Dráma Dániában, bravúr Boszniában

Dráma Dániában, bravúr Boszniában

, focitipp.hu

Eb-selejtezők

Koppenhágában félbeszakadt a dán-svéd meccs. Bosznia a hajrában verte a törököket. Az olaszokat Buffon mentette meg Feröeren. Az angolok minden riválisa három pontot szerzett. Szombati rezümé.



(A) Lengyel menetelés, Nani-varázs

Kipukkadtak a sokáig éllovas finnek: márciusban kikaptak Azerbajdzsánban, most pedig a ravasz szerbek vitték el a három pontot Helsinkiből. Kellett is a győzelem déli szomszédainknak, hiszen még bennük is elevenen él a tavaszi kazahsztáni zakó. A csapnivalóan rajtoló lengyelek viszont menetelnek: Bakuban Smolarek és Krzynowek fordított, Beenhakker és Lengyelország ordított, a csapat utcahosszal vezeti a nyolcast. Portugália is örülhetett: a friss manchesteri szerzemény, Nani pótolta Ronaldót, a belgák kapituláltak. Belgium egyébként az ötödik a csoportban, hét meccsen öt rúgott góllal, egyszóval a helyzet tragikus arrafelé.

A csoport állása >>>

Finnország-Szerbia 0:2
gól: 3. Jankovics, 86. Jovanovics
Kazahsztán-Örményország 1:2
gól: 88. (11-es) Baltiev, ill. 31. Arzumanjan, 39. (11-es) Hovsepjan
Azerbajdzsán-Lengyelország 1:3
gól: 5. Subasics, ill. 63. Smolarek, 66., 90.Krzynowek
Belgium-Portugália 1:2
gól: 54. Felliani, ill. 43. Nani, 63. Helder Postiga

Következik: 2007. június 6.
Finnország-Belgium
Kazahsztán-Azerbajdzsán
Örményország-Lengyelország


(B) Inzaghi, a messiás

Az olaszok végre megkaparintották a csoport második helyét, örömünnepre azonban semmi okuk: a csapat gyatra futballal győzte le 2:1-re a Feröer-szigetek csapatát. Ráadásul Holst akár hős lehetett volna, de ehelyett ismét Buffon lett az, miután a 90. percben védte a feröeri cserecsatár löketét. Az olaszok előrelépéséhez persze kellettek a franciák is, akik magabiztosan verték Ukrajnát a Stade de France-ban. A grúzok egykor még 5:0-ra verték a walesieket (emlékeznek még Temur Kecbajára?), de manapság már Litvánia is erős nekik.

A csoport állása >>>

Feröer-szigetek-Olaszország 1:2
gól: 77. Jacobsen, ill. 13., 48. Inzaghi
Franciaország-Ukrajna 2:0
gól: 57. Ribéry, 71. Anelka
Litvánia-Grúzia 1:0
gól: 77. S. Mikoliunas

Következik: 2007. június 6.
Feröer-szigetek-Skócia
Franciaország-Grúzia
Litvánia-Olaszország


(C) Bosnyák bravúr Szarajevóban

A magyar csapat krétai blamázsát már kétszer is megénekeltük (először és másodszor), a bosnyákok viszont alaposan belehúztak, és ismét esélyesek az Eb-részvételre. A magyarok és a görögök elleni hazai vereség után előbb legyőzték idegenben a norvégokat, most pedig egy utolsó percben lőtt góllal Törökországot - jövőre akár egy újabb ex-jugoszláv nemzet mutatkozhat be az Európa-bajnokságokon (Szerbia, Horvátország és Szlovénia után). A norvégok a földbe döngölték a máltaiakat - reméljük ránk nem ez a sors vár szerdán.

A csoport állása >>>

Bosznia-Hercegovina-Törökország 3:2
gól: 27. Muslimovic, 45. Dzidic, 89. Custovic, ill. 13. Hakan Sükür, 39. Sarioglu
Norvégia-Málta 4:0
gól: 31. Haestad, 73. Helstad, 79. Iversen, 90. Riise
Görögország-Magyarország 2:0
gól: 16. Gekasz, 29. Szeitaridisz

Következik: 2007. június 6.

Bosznia-Hercegovina-Málta
Görögország-Moldova
Norvégia-Magyarország


(D) Ez lehet a németek hete

A németek egy hét alatt gyakorlatilag bebiztosíthatják a továbbjutásukat (és akár a csoportelsőségüket is), mivel a nagy rivális csehek csak ikszeltek Cardiffban. Ettől azonban Wales sem lett boldogabb: a hétpontos csapat a döntetlennel elsüllyedt. Nürnbergben 45 percig tartott a csoda: akkor azonban Kevin Kuranyi bevette a San Marinó-i kaput, majd a második félidőben Simoncini kiállítása után az összeomló vendégek negyedóra alatt beszedtek egy ötöst. Azonban még így is jobban jártak, mint ősszel: akkor 13:0-ra kaptak ki a vérszomjas germánoktól.

A csoport állása >>>

Németország-San Marino 6:0
gól: 45. Kuranyi, 52. Jansen, 54. (11-es) Frings, 63., 65. Gomez, 67. Fritz
kiállítva: 53. Simoncini (San Marino)
Wales-Csehország 0:0

Következik: 2007. június 6.
Németország-Szlovákia


(E) Anglia bosszús: minden rivális győzött

Az angolok pénteken megnyitották a Wembley-t Brazília ellen (1:1), Beckham egyszer becsavarta, Ronaldinho mutatott pár trükköt, Kaká szidta a szerinte durva briteket, a 170 centis Diego pedig a végén a kétméteres angolok mellől fejelt egy gólt - ennyi volt. Aztán felvirradt a szombat, és az angolok leszállhattak a földre: minden riválisuk sikerrel vette a selejtezőt. Moszkvában a sevillai Kerzsakov triplázott (Andorra bánta), a horvátok egy brazil (Silva), az izraeliek egy argentin (Colautti) honosított góljával győztek - nem először a sorozatban. A Macedónia-Izrael találkozón amúgy született egy gól egy Borsodi Ligás szereplőtől: a debreceni Aco Sztojkov a 10. percben egyenlített a vendégekkel szemben.

A csoport állása >>>

Észtország-Horvátország 0:1
gól: 32. Silva
Oroszország-Andorra 4:0
gól: 8., 16., 49. Kerzsakov, 71. Szicsev
Macedónia-Izrael 1:2
gól: 13. Stojkov, ill. 10. Yitzhaki, 43. Roberto Colautti

Következik: 2007. június 6.
Észtország-Anglia
Andorra-Izrael
Horvátország-Oroszország


(F) Koppenhága: dráma

Koppenhágában dráma zajlott. Először futballdráma: a dánok 0:3-ról egyenlítettek az örök rivális svédek ellen. Aztán az utolsó percben elszabadultak az indulatok: az Európa legellenszenvesebb focistája címre méltán pályázó Poulsen leütött egy svéd csatárt. Herbert Fandel zongoratanár-bíró egyeztett a partjelzővel, majd kiállította a szőke dánt, és a büntetőpontra mutatott. Egy néző ekkor berohant a pályára, és ha Gravgaard (dán) nem menti meg Fandelt, a begőzölt szurkoló bizonyára alaposan elhúzta volna a muzsikus nótáját. Fandel ezután rögtön lefújta a meccset, de az eredmény bizonyára 3:0 lesz majd a svédeknek. A spanyolok legyőzték Lettországot (ez volt az első idegenbeli sikerük a sorozatban), Izland viszont - Gudjohnsen ide vagy oda - nem bírt Liechtensteinnel Reykjavíkban.

A csoport állása >>>

Lettország-Spanyolország 0:2
gól: 45. (öngól) Zakresevskis, 62. Hernandez
Dánia-Svédország 3:3 (a 89. percben félbeszakadt)
gól: 34. Agger, 62. Tomasson, 75. Andreasen, ill. 7., 26. Elmander, 23. Hansson
piros lap: 89. Poulsen (Dánia)
Izland-Liechtenstein 1:1
gól: 27. Gunnarsson, ill. 69. Rohrer

Bírótámadás Dániában


Következik: 2007. június 6.
Liechtenstein-Spanyolország
Svédország-Izland
Lettország-Dánia


(G) Románia, Bulgária: három pont

A hollandok is úgy jártak, mint az angolok. Szomorúan kellett konstatálniuk, hogy riválisaik vették az akadályokat: Románia Szlovéniában győzött 2:1-re, a bolgárok pedig Fehéroroszországból hozták el a három létfontosságú pontot Berbatov duplájának köszönhetően. Románia ezzel megelőzte Hollandiát, de Bulgária is versenyben van a továbbjutásért. Végre feltámadtak az albánok, akik megszerezték első győzelmüket, miután leverték Luxemburgot.

A csoport állása >>>

Szlovénia-Románia 1:2
gól: 92. Vrsic, ill. 52. Tamas, 69. Nicolita
kiállítva: 79. Cesar, ill. 79. Niculae
Albánia-Luxemburg 2:0
gól: 37. Kapllani, 57. Haxhi
Fehéroroszország-Bulgária 0:2
gól: 28., 46. Berbatov

Következik: 2007. június 6.
Románia-Szlovénia
Luxemburg-Albánia
Bulgária-Fehéroroszország


(ktn.focitipp.hu)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább