Baszk merénylet a Mestallában, eszméletvesztés Madridban

Baszk merénylet a Mestallában, eszméletvesztés Madridban

, anfield.focitipp.hu

Spanyolország, 14. forduló

Egy rendőr meghalt, egy pedig megsérült abban a tűzharcban, amelyet az ETA baszk terrorszervezet gerilláival folytattak a spanyol rendőrök Franciaországban - jelentették a hírügynökségek.



Az El Pais ugyanakkor nyilvánosságra hozta, hogy az ETA-közeli baszk függetlenségi szervezetek harminc tagját 11-től 22 évig terjedő börtönbüntetésre ítélte a spanyol antiterrorista törvényszék.

Yeste benyeste

A kizárólag baszk futballistákat szerepeltető Athletic Bilbao ezalatt a futballpályán robbantott: 3-0-ra verte idegenben a Valenciát. "No chance for Canizares" - kiabálta a GolTV kommentátora vasárnap este, és nem túlzott: a hidrogénezett hajú Canizaresnek semmi esélye sem volt Yeste szabadrúgásánál, aki 24-ről benyeste a bal felsőbe. A Bilbao bentmaradásának záloga éppen egy jó Yeste lehet, a csatárok mögött szabadon cirkáló játékos (aki 1999-ben U20-as világbajnok lett a spanyol válogatottal) első idei gólját szerezte.

Fehér zsebkendők

A Bilbao a két bajnoki címmel aranyozott nyolcvanas években szívesen kirándult a Mestallába (1983-ban, 1984-ben, 1986-ban és 1988-ban is 2-1-re győzött, az utolsó valenciai siker azonban húsz évvel ezelőtti datálású volt. A mostani 3-0 kisebb földrengést okozott a Mestallában, lobogtak a fehér zsebkendők, Ronald Koeman pedig tolmács nélkül is érthette, miket kiabálnak neki az elégedetlenkedő szurkolók. A Valencia idén nagyvonalúan szórja a pontokat hazai pályán (Villarreal 0-3, Chelsea 1-2, Espanyol 1-2, Real Madrid 1-5, Rosenborg 0-2, Bilbao 0-3), s a bajnoki címről már most lemondhat - akárcsak a Sevilla, amely nyolcadik vereségét szenvedte el az idei bajnoki szezonban, ezúttal az újonc Almería otthonában.

Felső léc, kétszer

Az élen változott a helyzet, s ennek leginkább Madridban örültek: a Real szökésben van, miután a Riquelme-sztorit lezáró, s az utóbbi hetek sikerszériájában elkényelmesedő Villarreal kikapott a Valladolidtól. A második helyre így a Barcelona jött fel, amely a városi derbin egy nem túl látványos mérkőzésen csak ikszelt az Espanyollal. A Barca ugyanúgy kezdett, mint Lyonban (gyors Iniesta-gól), de ugyanúgy is végezte. Puyol a jobbhátvéd posztján (Rierát semlegesítendő) megbukott, lecserélték, Ronaldinho pedig ismét csak kispados volt. Az Espanyol egyenlítő gólját az a Corominas szerezte, aki tavaly hat góllal repítette döntőig csapatát az UEFA-kupában. A Barca egy kis szerencsével megnyerhette volna a derbit, de Xavi szabadrúgása a felső lécen csattant, a kipattanó labdát pedig Krkic szintén a felső lécre fejelte vissza.

Cúpert kirúgták

A Getafe-Levante mérkőzésen egy ütközés után eszméletét vesztette Inaki Descarga, a vendégek 31 esztendős hátvédje, akit kórházba kellett szállítani (túl van az életveszélyen). A madridi Forlán berúgta, Cúpert pedig kirúgták - a Betis-Atlético (0-2) mérkőzés után szedhette a sátorfáját a hazaiak edzője, aki 1999-ben KEK-döntőt játszott a Mallorcával.


Primera División, 14. forduló

Almería-FC Sevilla 1-0, 87. Acasiete; kiállítva: 46. Dani Alvés (S); 17 284 néző
Real Madrid-Santander 3-1, 4. és 70. Raúl, 10. Sanchez (öngól), ill. 73. Munitis; 79 500 néző
Espanyol-FC Barcelona 1-1, 69. Corominas, ill. 6. Iniesta; 37 286 néző
Recreativo Huelva-Zaragoza 2-1, 25. és 42. Martins, ill. 22. D. Milito; 15 687 néző
Valladolid-Villarreal 2-0, 19. Llorente, 57. Victor; 16 885 néző
Mallorca-Murcia 1-1, 69. Webo, ill. 24. Inigo; 18 ezer néző
Getafe-Levante 2-1, 62. és 90. Braulio, ill. 15. Riga; 10 ezer néző
Deportivo La Coruna-Osasuna Pamplona 1-2, 82. Castro, ill. 47. Plaà161il, 89. Dady; 10 ezer néző
Betis Sevilla-Atlético Madrid 0-2, 34. Forlán, 93. Raul Garcia; 40 ezer néző
Valencia-Bilbao 0-3, 33. Yeste, 60. és 92. Llorente; 37 ezer néző


(anfield.focitipp.hu)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább