Liechtenstein is megelőz minket

Liechtenstein is megelőz minket

, focitipp.hu

Eb-selejtezők, csapatstatisztikák

Németország lőtte eddig a legtöbb gólt, de a San Marino ellen lőtt 13 gól a focitipp szerint erkölcstelenség volt. Az örmény és az észt szurkolók viszont remegve várják csapatuk első találatát. És hogy miben előzi meg Liechtenstein Magyarországot? Olvasson tovább, és megtudja!



Jönnek a német gólok

Kezdjük a gólokkal: eddig 381 esett 135 meccsen. A 2,8-as átlag biztató. Negyedórákban mérve a meccs végéhez közeledve egyre több gól esik: 57; 59; 61+4; 63; 64; 63+10. Szóval nem érdemes bánkódni, ha az ember lemarad a kezdősípszóról; ellenben a hosszabbítás perceit csökönyösen végig kell ülni. A legtöbb gólt Németország szerezte. Az elmúlt két vb-n is érmet nyerő társaságtól nem lenne meglepő, de mégsem így gondolunk a németekre. Csak robotolnak, mennek, mint a gép, nem számít semmi. Nos, talán így van. Azonban a kettő nem zárja ki egymást. Erre talán a legjobb bizonyíték, hogy egy jóérzésű társaság soha nem rúgna 13 gólt San Marinónak, ez ugyanis egyértelműen erkölcstelen tett. A maradék négy meccsükön nyolc gólt rúgtak. Azaz összesen 21-et, ebből 20-at idegenben, hisz csak az 1:0-ra legyűrt írek látogatták meg őket. Aztán megverték a cseheket is, szlovákokat is, csak Ciprus ellen játszottak egy arcpirító 1:1-et. És mind az öt mérkőzésre jutott legalább egy találat. Szóval továbbra is jó lesz rájuk odafigyelni.

Cseh-szlovák-horvát hármas: 15 gól

A második helyen az üldöző hármast éppen a csoporttárs csehek és szlovákok, illetve a horvátok alkotják 15 góllal. A legerőteljesebb csoport tehát a D, amiből az is következik, hogy bokszzsákjaik is előkelő helyen szerepelnek a kapott gólok listáján. A megszórt San Marino 30-cal vezet, Ciprus viszont csak a negyedik 16 bekapott góllal - ami nem is olyan rossz. Kivéve persze, ha eszünkbe jut a 2006. február elején tőlük elszenvedett vereségünk... Kettejük között Feröer kapott még 23, Andorra pedig 22 gólt - ennyit a gólgyűjtők élcsoportjáról.

Észtország, Örményország: 0 gól

Ami bennünket illet: 7 rúgott gól - annyi, mint Bulgáriának, Dániának, Finnországnak és Oroszországnak; valamint 8 kapott - mint Írországnak, Kazahsztánnak és Szlovéniának. Jelent ez valamit? Ki tudja... Mindenesetre mindegyik egy kicsivel rosszabb az átlagnál. Bár legalább rúgtunk gólt, nem úgy, mint az egyelőre még találat nélküli észtek és az örmények. Gólt viszont már mindenki kapott. Az oroszok ugyan csak egyet (Izraeltől), és a dánok is csak kettőt, a finnek meg a bolgárok hármat - ennyit a 7 gólunkról.

Liechtenstein-Magyarország 14:13

A hatékonyság is nagyon fontos szempont. A hollandok pl. 54-szer lőttek kapura, és ebből jutottak 8 gólig. Második helyen a szerbek állnak 42 kapura lövéssel és szintén 8 góllal. Mi csak 13-szor találtuk el a kaput, ami ugyan szörnyen kevés (főleg Liechtenstein 14 és Málta 12 találatát is figyelembe véve), de abból milyen sok gólt szereztünk! Szóval ritkán van meg a keret, akkor viszont a kapusok tehetetlenek velünk szemben! Mert azért lődözni szeretünk. Az akcióink után 23-szor könnyebbülhetett meg az ellenfél szurkolótábora, és rohanhattak a labdaszedők. Persze ez csak a lövőkedvet jellemzi. Vegyük például a cseheket: az említett 15 gólhoz kellett 26 kapura lövés és a rekordmennyiségű, 49 db bokorrezgető céltévesztés. Az irányzék legkevésbé a litvánoknál van beállítva: ők 42-szer lőttek mellé, 17-szer a kapura, s mindössze 3 góljuk van. A Feröer-szigetek elleni meccsük messze kiemelkedve viszi a prímet, ezen a két csapat összesen 22-szer futtatta a labdaszedőket. (A tömeg 16-nál megtorpant.)

Két pireneusi korner

Hogy a csapatok mennyire „nyomtak", a szögletszámon is látszik. A csehek és a portugálok már 51 szögletet rúgtak, ezzel magabiztosan vezetik a listát. Magyarország 22 szögletet végzett eddig el. Ez kicsit kevés, hiszen a szögletrekord meccsen (Spanyolország-Izland) a felek együttesen 21-ig jutottak el. A sort Andorra zárja: a pireneuisiak kétszer próbálkozhattak kornerrel. A kapuig, szögletig el is kell jutni. Addig felrúghatják az embert, vagy egyszerűen csak lesre állíthatják. Négy csapatnak intettek már be húsznál több lest: Észak-Írország 26, Spanyolország 24, Wales 22, Szerbia 21. Szerbia Azerbajdzsánnal karöltve szintén összehozott egy fantasztikus rekordot, 90 perc alatt 17 lest. Ezen kívül csak két mérkőzésen sikerült a csapatoknak 11-ig jutniuk. Ezen a listán amúgy egész jól állunk, hála Torghelle Sándornak, aki ötöt bevállalt a 14 lesünkből. Priskinben is vannak tartalékok: ő Moldova ellen a semmiből 3-ig jutott. Ami az ellenfél támadóit illeti, mi tízszer állítottuk lesre őket.

Norvég favágók, kiállítás nélkül

Bezzeg a szabálytalanságok! A legtöbbet ugyan az írek követték el (101), de időarányosan nézve bronzérmesek vagyunk, meccsenként átlagban 16,2 szabálytalanságot elkövetve. Az első Norvégia (18,6), a második Macedónia (16,5). Ehhez képest elég kevés sárga lapot kaptunk eddig (8). Kissé meglepő, hogy a legkevesebb szabálytalanságot - Málta és Spanyolország előtt - a dánok követték el (32). Hogy ennél még furcsábbat emeljek ki: a horvátok eddig egyetlen sárgát kaptak csak! Egy meccsen tíz volt a legtöbb sárga: a gólgazdag (5:2) Cíprus-Írország találkozón a portugál Lucílio Batista így próbálta még izgalmasabbá tenni a találkozót. A legtöbb figyelmeztetést (19) az örmények szedtek össze. Némi meglepetésünkre Andorra is az élmezőnyben van a maga 16 sárgájával, illetve két pirosával (rajtuk kívül még a bosnyákok és a moldávok büszkélkedhetnek két pirossal). A legdörzsöltebbek a norvégok, hiszen messze ők a legszabálytalanabbak, mégis csak annyi sárgájuk van, mint nekünk, ráadásul tőlünk Vanczák Vilmost kiállították Málta ellen.

(balagesh.focitipp.hu)


Az Eb-selejtezők eredményei és teljes menetrendje >>>


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább