Utcai harcokra készülnek Zágrábban, rettegnek az angolok

Utcai harcokra készülnek Zágrábban, rettegnek az angolok

, anfield.focitipp.hu

Eb-selejtezők

Akit nem elégített ki a hétvégi litván-grúz vagy a kazah-örmény meccs, az készülhet a ma esti felvonásra: az angoloknak nyerniük kell Észtországban, a horvátok pedig tizenegy orosz futballistával és négyezer orosz drukkerrel vívnak majd parázs meccset.



A csoport

Második hazánk, Kazahsztán ma második győzelmére hajt, és az azeriekkel szemben nem is esélytelenül. A finneket csak egy győzelem tarthatja életben, márpedig ezt elérni az élőhalott belgák ellen ma nem számít bravúrnak. Mit hoz az örmény-lengyel párharc? Az Ararat Jerevan iránti nosztalgiánk okán meglepetésben bízunk, s abban, hogy Leo Beenhakker lengyel szövetségi kapitány a 85. percben hiába állítja majd be Saganowskit és Rasiakot - már késő lesz: a lengyelek kaukázusi missziója nem hoz hat pontot.

Mai műsor, tippünk
Finnország-Belgium (2:0)
Kazahsztán-Azerbajdzsán (1:0)
Örményország-Lengyelország (1:1)

Az A csoport állása:

1. Lengyelország 8 meccs/19 pont
2. Portugália 7/14
3. Szerbia 7/14
4. Finnország 7/11
5. Belgium 7/7
6. Kazahsztán 7/5
7. Örményország 7/4
8. Azerbajdzsán 7/4


B csoport

Na ne, csak nem hiszik, hogy majd egy Feröer szigetek-Skócia mérkőzés hoz minket lázba? A feröeriek kihajtották magukat az olaszok ellen a hétvégén (1:2), s ha akkor Holst belövi a 90. percben, öt évre elegendő sikerélményük lett volna. Így viszont semmijük se lesz, csak egy újabb vereség, ezúttal a szürke skótoktól. Olaszország egygólos győzelme lassan olyan evidencia lesz, mint az, hogy reggel felkel a Nap. De egye fene: holnap reggel ne keljen fel a Nap, litván sorstársainknak megelőlegzünk egy csodával felérő döntetlent, még akkor is, ha az olaszoknál visszatér Zambrotta és Ambrosini. A grúzoknak már nem lesz ilyen szerencséjük: Kobiasvili, Khizanisvili és Demetradze is Samir Nasrit bámulja majd: ugyanazt várjuk a franciáktól, mint amit az ukránok ellen mutattak, egy közepesen unalmas 2:0-t.

Mai műsor:

Feröer-szigetek-Skócia (0:2)
Franciaország-Grúzia (2:0)
Litvánia-Olaszország (0:0)

A B csoport állása:
1. Franciaország 6/15
2. Olaszország 6/13
3. Skócia 6/12
4. Ukrajna 6/12
5. Litvánia 6/7
6. Grúzia 7/6
7. Feröer-szigetek 7/0


C csoport

A norvég-magyar sok gólt és még több norvég helyzetet hoz majd - egyelőre legalábbis ez a helyzet (ELŐZETESÜNKET LÁSD ITT). A bosnyákok Málta ellen gólarányt javíthatnának, ha felednék a balkáni virtust, és a törökök elleni szombati bravúr (3:2) után nem azzal lépnének pályára, hogy ők itt a győztesek. A görögök szombaton a Moldova elleni meccsre tartalékolták erejüket, ezért úsztuk meg kétgólos vereséggel, s ezért nem ússzák meg ma a moldávok kétgólos vereséggel.

Mai műsor:
Bosznia-Hercegovina-Málta (3:1)
Görögország-Moldova (3:0)
Norvégia-Magyarország (3:0)

A C csoport állása:
1. Görögország 6/15
2. Törökország 6/13
3. Norvégia 6/10
4. Bosznia-Hercegovina 6/10
5 Magyarország 6/6
6. Málta 6/4
7. Moldova 6/2


D csoport

Egyetlen mérkőzést játszanak ma este a D csoportban, a világbajnoki bronzérmes németek a San Marino elleni átmozgató edzés után a szlovákokat fogadják, herzliche willkommen, ezúttal a hamburgi AOL Arénában. Ha Joachim Lőwnek sikerült kibékítenie egymással az egymásra ugató Klosét és Fringset, akkor egyértelmű meccs lesz, akárcsak Pozsonyban volt, ahol 4:1-re nyert a Nationalelf.

Mai műsor:
Németország-Szlovákia (2:0)

A D csoport állása:
1. Németország 6/16
2. Csehország 7/14
3. Írország 7/13
4. Szlovákia 6/9
5. Wales 6/7
6. Ciprus 6/4
7. San Marino 6/0


E csoport

Zágrábban riadókészültség van ma délután, az előrejelzések szerint ugyanis négyezer orosz fanatikus kíséri el a csapatot Horvátországba, és a rendőrség utcai összecsapásoktól tart a Maksimir Stadion környékén. A két csapat moszkvai meccsén 0:0-s döntetlen született, és Guus Hiddink, az oroszok holland szövetségi kapitánya egy hasonló eredménnyel most is kiegyezne, de azért nem bánná azt sem, ha véget vetnének a horvátok hazai veretlenségének. "Csatáraink nem haraptak eléggé az Andorra elleni meccsen, a négy rúgott gólt keveselltem, úgyhogy Zágrábban megmutathatják, mit tudnak" - tüzelte csapatát Hiddink.
Az angolok a macedónok elleni döntetlen után kikaptak Horvátországban, majd ikszeltek Izraelben - a népharagot az sem csitította le, hogy Gerrardék időközben hármat rúgtak Andorrának. Ma este nem lesz könnyű dolguk Tallinban, ahol az oroszok és a horvátok is megszenvedtek a győzelemért. Steve McClaren szövetségi kapitány ráadásul azzal is tisztában van, hogy csak a három pont tartja őt a kispadon.

Mai műsor:
Észtország-Anglia (0:2)
Andorra-Izrael (0:3)
Horvátország-Oroszország (2:1)

Az E csoport állása
1. Horvátország 6/16
2. Oroszország 6/14
3. Izrael 7/14
4. Anglia 6/11
5. Macedónia 7/7
6 Észtország 6/0
7. Andorra 6/0


F csoport

Mivel a dánok elleni meccs három pontját vélhetően a svédek kapják, így a Tre Konor tulajdonképpen csoportelsőként fogadja Izlandot. Azt az Izlandot, amely a fergeteges kezdés (3:0 Belfastban) után látványosan visszaesett (zsinórban négy vereség után hazai iksz Liechtenstein ellen).
A dán dinamit az őrült Poulsen nélkül robbanthat Rigában, de vigyázat: a lettek sem maradnak utolsók az idők végezetéig, egyszer skalpolni fognak, és az ellenfélnek fájni fog.
A spanyolok várhatóan egy-, legfeljebb kétgólos győzelmet könyvelnek majd el Vaduzban, amiért csak mi irigyeljük majd őket (retró: Horváth Ferenc kapáslövése Liechtensteinben, amiből bedobás lett).

Mai műsor:
Liechtenstein-Spanyolország (0:2)
Svédország-Izland (3:0)
Lettország-Dánia (1:2)

Az F csoport állása:
1. Észak-Írország 6/13
2. Spanyolország 6/12
3. Svédország 5/12
4. Dánia 4/7
5. Izland 6/4
6. Liechtenstein 6/4
7. Lettország 5/3


G csoport

Szerepcsere lesz a G csoportban, a hétvégi párharcok ismétlődnek majd meg, csak fordított szereposztásban. A románokat elaltatja a szlovéniai győzelmük, a visszavágón ezért a döntetlennek is örülnek majd. Luxemburg meglepi az albánokat, és egészen a 89. percig vezet majd, mikor is Ervin Skela bekotor egy lecsorgó labdát az ötösről (két luxemburgi bekk még hozzáér, további kettő egy méterről nézi, a kapus pedig valahol messze hasal).
A fehéroroszoknak is van esélyük a bolgárok ellen idegenben. Ja, játszik Berbatov? Akkor nincs, bocsánat.

Mai műsor:
Románia-Szlovénia (1:1)
Luxemburg-Albánia (1:1)
Bulgária-Fehéroroszország (1:0)

A G csoport állása:
1. Románia 6/14
2. Hollandia 6/14
3. Bulgária 6/12
4. Fehéroroszország 6/7
5. Albánia 6/6
6. Szlovénia 6/4
7. Luxemburg 6/0


(anfield.focitipp.hu)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább