Bombagól állította meg a Realt

Bombagól állította meg a Realt

, anfield

Spanyolország, 4. forduló

Megtorpant a Real, torpedózott a Villarreal, a hét játékosa pedig Lionel Messi. Mi történt a spanyol pályákon a hétvégén?



Real Madrid

Kezdjük a tabella élén: a Real Madridot kis híján móresre tanította az újonc Valladolid. A madridiak a nem teljesen egészséges Wesley Sneijder nélkül léptek pályára, az offenzív taktikát Robinho, Raúl, Drenthe és Van Nistelrooy igyekezett valóra váltani a pályán, kevés sikerrel. A Valladolid nem adta olcsón a bőrét, olyannyira nem, hogy Pedro Lopez a 70. percben káprázatos lövéssel vezetést szerzett az outsidernek (harmincról a jobb felsőbe)! A frissítő hatással volt a bekapott gól, bár az egyenlítéshez Guti zsenialitása kellett, aki a semmiből csinált ziccert Van Nistelrooy számára egy okos passzal (végül Saviola volt a befejező). "A gólpasszok nagymestere ő. Ehhez ért a legjobban" - dícsérte Gutit a lefújás után Bernd Schuster.

A hálátlan Joaquin

Két héttel ezelőtt 5-0-ra kikapott a Real Madridtól, ennek ellenére a második helyen áll a Villarreal. A Sárga Tengeralattjáró csak a hajrában őrölte fel az újonc Murciát, a Parmából igazolt Giuseppe Rossi duplájával. A rossz rajt (0-3 a nyitányon) után magára talált a Valencia, amely hétközben a Schalkét leckéztette meg Gelsenkirchenben, vasárnap pedig Sevillában verte a Betist. A meccs elsősorban a valenciai Joaquín számára volt érdekes, a 26 éves válogatott középpályás ugyanis hét éven át volt a Betis ikonja: most stílusosan, góllal köszöntötte egykori csapatát, bár ezt nem tapsolták meg a Betis hívei.


Messi varázsolt

Magára talált a Barcelona? A Lyon és a Sevilla ellen mutaott játék alapján igen. A Barca ugyanis lefocizta a pályáról a BL-ben is kiütött (Arsenal 0-3) Sevillát, amely teljesen esélytelen volt a pontszerzésre. Juande Ramos csapata csak a védekezéssel törődött, a vendégek a megszerzett labdákat az óriási nyomás alatt szinte azonnal eladták, és képtelenek voltak kimozdulni saját térfelükről.
Izomsérülés miatt nem játszott a Barcában (s valószínáűleg a Zaragoza ellen sem fog) Ronaldinho, de hiánya nem érződött: Iniesta remekül dirigált, Messi pedig varázsolt - az argentin csatár két góljával eldöntötte a mérkőzést. Frank Rijkaard a hajrában majdnem feketepétert húzott, amikor pályára küldte Oleguert: a katalán nemzetiségű védő helyezkedési hibáját kihasználva Kanouté egy gyönyörű góllal szépített, izgalmassá téve az utolsó másodperceket. A meccs napja egyben a Barcelona stadionjának jubileuma is volt: a Camp Nou 50 évvel ezelőtt épült. Azóta 1229 tétmeccsnek adott otthont, ebből 873 bajnoki, 203 nemzetközi kupa, 28 Spanyol Kupa, 13 spanyol Szuperkupa és 12 ligakupa-meccs. A Barca gólaránya a Camp Nouban: 3041-999.


Baszk támadás délen

Az Atlético Madrid megrázta magát, s ennek a Santander itta meg a levét: a Rojiblancos hétközben négyet lőtt az UEFA-kupában a török Erciyesspornak, s a bevált receptet alkalmazva négyet lőttek a Racingnak is.
A Bilbao délre utazott az első győzelméért, Aduriz duplája ezúttal elég volt a három ponthoz. A Zaragoza kiábrándítóan kezdte a szezont, vasárnap azonban egy színtelen Osasuna volt az ellenfele a Romaredában: a Zaragozában első találatát szerezte az új szerzemény, a Sahtar Donyeckből érkezett Matuzalem.


(anfield)
*****


PRIMERA DIVISIÓN, 4. FORDULÓ

Barcelona-FC Sevilla 2-1,

73. Messi, 80. Messi (11-es), ill. 92. Kanouté

78 000 néző
Valladolid-Real Madrid 1-1,

70. Pedro Lopez, ill. 87. Saviola;

22 000 néző
Villarreal-Murcia 2-0,

86. és 91. Rossi;

22 000 néző
Zaragoza-Osasuna 2-1,

17. Matuzalem, 71. D. Milito (11-es), ill. 24. Juanfran;

27 000 néző
Atlético Madrid-Racing Santander 4-0,

12. R. Garcia, 70. Agüero, 77. Forlan, 87. Simao;

44 000 néző
Almería-Mallorca 1-1,

34. Mané, ill. 78. Güiza;

13 000 néző
Recreativo Huelva-Espanyol 2-1,

54. és 61. Javi Guerreo, ill. 5. Riera;

16 000 néző
UD Levante-Athletic Bilbao 1-2,

78. Rigano, ill. 9. és 73. Aduriz;

14 000 néző
Betis Sevilla-Valencia 1-2,

87. Sobis, ill. 69. Miguel, 83. Joaquin;

29 000 néző
Getafe-Deportivo La Coruna 0-0,

12 000 néző



Következik (tippünk)

Szeptember 25., kedd:
21:00
Sevilla-Espanyol (2-0)
Szeptember 26., szerda:
20:00
Osasuna-Levante (1-0)
Santander-Villarreal (1-1)
Murcia-Almería (2-0)
Mallorca-Valladolid (2-0)
Valencia-Getafe (3-0)
Deportivo-Huelva (2-1)
21:00
Bilbao-Atlético (1-3)
22:00
Barcelona-Zaragoza (2-0)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább