Keegan flörtje Csipkerózsikával

Keegan flörtje Csipkerózsikával

, anfield

Anglia, 23. forduló

Kevin Keegan átvette a Newcastle irányítását, de egyelőre fejetlenség uralkodik a hajón, a Bolton elleni meccs pedig arról tudósított: egyelőre nem csupán a helyes irányt, hanem még a kormányt sem találják a St. James' Parkban.



King Kev, azaz Kevin, a Király eljött, hogy feltámassza halottaiból a Newcastle United csapatát. Bátor cselekedet.

Owen kipipálva

Keegan látványos békejobbot nyújtott Michael Owennek is, aki önéletrajzi könyvében pályafutása legsötétebb időszakának nevezte azt a két évet, amikor Keegan volt az angol válogatott szövetségi kapitánya. Spongyát rá! Keegan egyik első lépése az volt, hogy csapatkapitánnyá nevezte ki Owent. Jöhetett a meccs!

Csalóka statisztikák

De Kevin hiába csókolgatta Csipkerózsikát, az csak nem akart felébredni álmából. A statisztikusok is értetlenül álltak az eset előtt, amikor ugyanis Keegan először ült le a Newcastle kispadjára (1992 februárjában), akkor a csapat 3-0-ra verte a Bristol Cityt. Később győzelemmel debütált a Fulham, a Manchester City és az angol válogatott kispadján is.

A sorozat azonban szombaton megszakadt, pedig minden adva volt a sikeres folytatáshoz, a Szarkák ellenfele ugyanis az a Bolton volt, amely ebben a szezonban még egyetlen meccset sem nyert idegenben.

Nulla pont, nulla gól

A szurkolók fellélegeztek, amikor a nehézkes Allardyce végre távozott, a pokolba kívánták ugyanis az unalmas, betonozó tili-tolit tökélyre fejlesztő trénert, s végre valami pezsgést szerettek volna látni a pályán, akárcsak a kilencvenes években, amikor Keegannel ötöst rúgtak a Manchester Unitednek is.

Hasonló játékra azonban még várniuk kell. A Newcastle csapnivaló futballal rukkolt elő a Bolton ellen. Mondhatnánk, hogy a hazaiaktól egy csapatnyi játékos hiányzott, Emre, Butt és Alan Smith eltiltás, Viduka sérülés, további öt játékos (így Obafemi Martins) pedig az Afrika-kupa miatt, de egy a lényeg: a Newcastle idén egyetlen pontot sem szerzett, s 2008-ban még gólt sem lőtt bajnoki meccsen. Innen nehéz lesz feltápászkodni.

Wenger kontra Walcott

Az Arsenal 3-0-ra verte a Fulhamet a londoni kis-derbin - Theo Walcott nélkül. A 18 éves támadó egy hete zokon vette, hogy Wenger mester lecserélte őt a Birmingham ellen. "Walcott túl hamar került reflektorfénybe, s ezt nem könnyű feldolgozni. Tanulnia kell ebből az esetből is, csak akkor van esélye a fejlődésre" - kommentálta az összezördülést Wenger, aki a fulhami meccsre nem nevezte Walcottot. A rendkívüli tehetségnek tartott játékos, akiért két éve 5 millió fontot kapott a Southampton, idén csak 9 meccsen lépett pályára.

Az Arsenal azonban nélküle - és az Afrika-kupára távozó Touré, Eboué, Song hármas nélkül is - könnyedén verte a Fulhamet. Adebayor gólt lőtt (kettőt), s továbbra is érvényes a szabály: ha az Arsenal togói csatára betalál (26 ilyen meccs volt eddig), akkor az Ágyúsok nem kapnak ki (22 győzelem és 4 döntetlen). A Fulham jövőre a QPR elleni londoni derbire készülhet majd, ha így folytatja: Roy Hodgson csapata utóbbi 12 meccsén nem tudott nyerni.

(anfield)

*****

Góllövőlista

17: C. Ronaldo (ManUtd)
15: Adebayor (Arsenal)
12: Mwaruwari (Portsmouth)
11: Keane (Tottenham), Torres (Liverpool)
10: Anelka (Bolton/Chelsea), Santa Cruz (Blackburn), Tévez (ManUtd)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább