Újabb tinisztárt ünnepelnek a Milannál

Újabb tinisztárt ünnepelnek a Milannál

, ktn

Olaszország, 22. forduló

Carlo Ancelotti és Claudio Ranieri megveregethette a saját vállát: a milanos Paloschi 20, a torinói Iaquinta 90 másodperccel a becserélése után döntötte el csapata meccsét. Mindkettejük első labdaérintését középkezdés követte.



Új Milan-sztár: Pato után Paloschi

Húsz másodperce volt a pályán Alberto Paloschi a Milan-Siena meccsen, amikor kapott egy pompás passzt Clarence Seedorftól. A 18 éves csatár lába nem remegett meg élete első Serie A-labdaérintése előtt, és egy pattanás után a hosszú sarokba bombázott. Paloschinak egyébként ez volt a harmadik meccse a Milan felnőttcsapatában: a Catania ellen mindkét kupamérkőzésen eredményes volt... A Milan kispadján ülők nem hittek a szemüknek, Carlo Ancelotti utoljára talán a tavalyi BL-döntő lefújásakor volt ilyen boldog.

Van is oka az örömre: a Milan a legutóbbi hét bajnokijából hatot megnyert, így két pontra megközelítette a negyedik helyen álló Fiorentinát (ráadásul a Rossonerók eggyel kevesebb mérkőzést játszottak). Az eredmények tehát jönnek, de a tinédzserek csodái (Pato, Paloschi) nélkül azért apátia uralkodna a San Siro körül. A Siena elleni játék gyötrelmes volt, Kaká és Pato nélkül az ötletnél csak a lendület volt kevesebb, Ronaldo csak támolygott a pályán (45 percet kapott), a többiek vagy hetek óta holtfáradtak (Pirlo, Ambrosini), vagy már évek óta azok (Cafu, Serginho).

Iaquinta: az öröm és az üröm

Udinében Vincenzo Iaquintának kilencven másodperc kellett a gólhoz. Claudio Ranieri a 74. percben unta meg, hogy az Udinese védői leradírozzák a pályáról David Trezegeut-t, és alig két perc múlva már újra a hazaiak kapujában pattogott a labda. A veterán Nedved gyönyörűen ugratta ki Iaquintát, aki - ugyancsak első labdaérintéséből - mattolta Handanovicot. Gólöröme mérsékelt volt: a csatár 2000 és 2007 között 176 meccsen 58 találatot szerzett az Udinese játékosaként.

A friuliak az első félidőben lefutballozták a Juventust a pályáról, de a kegyelemdöfést nem tudták megadni a Zebráknak. Pedig a sérülése után visszatért Gianluigi Buffon védett már jobban is, D'Agostino például szögletből lőtt neki kapufát. A hazaiak egyetlen dolognak örülhettek: a csapat 2000 februárja után ismét gólt szerzett a Juventus ellen a Friuliban (győzni utoljára 1995 novemberében tudott az Udinese, Oliver Bierhoff góljával). Amiatt viszont rövidesen raportra hívhatják Pasquale Marinót, hogy a kiválóan rajtoló Udinese az utolsó hét bajnokijából csak egyet nyert meg.

Udinese-Juventus, utolsó nyolc meccs

2008. február 10.: Udinese-Juventus 1-2
2005. szeptember 21.: Udinese-Juventus 0-1
2004. október 3.: Udinese-Juventus 0-1
2004. március 20.: Udinese-Juventus 0-0
2003. március 9.: Udinese-Juventus 0-1
2002. május 5.: Udinese-Juventus 0-2
2001. március 4.: Udinese-Juventus 0-2
2000. február 5.: Udinese-Juventus 1-1

Öklelnek a Bikák

Torino másik csapata még a Juventusnál is jobb formába lendült, a Bikák múlt héten a Regginát, vasárnap pedig a Palermót verték 3-1-re. A Rosanerók elleni győzelmet különösen pikánssá teszi az a tény, hogy a Torinóban négy olyan focista is pályára lépett (Barone, Corini, Diana, Pisano), aki az elmúlt másfél évben igazolt Palermóból Észak-Olaszországba.

Kék-feketében a bírók

A liga éllovasai között maradt a nyolcpontos követési távolság: a Roma a múlt heti sienai szégyen (0-3) után összekapta magát, és félgőzzel verte a Regginát a Stadio Olimpicóban.

Az Inter Cataniába látogatott, és ezúttal nem kapott jogtalanul tizenegyest. Kapott viszont ajándékba egy lesgólt Farina sporttárstól, akit a lefújásig a füttyszó mellett a szurkolók ironikus éljenzése is kísért. Örömhír ez abban a városban, ahol éppen egy évvel ezelőtt gyilkoltak meg egy rendőrt... Az Inter egyébként úgy nyerte meg a találkozót, ahogy mostanában az összeset: egy kiválóan játszó ellenfél ellen, néhány egyéni villanásnak köszönhetően.

Olaszország, 22. forduló

Atalanta-Fiorentina 2-2, 30. és 90. Muslimovic, ill. 29. Pazzini, 60. Semioli, 11 000 néző
Cagliari-Parma 1-1, 34. Jeda, ill. 36. Reginaldo; 12 100
Catania-Inter 0-2, 64. Cambiasso, 67. Suazo; 20 100
Empoli-Lazio 1-0, 7. Vannucchi, piros lap: 89. Kolarov (Lazio); 6700
Livorno-Genoa 1-1, 15. Tavano, ill. 83. Di Vaio, piros lap: 75. Santos (Genoa); 8200
Milan-Siena 1-0, 63. Paloschi, piros lap: 82. Vergassola (Siena); 51 550
Roma-Reggina 2-0, 21. Panucci, 76. Mancini; 33 000
Sampdoria-Napoli 2-0, 76. és 81. Delvecchio; 20 100
Torino-Palermo 3-1, 60. Diana, 70. és 81. Di Michele, ill. 36. Amauri, piros lap: 75. Amauri (Palermo); 19 350
Udinese-Juventus 1-2, 6. Dossena, ill. 61. Camoranesi, 76. Iaquinta; 29 100


(ktn)
*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább