Top 10 januári átigazolás Angliában

Top 10 januári átigazolás Angliában

, anfield.focitipp.hu

A téli átigazolási időszak kezdete előtt a The Sun összeállította az utóbbi évek januári átigazolásainak toplistáját. Kik lettek sztárok a téli érkezők közül? Lássuk!



10. Patrice Evra. A francia bekk 2006 januárjában érkezett a Manchester Unitedbe az AS Monacóból, 5 és félmillió fontért. Sir Alex Ferguson a sérüléssel bajlódó argentin Gabriel Heinze pótlására szemelte ki. Azóta Evra az első számú balhátvéd.


9. David Bentley. A fiatal középpályást 2006 januárjában szerezte meg végérvényesen a Blackburn Rovers az Arsenaltól. A kivételes rúgótechnikájú játékos csapata vezéregyénisége lett. Videó Bentley bombagóljáról a Salzburg ellen:



8. Robbie Fowler. A liverpooli közönségkedvenc 2006 januárjában ingyen érkezett a Manchester Cityből az Anfield Roadra. Minden idők egyik legjobb liverpooli góllövője - többek között az angol liga leggyorsabb mesterhármasának szerzője - ma már a Cardiff játékosa.


7. Emmanuel Adebayor. A togói csatárt 2006 januárjában 7 millió fontért vette meg az Arsenal a Monacótól. Debütálása nem volt rossz: első pályára lépésekor 21 perc után betalált a Birmingham City ellen. Idén megállíthatatlan.


6. Robbie Savage. A walesi rosszcsontért 2005 januárjában 3 millió fontot fizetett a Blackburn Rovers a Birmingham Citynek. Megalkuvást nem tűrő játéka miatt a Rovers kultikus figurájává vált.

5. Dean Ashton. Két évvel ezelőtt 7 millió fontjába került a West Hamnek, hogy megszerezze a Norwich City csatárát. Ashton az angol U21-es válogatottban 9 meccsen 4 gólt lőtt - idén októberben a felnőtt válogatottba is meghívást kapott. (Ashton gólja az AS Roma ellen)


4. Matthew Upson.
2003 januárjában 1 millió fontot fizetett érte a Birmingham City az Arsenalnak. Akkoriban Upson remek középhátvéd volt, hétszer feltűnt a válogatottban is. Ma már a West Ham játékosa, s hétvégén győztes gólt fejelt a Manchester United ellen.

3. Javier Mascherano. Az argentin középpályás, aki elegáns játékával szűri az ellenfél támadásait a középpályán, 2007 januárjában került Liverpoolba a West Hamből. "Csiszolatlan gyémánt" - mondta róla Rafa Benítez. Igaza volt.


2. Kieran Richardson. 2005-ben 21 éves volt, amikor a West Bromwich Albion edzője, Bryan Robson kölcsönkérte őt a Manchester Unitedtől, hogy segítsen a WBA-nak kiharcolni a bentmaradást. Richardson gólt lőtt az utolsó, mindent eldöntő meccsen a Porstmouth ellen - a West Brom azzal a győzelemmel megőrizte élvonalbeli tagságát.


1. Nemanja Vidics. Hétmillió fontot sem sajnált Sir Alex Ferguson 2006 januárjában Nemanja Vidicsért, a Szpartak Moszkva szerb középhátvédjéért. Vidics azóta kirobbanthatatlan a ManU kezdőcsapatából, s a Premier League egyik legjobb védőjeként tartják számon.


*****
(anfield.focitipp.hu)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább