Öt piros a rangadón, Gazza a pszichiátrián, nyílt lábtörés az Arsenal meccsén

Öt piros a rangadón, Gazza a pszichiátrián, nyílt lábtörés az Arsenal meccsén

, anfield

Heti krónika

Mi történt a futballvilágban? A hét eseményei, napi lebontásban.



Hétfő, február 18.

* Öt játékost kiállított a bíró a kolumbai élvonal rangadóján: a Millionaros 2-1-re verte a La Equidadot.

* A Snai olasz fogadóiroda törölte kínálatából az Internazionale bajnoki címére vonatkozó fogadást.

* Nigel Pearson, a Newcastle Utd korábbi segédedzője lett az angol második ligás Southampton vezetőedzője.

* Paulo Ferreira, a Chelsea 29 éves portugál hátvédje öt évvel meghosszabbította szerződését a londoni klubbal.

* Az osztrák Roman Wallner jogosulatlan szereplése miatt a görög szövetség törölte a február 3-i Apollon Kalamara-Olimpiakosz (1-0) mérkőzés végeredményét. Wallner ebben a szezonban két másik csapatban is szerepelt már. A találkozót egy későbbi időpontban újrajátsszák.

Kedd, február 19.

* Ottmar Hitzfeld lesz a svájci válogatott szövetségi kapitánya: a Bayern München jelenlegi edzője az Európa-bajnokság után veszi át a helvétek irányítását.

* Hatodik gólját szerezte ebben a szezonban Halmosi Péter, az angol másodosztályú Plymouth Argyle magyar középpályása. Halmosi ezúttal a Southampton ellen idegenbeli meccsen (0-2) volt eredményes.

* Raúl, a Real Madrid csatára betalált a Roma elleni idegenbeli BL-nyolcaddöntőben, s ez már a 60. gólja volt a BL-ben. A mérkőzés előtt egy madridi drukkert megkéseltek.

* Marco Materazzt kiállították, az Internazionale pedig (amely az olasz bajnokságban veretlen) 2-0-ra kikapott az Anfield Roadon a Liverpooltól.

* Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő: Liverpool-Inter 2-0, Schalke-Porto 1-0, Olimpiakosz-Chelsea 0-0, Roma-Real 2-1

Szerda, február 20.

* Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion kölcsönjátékra az idény végéig megszerezte Luke Moore-t, az Aston Villa 22 éves csatárát.

* Tommaso Rocchi 2013-ig meghosszabbította szerződését a Lazióval.

* Lemondott posztjáról Berti Vogts, a nigériai válogatott német szövetségi kapitánya. A 61 éves Vogts, aki 1996-ban Európa-bajnokságot nyert Németországgal, egy éve vette át a nigériai válogatott irányítását.

* Javier Clemente egy hétig volt az iráni válogatott szövetségi kapitánya: az 57 éves spanyol szakember nem fogadta el azt a feltételt, hogy huzamosan Iránban kellene tartózkodnia.

* Századik mérkőzését játszotta a Bajnokok Ligájában Ryan Giggs, a Manchester United 34 éves wales-i középpályása. Giggs 1994-ben debütált a BL-ben. Tizenhét éve játszik a ManUtd-ben, s ezalatt 745 mérkőzésen 143 gólt lőtt.

* A BL szerdai rangadóján az Arsenal 0-0-t játszott a címvédő AC Milannal, amelynek átlagéletkora 30 év volt. Adebayor, az Arsenal togói csatára a 94. percben a felső lécet találta el. A mérkőzésen megsérült Kolo Touré, az Ágyúsok védőjének két hetet ki kell hagynia.

* Bajnokok Ligája: Arsenal-Milan 0-0, Celtic-Barcelona 2-3, Fenerbahce-Sevilla 3-2, Lyon-Manchester Utd 1-1.

Csütörtök, február 21.

* Órák alatt szétkapkodták az Internazionale-Liverpool BL-nyolcaddöntő március 11-i milánói visszavágóira szóló belépőket - közölte a Sky tévécsatorna interjújában Massimo Moratti, az Inter elnöke.

* Sérülés miatt hat hétig nem állhat csapata rendelkezésére Craig Bellamy, a West Ham wales-i csatára.

* Pszichiátriára került Paul Gascoigne, minden idők egyik legjobb angol futballistája. A népszerű Gazza, akit a BBC 1990-ben az Év sportolójává választott, zseniális középpályás volt, az angol válogatottban 1988 és 1998 között 57 mérkőzésen szerepelt. Gazzát egy ötcsillagos szállodából vitték el a rendőrök, azóta egy pszichiátriai klinikán kezelik.

* A legolcsóbb jegy 80, a legdrágább pedig 200 euróba kerül majd az idei Bajnokok Ligája döntőjére, amelyet a moszkvai Luzsnyiki Stadionban játszanak majd. A BL-finálét 69 500 néző láthatja majd a helyszínen.

* Ismét Dzsudzsák Balázst választották a PSV Eindhoven-Helsingborg meccs legjobbjává az UEFA weboldalának olvasói.

* Az UEFA-kupában az Everton 8-1-es összesítéssel búcsúztatta a norvég bajnok Brann Bergent. Az öt német csapat közül négy bejutott a nyolcaddöntőbe.

Péntek, február 22.

* Marco van Basten, a holland válogatott 43 éves szövetségi kapitánya a nyári Európa-bajnokság után az Ajax trénere lesz. Van Basten négy és fél éves szerződést írt alá az amszterdami klubbal, amelynek játékosaként 1981 és 1987 között 172 mérkőzésen 151 gólt lőtt.

* Az Adidas helyett 2011-től 2018-ig a Nike lesz a francia válogatott szponzora és sportszergyártója - a hét és fél éves szerződési időszakban a Nike 320 millió eurót fizet majd a francia szövetségnek. Az Adidas 1970-től volt a válogatott szponzora, de a kontraktus 2010-ben lejár.

Szombat, február 23.

* Súlyos sérülést szenvedett Eduardo da Silva, az Arsenal és a horvát válogatott 24 éves csatára, akinek a Birmingham City csapatkapitánya, Martin Taylor eltörte a lábát. Eduardót még a mérkőzés ideje alatt megműtötték.

* Halmosi Péter, a Plymouth Argyle magyar légiósa megszerezte hetedik és nyolcadik gólját ebben a szezonban, miután szombaton kétszer is betalált a Burnley elleni győztes (3-1) bajnokin.

* Magyar gól a német Bundesligában: Hajnal Tamás szerezte a Karlsruhe gólját a Stuttgart elleni idegenbeli bajnokin (Stuttgart-KSC 3-1).

(anfield)
*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább