Néma magyarok, triplázó Toni

Néma magyarok, triplázó Toni

, ktn

Németország, 20. forduló

Beindult a bajor henger, és ezt a hannoveri ólomkatonák bánták. Luca Toni megszerezte első mesterhármasát a Bundesligában, négyen pedig dupláztak.



Toni, Klose, gólok

A Bundesliga első kilenc fordulójában aratott a Bayern München, és aratott a Toni-Klose csatárkettős. Az olasz és a német összesen 16 gólt pakolt be az ellenfelek kapujába, testvériesen megosztozva a találatokon. Az azóta lejátszott tíz körben viszont mintha elnémultak volna: Toni kétszer, Klose pedig csak egyszer mattolta az ellenfelek kapusait.

Herr Hecking: fáradjon a lelátóra!

Hannoverben Luca Toni aztán megnyitotta a gólzuhatagot, háromszor is elszomorítva a különben prímán védő Enkét. Rajta kívül azonban senki sem volt príma a Hannoverben. A Bayern támadói a vezető gól megszerzése után szétfutották a hazaiakat. Öt a kettő ellen, ez a létszámfölény sem volt ritka Enke orra előtt, amihez képest a 0-3 még hízelgő is a Hannoverre nézve. A megpróbáltatásokat nehezen viselő Hecking edzőt Markus Merk elküldte a kispadról. A H96 magyar játékosa (Huszti Szabolcs) pedig gyönge játékának köszönhetően a kispadon végezte. Hannoverben hamar szeretnék elfelejteni ezt a meccset.

Felejthető magyarok

Dárdai Pál még gyengén sem játszhatott, ugyanis Favre mester nem adott neki lehetőséget: úgy tűnik, a télen igazolt 21 éves szerb szűrő, Gojko Kacsar kiszorítja a csapatból. A Hertha azonban Dárdai nélkül is nyert, Raffael a 93. percben süllyesztette el a Bielefeldet. Váratlan fordulat Karlsruhében: Hajnal Tamás nem rúgott gólt és nem adott gólpasszt, a KSC mégis egyenlített 0-2-ről a Leverkusen ellen.

Góllövőlista

13: Luca Toni (Bayern)
11: Mladen Petric (Dortmund)
10: Diego (Werder), Rafael van der Vaart (Hamburg), Mario Gómez (Stuttgart)
9: Marko Pantelics (Hertha), Ivica Olic (Hamburg), Miroslav Klose (Bayern), Stanislav Sestak (Bochum)
8: Artur Wichniarek (Bielefeld), Mike Hanke (Hannover), Teofanisz Gekasz (Leverkusen), Kevin Kuranyi (Schalke), Grafite (Wolfsburg)
7: Hugo Almeida (Werder), Boubacar Sanogo (Werder), Huszti Szabolcs (Hannover), Joannisz Amanatidisz (Frankfurt)

Duplázók: Petric, Grafite, Gómez, Jarolím

Ha valaminek örülhetnek Dortmundban, az Mladen Petric játéka. A horvát csatár ezúttal Cottbusban hintett kettőt, így 11 góljával már második a góllövőlistán. A sárga-feketék kedvenc ellenfele egyébként a "keletnémet" gárda: az eddigi tíz Bundesliga-meccs mérlege a Dortmund szemszögéből: 8-1-1.

Kettőt vágott a brazil Grafite is, ezzel a Wolfsburg fordított Gelsenkirchenben. A Le Manstól érkezett nyurga támadó már nyolc gólnál jár, a Wolfsburg pedig egy különleges rekordnál: a Volkswagen-focisták az idény eddigi összes bajnokiján szereztek gólt. A Farkasok ráadásul tavasszal eddig száz százalékosak, Grafite pedig négy találatot jegyzett a legutóbbi három fordulóban.

Megtalálta a góllövő cipőjét Mario Gómez is, aki Duisburgban duplázott, hozzásegítve a két kínos zakó (Schalke 1-4, Hertha 1-3) utáni első tavaszi győzelméhez a címvédő Stuttgartot.

Élete egyik legjobb formájában pörög David Jarolím, a Hamburg cseh középpályása is, aki a Bochum ellen szerzett két gólt, életben tartva a HSV bajnoki reményeit. A 28 éves futballista a hétközi, Zürich elleni UEFA-kupa meccsen is eredményes volt.

Németország, 20. forduló

Schalke-Wolfsburg 1-2, 65. Sanchez, ill. 73. és 84. (11-es) Grafite; 60 387 néző
Duisburg-Stuttgart 2-3, 49. Niculescu, 57. Ishiaku, ill. 16. és 40. Gomez, 90. Hitzlsperger; 21 562
Cottbus-Dortmund 0-2, 8. és 84. Petric; 17 842
Rostock-Frankfurt 1-0, 76. Rahn; 15 500
Hertha-Bielefeld 1-0, 90. Raffael; 32 031
Karlsruhe-Leverkusen 2-2, 60. Freis, 75. Kennedy, ill. 6. Rolfes, 58. Kiessling; 28 470
Werder Bremen-Nürnberg 2-0, 30. Rosenberg, 81. Klasnic; piros lap: 20. Szaenko (Nürnberg); 37 073
Hannover-Bayern München 0-3, 58., 64. és 82. Toni; 49 000
Hamburg-Bochum 3-0, 40. Olic, 64. és 71. Jarolím; 50 069


(ktn)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább