Belgrádi derbi három kiállítással, Dinamo-blamázs Ukrajnában

Belgrádi derbi három kiállítással, Dinamo-blamázs Ukrajnában

, focitipp.hu

Keleti blokk

Puskaporos hangulatú derbit rendeztek Belgrádban, Kijevben viszont kongó lelátók előtt égette magát a Dinamo. Szerbiában a Partizan, Ukrajnában a Sahtar alaposan meglépett a mezőnytől.



Belgrád: négy gól, három piros

A szerb bajnokságban igazi szuperrangadót rendeztek a hétvégén, a Partizan és a Crvena Zvezda 131. alkalommal csapott össze Belgrádban. Az általában nézők tízezreit vonzó derbire ezúttal is megtelt a Partizan Stadion, ami közel 32 ezer nézőt jelent. A meccs egyébként 2-2-es döntetlennel zárult: a Zvezda Ognyen Koroman szólói után kétszer is vezetést szerzett, de a fekete-fehérek előbb Jovetics, majd Moreira góljával egalizáltak egy-egy szép támadás végén. Persze a meccs nem múlhatott el balhé nélkül: a hajrában két zvezdás (Koroman, Da Silva) és egy partizános (Radoszavljevics) focistát is leküldött a pályáról Sztankovics játékvezető.

Partizan-CZ 2-2



Ki örül a döntetlennek?

Az iksznek különösebben senki sem örült. A Partizan a két gárda legutóbbi tizenhét meccséből mindössze egyet tudott megnyerni (idén februárban 4-2-re győztek a Marakanában), igaz, a bajnokságban továbbra is magabiztosan állnak az élen hat győzelemmel és most már egy döntetlennel. A Vörös Csillagosok viszont egyre nagyobb slamasztikába kerülnek: hat meccsükön mindössze kétszer tudtak nyerni, és bár vereségük még nincs, a hátrányuk jelenleg kilenc pont az éllovas-riválissal szemben (ha hozzák a Hajduk Kula ellen elmaradt meccsüket, akkor ez hatra csökkenhet).

Összesítésben a CZ még jobb

A belgrádiak egymás elleni mérlege alapján a Crvena a döntetlennel továbbra is közel kétszer annyi meccset nyert, mint a Partizan. Csütörtökön egyébként a Crvena Zvezdának jók az esélyei az UEFA-kupa csoportkörébe kerülésre, ugyanis a csapat 1-0-s előnyről fogadja a lengyel Groclin Grodziskot. A Sírásók (Grobari) és a többi Partizan-huligáncsoport viszont már Mosztarban (a selejtező 1. fordulójában) gondoskodott arról, hogy a klubot kizárja az UEFA a sorozatból, vagyis a játékosok hiába intézték el 11-1-gyel a Zrinjszkit. A meccsről készült galériákat megtekinthetik a Partizan- és a CZ-szemszögéből is.

Vérmes donyecki aranyesélyek

Ukrajnában lassan ki is oszthatnák a bajnoki aranyat a Sahtar Donyecknek. A keletiek ezúttal a Metalurg Zaporizzsja otthonában győztek 3-1-re, így 11 meccs után 10-1-0-s sorozattal vezetik a tabellát. Ismét duplázott a nyáron Harkovból igazolt 20 esztendős csatár, Olekszandr Hladkij, aki immár tíz bajnoki gólnál jár - tavaly 13-mal lett gólkirály... A Sahtar a szezon nyitómeccsén 1-1-re végzett a Dinamo Kijevvel, az azóta lejátszott 15 mérkőzéséből azonban 14-et megnyert, egyedül a Red Bull Salzburg elleni idegenbeli 0-1 csúfítja ezt a kiváló sorozatot.

Metalurg-Sahtar 1-3



Kongó lelátó Kijevben

Kijevben viszont nem ilyen rózsás a hangulat. A római BL-vereség után edzőváltáson átesett kék-fehéreknél Szabó József bemutatkozása még jól sikerült (4-1 a Szimferopol, 2-0 a Dnipro ellen), szombaton azonban katasztrofális eredmény született kijevi szemszögből. Az a Naftovik Ohtirka győzött 1-0-ra az Olimpiai stadionban, amely a korábbi tíz forduló során még nyeretlen volt. A hazaiak hátránya ezzel már 10 pont az éllovas Sahtarral szemben. A Dinamo vereségére az sem lehet magyarázat, hogy Szabó három kulcsjátékosát (Sovkovszkij, Gavrancsics, Sackih) is pihentette a Sporting elleni BL-mérkőzés előtt. A magyar származású tréner többet vár csapatától a portugálok ellen ma este, mint ahogy a szurkolók is. Ha ugyanis a Dinamo megint betlizik, akkor talán még a Naftovik elleni meccsre kilátogató 3040 nézőből is sokan lemondanak a csapatról.

(ktn.focitipp.hu)

A szerb bajnokság állása >>>
Az ukrán bajnokság állása >>>


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább