Van Nistelrooy szerződést hosszabbított, Stielike lemondott

Van Nistelrooy szerződést hosszabbított, Stielike lemondott

, anfield.focitipp.hu

heti futballhíradó

Átigazolások, sérülések, eredmények az elmúlt hétről.



Január 7., hétfő

Dubai, nemzetközi torna, döntő: Internacional (brazil)-Internazionale (olasz) 2-1, gólszerzők: Fernando, Nilmar, ill. Jimenez.

Közös megegyezéssel szerződést bontott egymással a Sporting Lisszabon és a paraguayi Carlos Paredes. A 31 éves paraguayi középpályás szerződése eredetileg 2009-ig szólt.

A Bilbao elleni sérülés következményeként műteni kell Pedro Munitis bal csuklóját. A Racing Santander középpályására hathetes kényszerpihenő vár.

Az angol élvonalbeli Reading FC leigazolta a Mladá Boleslav és a cseh válogatott 26 esztendős középpályását, Marek Matìjovskýt. A szerződés három és fél évre szól.

Tüdőtranszplantációra vár Uli Stielike fia, ezért az egykori német válogatott lemondott szövetségi kapitányi posztjáról az elefántcsontparti válogatottnál, két héttel az Afrikai Nemzetek Kupája előtt. Stielike helyét a francia Gerard Gili veszi át.


Január 8., kedd

Az angol Premier League utolsó helyén álló Derby County leigazolta Laurent Robert-t. A 32 éves, ballábas francia középpályás korábban négy évig a Newcastle játékosa volt, de megfordult a Benficában és a PSG-ben is. A Derby megszerezte Robbie Savage-et is, a Blackburn wales-i középpályását.

A Hertha BSC négyéves szerződést kötött az FC Zürich 22 éves brazil csatárával, Raffaellel. A svájci klub ötmillió eurót kapott a támadóért.

A Zaragoza elleni bajnokin izomsérülést szenvedett, s emiatt öt hétre kidőlt a Real Madrid argentin balbekkje, Gabriel Heinze.

A görög Olimpiakosz négy és fél éves szerződést kötött az argentin Fernando Belluschival. A 24 éves válogatott középpályásért 6 és félmillió eurót kapott a River Plate.

Angol Ligakupa, elődöntő, első mérkőzés: Chelsea-Everton 2-1, gól: 26. Wright-Phillips, 92. Lescott (öngól), ill. 64. Yakubu. Kiállítva: 55. Mikel. Stamford Bridge, 41 178 néző.


Január 9., szerda

Ruud van Nistelrooy, a Real Madrid 31 éves csatára 2010-ig meghosszabbította szerződését klubjával. A holland támadó 2006 nyarán érkezett a Realba, és első szezonjában 25 gólt lőve gólkirály lett, és bajnoki címet nyert a csapattal. Az új szezonban 9 gólnál tart.

Angol Ligakupa, elődöntő, első mérkőzés: Arsenal-Tottenham 1-1, gólszerző: 79. Walcott, ill. 37. Jenas. Emirates Stadium, 53 136 néző.

Közös megegyezéssel szerződést bontott a Newcastle United és Sam Allardyce, a csapat vezetőedzője. Az 53 éves Allardyce csupán 24 meccsen ült az NUFC kispadján.

Marco Storari az idény végéig az olasz élvonalbeli Cagliari kapusa lesz. Storari az AC Milan játékosaként idén kölcsönben szerepelt a spanyol Levante együttesében.

A Steaua Bucuresti átadólistára tette Dorel Zahariát, a csapat második legeredményesebb játékosát. Zaharia idén 22 meccsen 7 gólt lőtt a Steauában, s a BL-ben háromszor volt eredményes.

Az ukrán bajnokság éllovasa, a Dnyipro négy és féléves szerződést kötött az argentin San Lorenzo 25 éves középpályásával, Osmar Ferreyrával. Ő a Dnyipro történetének első argentin játékosa.

Spanyol Király Kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzés: Sevilla-Barcelona 1-1, gólszerző: 44. Diego Capel, ill. 24. Henry

Laczkó Zsolt után Bori Gábort (MTK) is féléves kölcsönjátékra szerződtette az angol második ligás Leicester City.


Január 10., csütörtök

A Barcelona 20 esztendős középpályása, Marc Crosas az idény végéig kölcsönjátékosként az Olympique Lyonban szerepel majd.

Dimitar Berbatovot választották a 2007-es év legjobb bolgár futballistájává. A Tottenham Hotspur 26 éves csatára Martin Petrovot (ManCity) és Georgij Petkovot (Levszki) előzte meg.

Az egykori finn válogatott csatár, Mixu Paatelainen lett a skót Hibernian vezetőedzője.

A Szpartak Moszkva négyéves szerződést kötött a Banfield és az argentin U21-es válogatott középpályásával, Christian Maidanával.

Spanyol Király Kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzés: Mallorca-Real Madrid 2-1, gólszerző: 23. Trejo, 50. Arango, ill. 24. Higuain.


Január 11., péntek

A Valencia 18 millió euróért leigazolta a Boca Juniors 19 éves középpályását, Ever Banegát.

Az angol Wigan Athletic megszerezte a 42-szeres hondurasi válogatott középpályást, Wilson Palaciost. A 23 éves futballista három és fél évre szerződött Wiganbe.

A skót élvonalbeli Motherwell futballklub a tragikusan elhunyt Phil O'Donnellről nevezte el a Fir Park stadion központi lelátóját.

Olekszij Mihajlicsenko lett az ukrán válogatott szövetségi kapitánya. Az Oleg Blohint váltó szakember korábban a Dinamo Kijev legendás játékosa volt (de megfordult a Sampdoriában és a Gl. Rangersben is), edzőként pedig két bajnoki aranyat nyert a Dinamóval.

Eldőlt, hogy a szezon végén távozó Ottmar Hitzfeldet Jürgen Klinsmann váltja majd a Bayern München kispadján. A 43 éves szakember a 2006-os világbajnokságon bronzérmet szerzett a német válogatottal, azóta viszont nem vállalt munkát. Klinsmann játékosként bajnokságot és Német Kupát nyert a Bayernnel.

A Chelsea 15 millió fontért megszerezte a Bolton 28 éves csatárát, Nicolas Anelkát.

Plamen Markov lett a bolgár válogatott szövetségi kapitánya.

A Liverpool négy és fél évre szóló szerződést kötött Martin Škrtellel, a Zenit Szentpétervár 23 éves szlovák középhátvédjével. Az angolok 7 millió fontot fizettek Škrtelért.

Elhagyta az Eintracht Frankfurtot és visszatért Japánba Naohiro Takahara, aki az Urawa Redshez szerződött.

A Manchester City két és féléves szerződést kötött Nasham Avram 23 éves iraki válogatott középpályással.


Január 12., szombat

Összeverekedett egymással a Deportivo La Coruna két kapusa, az uruguayi Munua és az izraeli Dudu Avat. A klubvezetés mindkét játékost kizárta a csapatból, s az idény végéig a tartalékegyüttes kapusa véd majd.

Henrik Larsson, a svéd Helsingborg 36 éves csatára egy évvel meghosszabbította szerződését a klubbal.

0-0-s félidő után 6-0-ra győzött a Manchester United a Newcastle ellen, Cristiano Ronaldo mesterhármasával.

Előkészületi mérkőzésen a Bayern München 7-2-re verte Kína olimpiai válogatottját.

(anfield.focitipp.hu)

*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább