Német bajnokság, 23. forduló, Berbatov–Kuranyi 1:1

Német bajnokság, 23. forduló, Berbatov–Kuranyi 1:1

, focitipp.hu

Leverkusenben mégis Franz-Xaver Wack egyenlített.



A focitipp.hu semmiképpen sem vádolható a német foci iránti elfogultsággal.* De el kell ismernünk, a Leverkusen–Stuttgart meccs jó kis vasárnap délutáni szórakoztatóprogramnak bizonyult.

Két ellentétes félidőt láthatott a nagyérdemű a Bay Arenában. Az elsőben a Stuttgartnak 43 perc kellett ahhoz, hogy kapu felé tartó lövéssel próbálkozzon (az egyre elbizakodottabb Cacau emelt fölé a tizenhatos vonaláról), miközben Timo Hildebrand kapuját csak a csoda és Berbatov permanens bénasága** óvta meg a góltól. („Szóval hiába kiabáltam itt!” – Faragó Richárd reakciója.) A Leverkusen tetszetős támadásai már-már a BL-döntőig menetelő gárdát idézték: ennélfogva meglepő, hogy nem vezetik toronymagasan a Bundesligát.

A második félidő elején aztán felébredt az addig a Parma elleni tragikus produkcióját ismétlő Stuttgart. Berbatov szerepét Kuranyi vette át, aki még a bolgárnál is nagyobb ziccereket rontott. A hazaiak az amerikai csodacsatárral, Landon Donovannal és a hetvenes évek diszkófrizurájában pompázó (nem mellesleg Liverpoolban a Leverkusen számára reményt jelentő szépító gólt szerző) Francával próbálkoztak, de a szerencse a Stuttgart mellé állt, egészen a nyolcvanadik percig. A bolgár ekkor egy védőkről lepattanót a kapu közepébe bombázott. Timo Hildebrand alig tudta elhúzni a fejét a vészesen közelítő labda elől – Berbatov feltehetően őt célozta meg dühében ennél a lövésnél, de ezúttal is célt tévesztett. Ez a közelgő vb-selejtező előtt reményt keltő a magyar válogatott számára.

A gól után még Franca is lőtt egy kapufát, de ekkor lépett színre a mérkőzés főszereplője: Dr. Franz-Xaver Wack. A nyolcvanas évek amerikai filmjeinek stilizált melegábrázolását megtestesítő bíró (képünkön)*** már az első félidőben is visszavonta egy ítéletét a negyedik játékvezetővel és a partjelzővel**** történt konzultáció után. Wack úr Kuranyi légibalettje után még a színészkedő amerikai-magyar-német legnagyobb elképedésére is büntetőt ítélt – miközben a pályán lévő összes játékos elindult kifelé, senki sem reklamált. A tizenegyest Cacau annak rendje és módja szerint bevágta, majd beintett a hazai szurkolóknak – ismét tanúi lehettünk annak, ahogy egy játékos elindul lefelé a lejtőn.

Összességében nem igazságos pontosztozkodás. Hajrá Leverkusen, csak így tovább!


* Elnézést kérünk a német futball szerelmeseitől!
** Elnézést kérünk Berbatovtól!
*** Elnézést kérünk minden melegtől!
**** Elnézést kérünk az asszisztensektől!


Leverkusen–Stuttgart 1:1 (0:0)
Játékvezető: Dr. Franz-Xaver Wack
Leverkusen: Butt – Juan, Callsen-Bracker, Placente – Schneider, Ponte (Donovan 75.), Freier, Ramelow, Krzynowek (Bierofka 83.)– Berbatov, Voronin (Branca 65.)
Stuttgart: Hildebrand – Hinkel, Stranzl, Babbel, Meira, Meißner (Szabics 85.) – Hleb, Soldo, Tiffert – Cacau, Kuranyi
Gólszerzők: Berbatov 80. (1:0), Cacau 89. (1:1)
Sárga lapok: Juan, Callsen-Bracker, Schneider, Berbatov illetve Babbel, Meißner, Soldo, Cacau


További eredmények:

Freiburg–Bayern München 0:1 (0:0)
Gólszerző: Deisler 52. (0:1)

Werder Bremen–Bochum 4:0 (1:0)
Gólszerzők: Ismael 45. (1:0), Baumann 49. (2:0), Valdez 53. (3:0), Micoud 73. (4:0)

Hansa Roctock–Mönchengladbach 0:0


Kaiserslautern–Wolfsburg 0:0


Hertha BSC–Hamburger SV 4:1 (3:0)

Gólszerzők: Reina 4. (1:0), Gilberto 16. (2:0), Marcelinho 31. (3:0), Barbarez 78. (3:1), Gilberto 81. (4:1)

Borussia Dortmund–FSV Mainz 3:0 (1:0)

Gólszerzők: Smolarek 28. (1:0), Koller 54. (2:0), Ricken 74. (3:0)

Bielefeld–Nürnberg 3:1 (0:0)

Gólszerzők: Buckley 6. (1:0), Owomoyela 19. (2:0), Mintal 30. (2:1), Pinto 72. (3:1)

Schalke 04–Hannover 1:0 (1:0)

Gólszerző: Hanke 65. (1:0)

(knt)
*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább