Bíróverő hangulat és megállíthatatlan Inter a San Siróban

Bíróverő hangulat és megállíthatatlan Inter a San Siróban

, ktn

Olaszország, 19. forduló

Az Intert képtelenség megállítani. Ronaldóékat viszont megállították Udinében - a Milan szerencséjére Ancelotti még időben hozta be a pályára az "elátkozott" Gilardinót. A Juve-Samp meccsen még a játékosok is elaludtak, Rómában késelés vezette fel a vasárnapi meccset.



"Oda az igazság"

Az Intert képtelenség legyőzni. Ha egy csapat képes egy olyan meccset megnyerni, mint amilyen az Inter-Parma volt, akkor az megállíthatatlan. A szenzációsan focizó Parma a 88. percig megérdemelten vezetett 2-1-re a San Siróban, de az Inter még innen is képes volt fordítani. Igaz, kellett ehhez Gervasoni játékvezető és Zlatan Ibrahimovic is. Előbbi Fernando Couto mentését kezezésnek minősítette, utóbbi berúgta a büntetőt, majd a 92. percben Cruz beadása után a győztes gólt is megszerezte. "Oda az igazság" - érezhették a pármaiak: Mimmo Di Carlo, a vendégek edzője kis híján a pályán verte meg a bírót.

Roberto Mancini számára egyébként nemcsak emiatt lehetett emlékezetes a találkozó: A tréner 200. alkalommal ült a Nerazzurrik kispadján, amivel harmadik a klub örökranglistáján. Ha az idény végéig marad, akkor feljön a harmadik helyre, Helenio Herrera (366) és Giovanni Trapattoni (230) mögé. A Parmát egyre jobban nyomaszthatja a statisztika: a sárga-kékek a legutóbbi 30 idegenbeli bajnokijukból mindössze egyet tudtak megnyerni.

Az elátkozott Gilardino mentette meg a Milant

Súlyosan tévedtek, akik azt hitték, hogy a Milan ott folytatja Udinében, ahol egy hete a Napoli ellen abbahagyta. A PaRoKa-triót az Udinese védői kivonták a forgalomból, egy Ronaldo-kapufán kívül a brazilok semmit sem mutattak. Így aztán az idei Milan-sztori váratlan fordulatot vett: a Ronaldo helyére beállított, és a szezon közben csak átkozott Gilardino a 90. percben megszerezte a három pontot a Rossoneróknak.

A gólhoz nemcsak Pato labdaszerzése és Kaká sarokkal adott gólpassza kellett, hanem Obodo bődületes hibája is. A hosszú sérüléséből felépült nigériai középpályás ugyanis éppen a saját tizenhatosa előtt akarta szemléltetni kirobbanó formáját, de a negyedik csele már nem jött be. A Milan gyenge játékkal győzött, az Udinese viszont nagy esélyt szalasztott el: ha Quagliarella vagy Di Natale legalább az egyik ziccerét belövi, akkor a negyedik helyüket megőrző friuliak előnye 14 pontra hízott volna a Milannal szemben.

A Milan egyébként zsinórban a harmadik udinei fellépésén nem kapott gólt (0-4, 0-3, 0-1), és sorozatban a második bajnokiját nyeri meg. Erre az idei szezonban még nem volt példa.

Tudta-e, hogy
A Milan legendás svéd hármasát Gre-No-Li-triónak becézték. Gunnar Gren, Gunnar Nordahl és Niels Liedholm 1948-ban olimpiai bajnoki címet szerzett a svéd válogatott tagjaként, majd az ötvenes években is együtt fociztak az AC Milanban. Grent több helyütt a múlt évszázad legjobb svéd focistájának választották, Nordahl máig a Milan legeredményesebb futballistája, Liedholm pedig olyan pontosan passzolt, hogy egy hibája után a közönség percekig felállva tapsolt. A legendák szerint.


Bajnoki meccs/gól (AC Milan)
Gren: 133/38
Nordahl: 257/210
Liedholm: 359/81


Mindenütt csak a szomorúság

A Juventus gólig nem, csak a gólvonalig jutott a Sampdoria ellen, így maradt a Zebrák szempontjából szomorú nulla-nulla. Ez pedig nagyjából azt jelenti, hogy idén a bajnoki címig sem jut el a Juventus. Del Pieróék Interrel szembeni hátránya továbbra sem csökken, a csapat játékát látva pedig ez a különbség a jövőben inkább nőni fog.

Egy héten belül másodszor játszott döntetlent a San Paolóban a Lazio. A hétközi 1-1-gyel az Égszínkékek kiverték a kupából a Napolit, a vasárnapi 2-2 viszont egyik csapaton sem segített: a Laziót továbbra is csak két pont választja el a kieséstől, a Napoli pedig sorozatban a negyedik meccsén maradt nyeretlen. Aki örülhetett, az Marek Hamsík, a Napoli szlovák légiósa: a besztercebányai születésű 20 éves középpályás duplázott.

A Roma 2-0-ra verte a Cataniát, de ez a mérkőzés sem a szenzációs futball miatt vonul majd be a krónikáskönyvekbe. Hanem azért, mert a meccs előtt három vendégszurkolót megkéseltek, egyikük állapota súlyos. Cataniai szempontból ez sokkal szomorúbb, mint a tavalyi 0-7. Pontosítsunk: mindnyájunk szempontjából sokkal szomorúbb.

Olaszország, 19. forduló

Genoa-Atalanta 2-1, 73. Borriello, 84. Figueroa, ill. 68. Doni (11-es); 22 ezer néző
Fiorentina-Torino 2-1, 45. Vieri (11-es), 76. Mutu (11-es), ill. 57. Grella; 30 ezer
Udinese-Milan 0-1, 92. Gilardino; 25 ezer
Reggina-Cagliari 2-0, 67. Brienza, 80. Cozza; 10 200
Palermo-Siena 2-3, 4. Amauri, 76. Miccoli (11-es), ill. 5. Locatelli, 10. Maccarone, 78. Loria; 20 400
Napoli-Lazio 2-2, 4. és 90. Hamsík, ill. 25. Ledesma, 30. Pandev, piros lap: 90. Blasi (Napoli); 36 400
Juventus-Sampdoria 0-0; 22 300
Roma-Catania 2-0, 8. Giuly, 57. De Rossi (11-es); 35 600
Livorno-Empoli 1-0, 51. Tavano (11-es); 8900
Inter-Parma 3-2, 30. Cambiasso, 88. (11-es) és 92. Ibrahimovic, ill. 40. Cigarini, 69. Gasbarroni, piros lap: 88. Couto (P); 58 200


(ktn)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább