Levertek minket a vérszomjas vikingek

Levertek minket a vérszomjas vikingek

, focitipp.hu

Norvégia-Magyarország 4:0

Érdekes meccs lesz: a norvégoknak létkérdés a három pont, nekünk pedig már édesmindegy, csak becsületünk meg egyéb közhelyek maradtak. De most megint valami azt súgja, hogy majd most megmutatjuk nekik... Nézze velünk a norvég-magyart!



Norvégia-Magyarország 4:0
Oslo
Norvégia: Opdal - Storbaek, Hagen, Hangeland, John A. Riise - Björn H. Riise, Andresen, Grindheim (46. Haestad) - Iversen (46. Braaten), Carew, Pedersen (83. Helstad)
Magyarország: Végh - Szélesi, Juhász, Balogh B., Vanczák - Buzsáky (85. Vadócz), Tóth B., Tőzsér - Hajnal - Gera, Priskin (72. Tisza)

gól: 22. Iversen, 58. Braaten, 60., 79. Carew


Vége a meccsnek. Jobbak voltak a norvégok, de akár... Nincs de. 4:0. Ez van.
90. perc: Passzolgatnak a norvégok, néha felívelik, bedobás, aztán vagy rálövik, vagy nem. Most rálőtték. Nyolc perc szünet után "visszajött" Fülöp László hangaj.
A norvégok átadják a területet és kontrákra játszanak. Azért több gólt ne kapjunk.
84. perc: Két perce elment Fülöp László hangja.
82. perc: Hajnal csavart magasan fölé egy szabadrúgást.
79. perc: Carew egyszerűen tarthatatlan a védőinknek. Három ember ölelésből fordult rá, és szerezte meg a norvégok negyedik gólját. 4:0.
78. perc: Hajnal passzolt Gerához, aki mellre vette és ollózva lőtte a kapura a labdát 24 méterről. Tapsolt a hazai közönség.
75. perc: Tőzsér ígéretes szögből lőhetett szabadrúgást, de nagyon gyatrán sikerült: laposan, a kéttagú sorfalban elakadt.
71. perc: Braaten került hatalmas helyzetbe egy bedobás után, de lövése nemhogy a kaput nem találta, hanem éppencsak bedobás nem lett.
69. perc: Teljes pánikban van a magyar védelem, ha a norvégok felívelik a labdát. Úgy pattog a labda a magyar lábakon és testeken, mintha csak egy flippert látnánk.
66. perc: Átjöttünk a norvég térfélre, de a közönség hullámzását mutatja az operatőr.
Teljesen átvették az irányítást a norvégok, rengeteg az eladott labda hátul, kapkodás van.
60. perc: Carew lépett ki juhász mellől, Balogh Béla valahol hátrább kóválygott, így nem volt les. A norvég óriás besétált hétmérföldes léptekkel a tizenhatoson belülre és begurította a kapunkba. 3:0.
58. perc: 2:0. Ilyen gólt is csak mi kaphatunk... Carew fejelte le két magyar közül a labdát. Végh szaladt ki a kapujából, de Carew még Braaten elé pöckölte azt, aki 23 méterről az üres kapuba gurította a labdát.
56. perc: Hajnal csinált három cselt a norvég tizenhatoson belül és ballal remekül lőtt 8 méterről, de a norvég kapus bravúrral védett. remekül küzdenek a magyar fiúk!
55. perc: Szélesi Zoltán Dugonics Titusz-díjat érdemel. Kétszer vetődött bele a norvég lövésekbe az ötösön belül. Bravó!
52. perc: Buzsáky léphetett ki, de gyámoltalanul próbált kicselezni a norvégot, elrúgták a labdát előle, az érkező Tőzsér pedig csúnyán mellérúgta a labdát. Ebben több volt.
49. perc: A tizenhatosunk sarkánál végezhettek el szabadrúgást a norvégok, de Andresen rálőtte. Bele a sorfalba. Beadással többre ment volna.
46. perc: Elkezdődött a második félidő. Most Opdal szemébe süt a nap.

Ha így játszottunk volna Krétán, akkkor akár vezethettünk is volna a görögök ellen. Itt azonban Norvégia az ellenfél, de a fiúk állják a sarat, és megvan az esély az egyenlítésre.
45. perc: Hatalmas magyar ziccer maradt ki: Gera-Hajnal-Priskin útvonal után a watfordi csatár ballal csúnyán fölé lőtt. Lecsúszott a labda a lábáról, de az akció príma volt.
44. perc: Norvég szögletek érkeznek. Ezek veszélyesebbek sajnos. Pedersen pedig nem nyugszik.
42. perc: Sajnos a szögleteinket a norvégok nevetve hatástalanítják.
40. perc: Balogh Béla megint csak távolról kísérte Carew-t, aki egy kiugrás után szerencsére az égbe bikázta a labdát.
38. perc: Pedersen minden szögletnél Végh elé áll, aki most megunta a parányi norvégot és arrébb taszajtotta. Kár, hogy a gól előtt nem volt ilyen határozott.
32. perc: Gera gürcölt ki magának egy lövőhelyzetet 25 méterről, de fölélőtt. Sebaj, hajtunk, próálkozunk, lövünk. Hajrá!
29. perc: Erik Hagen, a viking. Biztos, hogy hadvezér volt az egyik felmenője, csak akkoriban még nem osztottak sárga lapot a durvaságért: egyszerűen felöklelte a bedobásra készülő Hajnalt. Aki aztán bosszúból a norvég tarkójához vágta a labdát. Ez is sárga.
22. perc: Végh bravúr! Storbaek lövésébe Carew beleért, de Végh hihetetlen reflexszel szögletre ütötte a labdát. Amiből aztán Iversen gólt fejelt... 1:0
A labdás játékosok rendszeresen hiányoznak a képernyőből - az operatőri munka olyan mint egy skandináv művészfilm. Csak nem Lars von Trier a rendező?
18. perc: Hajnal csinált két jó cselt a jobb szélen, majd Gera elé gurított, aki remekül lőtt, de a kapus szögletre mentett. Ezzel lehetnénk sikerek: két jó csel, lövés. Ha leállunk birkózni, esélytelenek leszünk.
15. perc: Egyelőre hajtós kis meccs, de ezt az iramot nem fogjuk bírni. Egy szabadrúgás után juhász nem tudta kapura irányítani fejesét. 5 méterrel mellé.
14. perc: Mit gondolnak: Priskin és Hangeland párharcából vajon ki jött ki győztesen?
12. perc: Érik a gól: Carew elé fejelték a labdát, aki 7 méterről ráfordult, de mellélőtt - szerencsére. Balogh Béla kevés lesz Carew semlegesítésére.
10. perc: Riise ívelt középre, de Grindheim 4 méterrel fölé fejelt. Az ellentámadásból Tőzsérnek sikerült beadnia, de a norvég védők magasabbak, mint a magyar csatárok. A norvégok szinte mindegyik játékosa magasabb nálunk.
8. perc: Veszélyesek a norvég beívelések, e egyelőre Végh magabiztos, és mázlink is van. Mire leírunk egy sort, már ismét a norvégoknál a labda.
7. perc: Carew akkora mint egy óriás. Vagy még annál is nagyobb.
5. perc: Fülöp László öt perc alatt háromszor keverte Hajnalt Gerával. Sebaj, egyelőre elnézzük: ő a focitipp kedvenc kommentátora.
3. perc: Zajlanak az események: Carew gólját les miatt nem adta meg a partjelző. Pedig nem is volt les. Attól tartunk, amint gólt kapunk, el is dől a meccs...
2. perc: Gera ívelhetett szabadrúgást a norvég kapu elé, de teljesen veszélytelen volt.
1. perc: Hófehér mezben játszunk, a norvégok piros-kékben.
0. perc: Az első meglepetés: 30 fok van Norvégiában. "Éljen" a globális felmelegedés...

(kl.focitipp.hu)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább