Moldávián át menekül a magyar válogatott

Moldávián át menekül a magyar válogatott

, focitipp.hu

Egy forduló, ahol nyerhet a magyar válogatott, San Marino újra gólt rúghat és Izrael sem csupán a döntetlennek örül majd. Azért abban reménykedünk, hogy a török-norvég Németországban egy olasz bíróval inkább a fociról szól.



Pedro, Paolo, Jose (C csoport)

Ez a forduló két rangadót is tartogat a mi csoportunkban. Az egyik a török-norvég, ahol a skandinávoknak vért kell izzadniuk, hogy bármiféle reményük legyen a csoport második helyére. Gyanítjuk azonban, hogy az északiaknak nem lesz sok keresnivalójuk Frankfurtban, annak ellenére, hogy zártkapus lesz a találkozó, így a fanatikus török szurkolók maximum a tévé előtt ülve biztathatják a válogatottat. Ráadásul az olasz Farina a bíró, úgyhogy minden adott a parázs hangulathoz. A másik rangadót a Megyeri úton rendezik, ahol a csoport utolsó helye elől menekülő két együttes, a magyar és a moldáv csap össze. A focitipp garantálja, hogy a miénk a jobb csapat, de a Málta elleni vereség óta jobb vigyáznunk. Ez a tanács a csoport harmadik találkozóján pályára lépő görögöknek is szól, akik viszont tuti megverik a máltaiakat, mert valahogy a görög lélek könnyebben veszi a kötelező feladatokat. Amúgy a máltai műsorközlőt innen üdvözöljük, mert a meccs bírája a portugál Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia, asszisztensei, pedig Paulo Jorge Januario Leite Ribeiro és Jose Tiago Garcias Bolinhas Trigo.

A C csoport mai programja

Magyarország - Moldova

Málta - Görögország

Törökország - Norvégia


A C csoport állása, eddigi eredményei, menetrendje >>>

Hajrá San Marino! (D csoport)

Ebből a csoportból a szlovákok ír vendégjátéka tűnik érdekesnek, mert a szlovákok játéka általában érdekes, ha van kedvük játszani. Ha megy nekik, még gólokban sincs hiány (Walesben öt gólt vágtak), más kérdés, hogy a védelmük ingatag. Az írek a komolyabb ellenfelek ellen nem brillíroznak, de egy-egy gólt be-beerőszakolnak. Mivel a két csapatot csak egy pont választja el egymástól, így várható, hogy lesz hajtás. Legalább akkora, amekkora erőt a csehek fektetnek Ciprus legyőzésébe. Ráadásul Liberecben lesz a meccs, ahol a közönség szereti a támadófocit, szóval ez a mérkőzés sima egyesnek tűnik. Igaz, a Wales-San Marino összecsapás is, de ez a találkozó nem a győzelemről szól, hanem arról, hogy a meccs után elégedett walesiek és – talán egy szerzett góltól – mámoros San Marino-iak zsongják körül a cardiff-i Millenium Stadiont. Meglátjuk, drukkolunk.

A D csoport mai programja

Cseh Köztársaság – Ciprus

Írország – Szlovákia

Wales – San Marino



A D csoport állása, eddigi eredményei, menetrendje >>>

Győzelem otthon és idegenben (E csoport)

Horvátok, oroszok, angolok egy csoportban, mennyei. Sajnos most a „nagyok” közül csak Anglia játszik, ráadásul Andorrával egy laza meccset. A briteknél azért egy ilyen laza meccs előtt is van feszültség, így az Izrael elleni nulla-nulla után a játékosok (Gerrard és Terry) összeültek Steve McClaren kapitánnyal, hogy megbeszéljék, hogyan tovább. A focisták persze támogatásukról biztosították a sokat kritizált edzőt, sőt, Terry azt is elismerte, hogy mostanában mintha kissé „alulteljesítettek” volna önmagukhoz képest. Azt persze nem tudni, mi történne Terryvel, ha ezt a kétes magyarázkodást klubedzőjével (Jose Mourinho, Chelsea) közölné, de lenne tippünk. Egyelőre azonban annak is örülnénk, ha magyar focisták állnának ki így a csapat legkönnyebben lecserélhető tagja mellett.

A továbbjutásra matematikailag még esélyes Izrael a Ramat Gan stadionban fogadja az észteket, a reális észt fogadók pedig saját csapatuk ellen tesznek, mert kevés az esély, hogy a négy meccsen gólképtelen (a védelmük hatot már beszedett) baltiak pont most találjanak be a kapuba.


Az E csoport mai programja

Andorra – Anglia

Izrael – Észtország


Az E csoport állása, eddigi eredményei, menetrendje >>>



(mm.focitipp.cardiff)




*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább