Mesterhármas, de mivégre?

Mesterhármas, de mivégre?

, focitipp.hu

Spanyolország, 35. forduló

Zaragoza-Athletic Bilbao 4:3

Bármilyen furcsának is tűnik, a Zaragoza és a Bilbao legutóbbi tíz egymás elleni meccséből mindössze egyszer tudtak nyerni az ezúttal hazai pályán játszó aragóniaiak. Pedig így van.



Mindazonáltal a szombati találkozón a kiesés elől iszkoló Athletic egyáltalán nem érezhette magát esélyesebbnek a (legutóbbi négy meccsén még gólt sem kapó) Zaragozánál. És nem pusztán a Zaragoza briliáns hazai teljesítménye tölthette el aggódással a baszk szurkolókat, hanem éppenséggel sajátjaik csapnivaló mérlege is: a Bilbao az ezt megelőző hat idegenbeli találkozóján nyeretlen maradt. A mérkőzés körülményei a hétközi UEFA-kupa döntőt juttatták az eszünkbe, hiszen a La Romaredában is úgy ömlött az eső, mint szerdán Glasgówban.

Aduriz először

A baszkok nem ijedtek meg, de csak egy veszélyes szabadrúgásig jutottak. A hazaiak viszont gólig: Diego Milito nyolcméteres lövése a bal felső sarokban landolt. A csatárt őrző Prieto valószínűleg egy váltás száraz ruháért indulhatott, mert csak „nyomokban" volt észlelhető az argentin környékén. Három percre rá egy másik zaragozai lépett ki az esőfüggöny mögül, és tizenhatról bombázott, ezúttal a jobb alsóba - Diogo góljánál sem igen láttunk baszk védőket a körzetben.

A bilbaóiak a 35. perc tájékán tértek magukhoz, amikor Sergio jó szándékú asszisztálása mellett Aduriz a hosszú sarokba helyezte a vendégek szépítő gólját. A bilbaói remény azonban csak két percig élt: az Aimar pazar passzával kilépő Sergio García tíz méterről mesterien tekert a hosszú felsőbe (3:1). A félidő zárómutatványát pedig Murillónak köszönhettük, aki D'Alessandro kapu elé ívelt szabadrúgását tanítanivaló mozdulattal bólintotta a léc alá. Némiképp rontott az összképen, hogy ezt a bemutatót saját kapusának tartotta (4:1).

Aduriz másodszor

Ekkor biztosra vettük, hogy a csapatok magukra zárják majd az öltöző ajtaját, és a második játékrészre már nem kocognak ki. Az eső reménytelenül szakadt, a meccs eldőlt: az aragóniaiaknak elég a háromgólos győzelem, a baszkoknak pedig nincs kedvük hat-nyolc dugóval hazaszédelegni. Tévedtünk. Nemcsak, hogy megjelentek a játékosok, de lendületben is maradtak. A Zaragoza további gólokra hajtott, a Bilbao pedig nem adta olcsón szétázott bőrét.

A 74. percben a vendégegyüttes Etxeberría gáncsolásáért végre megkapta azt a büntetőt, mely már az első félidőben is járt volna nekik Aduriz lebirkózása után. A lehetőséggel élt is a Bilbao, Aduriz biztosan helyezett a kapuba, ezzel némi tüzet csiholva a baszk szurkolók vizenyős szemébe.

Aduriz harmadszor

Három perc múlva ismét Aduriz sújtott le, pontosabban szólva a Bilbao egy szöglet után megmutatta, hogy nem csak saját kapusukkal tudnak kibabrálni, ha fejjátékra kerül a sor. Az ismét felcsillanó baszk remény azonban végül belefulladt a pályát elborító pocsolyákba, a Zaragoza a szünetbeli háromgólos előnyéből egyet megtartott. Az Athletic - bár hősiesen küzdött - egy tyúklépéssel sem került közelebb a bentmaradáshoz, így vasárnap délután szurkolhat az Osasunának, és a San Sebastián-i döntetlennek.


Real Zaragoza-Athletic Bilbao 4:3
La Romareda, 25 000 néző
Zaragoza: Cesar - Diogo, G. Milito, Juanfran, Sergio - Movilla, D'Alessandro (71. Lafita), Zapater, Aimar (89. Celades) - Sergio García (80. Longas), D. Milito
Bilbao: Aranzubía - Expósito, Amorebieta (46. Javi Gonzalez), Sarriegi, Prieto - Murillo, Yeste, Gabilondo (82. Llorente), Iraola, J. Martínez (56. Etxeberría) - Aduriz
gól: 15. D. Milito, 18. Diogo, 37. Sergio García, 45. (öngól) Murillo, ill. 35., 74., 77. Aduriz


(pgy.focitipp.hu)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább