Ronaldinho 'kirúgta magát'

Ronaldinho 'kirúgta magát'

, focitipp.hu

Spanyolország, 36. forduló

Két meccsre van a bajnoki címtől a Real Madrid - ki hitte volna ezt a szezon előtt... Ronaldinho biztosan nem, ő azonban már aligha szólhat bele a dolgok alakulásába, miután a hétvégén kiállították.



Raúl a Real rekordere: a 29 éves, s eddig 187 gólt szerző csatárnak a Deportivo elleni volt a 607. mérkőzése a Real Madridban, amivel utolérte Gentót.

Rájárt a Ruud a Deporra

A madridiak nehezen törték fel a Depor védelmét, s csak egy játékvezetői malőrnek köszönhették a vezetést: Van Nistelrooy kezezése után a vendégek ámulatára a bíró továbbot intett, Sergio Ramos pedig megelőzte a reklamáló Depor-játékosokat, és a léc alá bombázott. A vége könnyed 3:1 lett (a La Corunának nem megy idegenben a Real ellen, 37 meccsből 2-5-30), Van Nistelrooy pedig szezonbeli 23. gólját szerezte, s ezzel nem csupán a spanyol gólkirályi címre esélyes, hanem az európai aranycipőre is - hátránya Tottival szemben három gól.

Come back, Beckham!

A Real legjobbja ezen a mérkőzésen David Beckham volt, akinek ez volt az utolsó előtti fellépése a Bernabéuban (a közönség egy emberként skandálta a nevét a meccs után). „Az utóbbi két évben nem láttam ilyen jól játszani" - nyilatkozta elismerőleg Beckham játékáról Fabio Capello, a Real edzője. Ez a véleménye Steve McClarennek, az angol válogatott szövetségi kapitányénak is, aki ismét meghívta a Spice Boyt a válogatott keretbe - majdnem egy év szünet után. Hasonló cipőben jár Ruud van Nistelrooy is, ő szintén a tavalyi világbajnokság után lett kegyvesztett a holland válogatottnál, most azonban meghívót postázott neki az Oranjes szövetségi kapitánya, Marco van Basten.

Emlékek egy hatosról

A Real Madrid számára egyértelmű a képlet: ha a hátralévő két bajnokiját megnyeri, akkor 2003 után ismét bajnoki aranyat szerez. A kirobbanó formában lévő, s utóbbi tíz bajnokiján a megszerezhető 30 pontból 27-et begyűjtő Realnak a lehető legrosszabbkor jön a válogatott meccsek miatti szünet, s Capello már most aggódik, hogy az Eb-selejtezők után milyen állapotban térnek vissza játékosai. A következő ellenfél ráadásul a rossz emlékű Zaragoza lesz: a La Romaredában egy éve 6:1-ra kikapott a Real a Spanyol Kupában...

Getafe: útban felfelé

A Barcelona azt a Getafét fogadta, amely május elején sokkolta a katalánokat: a madridi kiscsapat a barcelonai 2:5 után odahaza 4:0-ra legyőzte a Barcát, s ezzel bejutott a Spanyol Kupa döntőjébe - a klub története során először. A Bernd Schuster vezette galeri ezzel már biztosan az UEFA-kupában indul jövőre, mivel a június 23-i döntőben az FC Sevilla lesz az ellenfele, márpedig az andalúziaiak mindenképpen BL-indulók.

Egy masszív csapat

Schuster remek munkát végzett a Getafe csapatánál - nem véletlenül szeretné őt szerződtetni a Real Madrid és a Valencia. A kapuban a szezon felfedezettje és a Zamora-díj legfőbb várományosa, Abbondanzieri áll, előtte egy masszív védelem (a legkevesebb kapott góllal) és egy fegyelmezett középpálya, elöl pedig a gyilkos kontrákra szakosodott csatárok. Legjobbjuk, Dani Güiza, aki 11 gólt lőtt idén a bajnokságban (a kupában kettőt a Barcának) nem játszhatott a Camp Nouban, és hiánya érződött a Getafe játékán.

Ronaldinho "kirúgta magát"

A Barcelona már 1 perc 58 másodpercnyi játék után előnybe került (Ronaldinho révén), az első félidő végén azonban Ronaldinho egy megmagyarázhatatlan rövidzárlat után (kétszer is belerúgott ellenfelébe, miután elvesztette a labdát) piros lapot kapott, s Rijkaard kis híján leszédült a kispadról. Csakhogy a Barca emberhátrányban is aktívabbb volt (a Messi-Eto'o páros őrült tempót diktált), s a katalánok végül megőrizték egygólos előnyüket. A Camp Nout még senki sem tudta bevenni ebben a szezonban bajnoki meccsen (14-4-0), s a topligákból idén a Barcán kívül csak a Chelsea maradt veretlen (12-7-0) hazai pályán. Ami rosszabb hír: Ronaldinhót vélhetően legalább két meccsről eltiltják, így az idei szezonban már nem látjuk viszont.

Villarreal: mint a Real

A harmadik helyen továbbra is ott ólálkodik a Sevilla, amely a Zaragozát győzte le (3:1) a forduló zárómeccsén, a Valencia viszont odahaza kapott ki (2:3) a zsinórban hatodik meccsét megnyerő Villarrealtól (az uruguayi Forlán már 17 találatnál jár), s ezzel eldőlt, hogy a Valencia már nem szólhat bele a bajnoki címért folyó harcba.

(bilbao.focitipp.hu)


A spanyol bajnokság állása >>>


Primera División, 36. forduló

2007. május 26-27.

Athletic Bilbao-RCD Mallorca 1:0
San Mamés, 38 800 néző
Bilbao: Aranzubia - Ustaritz, Sarriegi, Expósito, Murillo, Iraola, Javi Martinez, Etxeberria, Yeste (71. González), Gabilondo (52. Urzaiz), Aduriz (81. Tiko)
Mallorca: Moyá - Héctor, Ballesteros, Nunes, Navarro, Varela (67. Maxi López), Pereyra, Ibagaza, Victor (67. Jankovic), Arango, Jonás Gutiérrez (85. Trejo)
gól: 64. Urzaiz (11-esből)

Real Madrid-Deportivo La Coruna 3:1
Santiago Bernabeu, 75 000 néző
Real Madrid: Casillas - Torres, Cannavaro, Sergio Ramos, Roberto Carlos (88. Cicinho), Beckham, Diarra, Gago, Robinho (75. Guti), Raul, Van Nistelrooy (89. Higuain)
Deportivo: Aouate - Coloccini, Lopo, Andrade, Capdevila, Sergio (78. Verd ), De Guzmán, Juan Rodriguez, Estoyanoff (61. Bodipo ), Cristian, Arizmendi (85. Barragán)
gól: 29. Sergio Ramos, 57. Raúl, 75. Van Nistelrooy, ill. 55. Capdevila

FC Sevilla-Real Zaragoza 3:1
Ramon Sanchez Pizjuan, 45 000 néző
Sevilla: Palop - Dani Alves, Javi Navarro, Escudé, Dragutinovic, Poulsen, Renato, Jesus Navas (77. Duda), Adriano (61. Puerta), Luis Fabiano (69. Kerzsakov), Kanouté
Zaragoza: César - Diogo, Sergio, Gabi Milito, Juanfran (62. Piqué), Zapater, Movilla (62. Celades), D´Alessandro, Aimar, Sergio Garcia (73. Ewerthon), Diego Milito
gól: 27. Fabiano, 83. Kerzsakov, 94. Kanouté, ill. 74. D'Alessandro
kiállítva: 91. Diogo (Zaragoza)

FC Barcelona-Getafe 1:0
Nou Camp, 64 574 néző
Barcelona: Victor Valdés - Belletti (61. Oleguer), Thuram, Puyol, Gio, Edmilson, Xavi (90. Iniesta), Deco, Messi (89. Motta), Eto´o, Ronaldinho
Getafe: Abbondanzieri - Contra, Belenguer, Pulido, Paredes, Celestini, Casquero, Mario Cotelo, Nacho (59. Pachón), Manu del Moral, Maris (59. Albin)
gól: 2. Ronaldinho
kiállítva: 40. Ronaldinho

Valencia-Villarreal 2:3
Mestalla, 43 000 néző
Valencia: Cañizares - Miguel, Albiol, Ayala, Moretti, Marchena (56. Jorge López), Albelda, Joaquin, Angulo, Gavilán (56. Baraja), Villa
Villarreal: Viera - Javi Venta, Gonzalo Rodriguez, Fuentes, José Enrique, Senna, Tacchinardi (70. Josico), Cani, Pires (66. Fernández), Forlán, Guille Franco (77. Tomasson)
gól: 21. (11-es) és 91. David Villa, ill. 35. és 87. Forlán, 79. Tomasson

Celta Vigo-Real Betis 2:1
Balaidos, 12 803 néző
Celta: Pinto - Tamas, Contreras, Placente, Ángel, Pablo Garcia, Oubiña, Nené (69. Guayre), Canobbio (79. Nuñez), Gustavo López, Baiano
Betis: Contreras - Ilic, Melli, Juanito, Isidoro, Rivera, Juande, Robert (64. Ángel), Capi, Odonkor (64. Fernando), Edu (73. Sobis)
gól: 42. Gustavo Lopez, 95. Baiano (11-esből), ill. 30. Robert
kiállítva: 45. Capi (Betis)

Gimnastic Tarragona-Atlético Madrid 0:2
Ciudad de Valencia, 12 000 néző
Gimnastic: Rubén Pérez - Calvo, Matellán, César Navas, Marco, Campano, Generelo, Chabaud (61. Merino), Irurzun, Portillo (61. Gil), Rubén Castro (45. Makukula)
Atlético: Leo Franco - Seitaridis, Pablo, Eller, Pernia, Galletti, Gabi, Costinha, Maxi Rodriguez (74. López), Petrov (68. Jurado), Fernando Torres
gól: 11. és 54. (11-es) F. Torres
kiállítva: 92. Makukula

Osasuna-Real Sociedad 2:0
El Sadar, 18 274 néző
Osasuna: Ricardo - Javier Flaño, Cuéllar, Miguel Flaño, Corrales, Puñal, Nekounam, Valdo, Raul Garcia (83. Muñoz), David López (75. Juanfran), Soldado (69. Webó)
Real Sociedad: Bravo - Victor López, Garrido, Estrada, Mikel González, Juanito (66. Herrera), Mikel Alonso, Gerardo (53. Diaz), Xabi Prieto, Savio (82. Aranburu), Kovacevic
gól: 26. David Lopez, 33. Nekounam

Racing Santander-Levante 2:3
El Sardinero, 12 667 néző
Racing: Calatayud, Oriol, Cristian Álvarez, Rubén, Cristian (58. Juanjo), Colsa (76. Tomás), Vitolo, Scaloni, Felipe Melo, Óscar Serrano (58. Balboa), Zigics
Levante: Cavallero - Descarga, Álvaro, José Serrano, Rubiales, Camacho, Tommasi, Ettien (56. Berson), Courtois, Riga (87. Déhu), Salva (70. Reggi)
gól: 33. Zsigics, 78. Melo, ill. 12. Ettien, 38. és 73. Riga Mustapha

Recreativo Huelva-Espanyol 0:1
Nuevo Colombino, 15 048 néző
Recreativo: Laquait - Merino, Beto, Poli, Cazorla, Arzo, Jes s Vázquez, Barber, Aitor (71. Juanma), Uche, Javi Guerrero (71. Pongolle)
Espanyol: Iraizoz - Jarque, Torrejón, Chica, Zabaleta (78. Moha), Ángel (64. De la Peña), Moisés, Riera, Julián (57. Luis Garcia), Coro, Tamudo
gól: 82. Tamudo
kiállítva: 76. Merino (Huelva)



KÖVETKEZIK

37. forduló, június 10.
Barcelona-Espanyol, Zaragoza-Real Madrid, Mallorca-Sevilla, Getafe-Gimnastic, Atlético-Celta Vigo, Betis-Osasuna, Levante-Valencia, Deportivo-Huelva, Real Sociedad-Santander.
38. forduló, június 17.
Tarragona-Barcelona, Real Madrid-Mallorca, Sevilla-Villarreal, Celta Vigo-Getafe, Santander-Betis, Valencia-Real Sociedad, Huelva-Zaragoza, Espanyol-Deportivo, Bilbao-Levante.


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább