Az Arsenal kiverte a Milant

Az Arsenal kiverte a Milant

, ktn

Milan-Arsenal 0-2, ÉLŐ

Nálunk percről-percre követheti a keddi nap csúcsmeccsét. Meccskommentár focitipp-módra.



AC Milan-Arsenal 0-2


94. perc: VÉGE, végösszegzés. Az Arsenal Londonban lefutballozta a Milant a pályáról, és a San Siróban is jobban játszott a Rossoneróknál. A Milan-darálás éppen beérett volna, amikor Fabregas lába elsült, Adebayor gólja már csak hab volt a tortán. Az Ágyúsok teljesen megérdemelten jutottak a legjobb nyolc közé, és immár a sorozat egyik legnagyobb esélyesei. A Milan az utóbbi évek legnyugodtabb tavasza elé néz. BL nélkül, csak a bajnokságra koncentrálva. No, és a játékospiacra.
93. perc: GÓL: 0-2: Az Arsenal simává tette a dolgokat. Walcott gyönyörűen futja le Kaladzét, zseniálisan centerez, Adebayor pedig megszerzi második BL-gólját. Mestermunka. Milan-Arsenal 0-2.
91. perc: Almuniát két perce ápolják.
89. perc: Almunia ütközik Ambrosinivel, a szőke spanyol nagy kínok közepette a földön marad. Kár az orvosért, ez a meccs anélkül is megvan az Arsenalnak.
86. perc: Gattuso olyan elánnal érkezik, hogy még Pirlót is felökleli. A veszett fejsze nyele.
84. perc: GÓL: 0-1. Eldőlt a továbbjutás. Fabregas 30 méterről kilövi a jobb alsó sarkot. Már az első meccsen is azt reklamáltuk az Ágyúsokon, hogy miért nem lőnek többet kapura. Milan-Arsenal 0-1.
83. perc: Pirlo ad egy olyan passzt, amilyet csak ő tud. Pato csinál pár testcselt, majd Almunia kezébe emel, újra.
81. perc: Walcott sokadszor szerel visszafutva, jó nézni.
80. perc:
Plautz megint téved, Kaká a földhöz vágja a labdát. Ezért még egy aranylabdásnak is sárga jár.
79. perc: Hét perce már szóltunk (72. perc): Ambrosini harminc méteres keresztlabdája bejön, Pato lövése Senderosról pattan az alapvonalon túlra. Kirúgás, Plautz is hibázhat.
77. perc:
Pato... Végre kap egy mesteri labdát Kakától, de ahelyett, hogy azonnal megindulna, a partjelzőt nézi. Az pedig nem mozdul. Walcott igen, oda a lehetőség.
75. perc:
Megint egy nagy Ágyús-helyzet. Fabregas löbböl Walcott elé, de ő nem tüzel, hanem centerezni akar. Kalac két hatalmas vetődést mutat be, impozáns látvány. A rövid sarok teljesen üres volt Walcott előtt, de nem vette észre. Talán, ha nem csak tíz perceket játszana...
72. perc: Ambrosini már harmadszor próbálja egy negyven méteres passzal kiugratni Patót. Újabb taktikai elem Milannál.
71. perc:
Eboué helyett Walcott. Maldini veszélyben.
69. perc: Inzaghi helyett Gilardino a pályán - cseberből vederbe?
66. perc:
Pato előtt lövőhelyzet. A labdafogó háló állja útját a labdának.
63. perc: Nagyon egyszerű a Milan taktikája. Kaká nekilódult, a labdával együtt lefutja Fabregast. Lát még néhány árnyat is, de nem zavartatja magát. Már a kapunál jár. A lövésnél fogy el az ereje.
61. perc: Kaká elcsúszik, ötödször. Gattuso elesik, majd szünetet kér. Az Arsenal megadja, taps a San Siróban.
60. perc: Patónak csak meg kellett volna fordulnia, és már vihette is volna a kapura a labdát. De Patótól négy méterre pattan a golyóbis.
56. perc: Eboué tényleg nagyon udvarias. Összerúg Maldinivel, majd ápolja az elterülő olaszt. Egy perccel később Ambrosini rúgja meg Sagna kezét, majd ő is segédkezik az ápolásban.
54. perc: Pirlo 35-ről tűz rá egy szabadrúgást, Almunia azonban szögletre üti a furcsán kacsázó labdát.
52. perc: Nesta három percen belül harmadszor szerel tanárian.
51. perc:
Pirlo a saját tizenhatosán belül adja el a labdát, de Eboué az ajándékot csúnyán eltékozolja. Mellé. Udvarias srác az elefántcsontparti.
50. perc:
Pato húz befelé, majd ellövi a labdát. Gyönge próbálkozás.
47. perc: Senderos kibújik Nesta mögül egy szüglet után és öt méterről Kalacba lő. Ezt meg Fabregas lőtte volna be. Vagy bárki más.
46. perc: Egy rossz Arsenal-passz és egy Ambroni fault. Elkezdődött a második félidő.

Félidő, összegzés három: Az első húsz percben a Milan irányított, ahogy szokott, okosan, türelmesen. Aztán az Arsenal rákapcsolt, és ismét gyorsabban focizott, mint a Milan, igaz, csak egy fokozattal. A gólhoz ez sem volt elég, de egy tizenegyest kaphattak volna az Ágyúsok, Plautz azonban Hlebnek adott sárgát büntető helyett. Pontozással eddig az Arsenalé a meccs.
43. perc: Flamini befutja, majd szereli Kakát. Parádés.
42. perc: Inzaghi két kézzel ellöki Senderost. Aztán kézzel ér a labdához. Végül reklamál.
41. perc: Adebayor is technikai hibát vét, ezt is jegyezzük fel. Amúgy egy csöppet leült a meccs.
36. perc: Pirlo technikai hibát vétett. Jegyezzük fel.
34. perc: Most már az Arsenalról is dicshimnuszokat zenghetünk: Adebayor lerázott maga körül mindenkit, majd Fabregashoz passzolt, aki kapufát lőtt a tizenhatosról. Zseniális öt percet láttunk az Ágyúsoktól.
32. perc: Az Arsenal passzolgat három perce a Milan tizenhatosa előtt, de minden lövésbe belelép egy védő. A közönség fütyül. Aztán az osztrák bíró is: Hlebnek ad sárgát műesésért. Pedig Nesta a belorusz lábát találta el. A tizenegyesen sem csodálkoztunk volna - óriási bírói hiba volt.
30. perc: Feléledt az Arsenal, szép volt a tizenhatos előtti tili-toli és Fabregas lövése is, de Kaladze bevetődött.
28. perc: Adebayor gyönyörűen lőtt kapura Maldini eladott labdája után, Kalac szögletre tolta a lasztit. Nagyon jó a togói.
25. perc: Összegzés kettő: Az Arsenal játékosai kapkodnak, nem passzolnak eleget. Azonnal Adebayor felé küldenek minden labdát, de a togói nem tudja megtartani azt. A Milan eddig úgy játszik, ahogy a fontos BL-meccseken szinte mindig. Precízen, pontosan, szellemesen. Hogy fogalmazta ezt meg Ancelotti? A Milannak a BL a DNS-ében van.
22. perc: Kaká villog, Gallas letalpalja. Hé, te!
20. perc: Inzaghi elől Clichy ment, megint az utolsó pillanatban, szöglet. Ez már a második mentés az utolsó pillanatban az Arsenal kapuja előtt.
19. perc:
Kimaradt az eddigi legnagyobb helyzet. Kaká végigrobogott a pályán, ahogy tavaly meccsenként ötször. Az ívelés gyönyörű, de Pato hat méterről Almunia kezébe emel. Senki sem érti.
15. perc: Maldini egy felpörgetős csellel indul a félvonalnál (dörgő taps), aztán az ellenfélnek dobja a labdát taccsról (lemondó moraj).
14. perc: Adebayor is villan. Megtartja a labdát, visszagurít, Diaby nyes. Kalac nyugodt, mellémegy. Az ellentámadásból Inzaghi lő kapásból 8 méterről, gyengén. Seedorf ezt bevágta volna.
13. perc: Összegezzünk. Nyoma sincs a két csapat közötti londoni ritmuseltérésnek. Ezzel a Milant dicsérjük.
10. perc: Zsinórban három Milan-korner. Nyomnak a Rossonerók, de Gallas elterül. Van rutin az Arsenalban is.
8. perc:
Pato megvillant: négy embert cselez ki, majd lő. A labda Sagnáról pattan szögletre. A szöglet után Oddo ad be újra, de Gallas óriásit ment az érkező Kaká elől. Gól lett volna, nem vitás.
7. perc: Hleb lő 25 méterről. Négy méterrel fölé.
4. perc: Adebayor másodszor léphetne ki középen, de előbb Nesta, majd Kaladze keresztez. Aztán Gattuso, majd Maldini ad egy borzasztó keresztlabdát.
1. perc: Inzaghi lesre fut.

Két verzió létezik. A) Fabregasék szétfutják az oxigénpalack után kapkodó Rossonerókat, B) Pirlóék eldugják a labdát az Arsenal elől, Pippo Inzaghi pedig bevág egy gólt az utolsó percben. Van egy harmadik verzió is: a Milan gyors lesz és fitt, az Arsenal megfontolt és rutinos. 20.45-kor kezdünk, addig olvassák el előzetesünket.

AC Milan-Arsenal 0-2
San Siro, 81 879 néző
Játékvezető: Konrad Plautz (osztrák)
Gól: 84. Fabregas, 92. Adebayor
Várható kezdőcsapatok
AC Milan (4-3-1-2): Kalac; Oddo, Nesta, Maldini, Kaladze; Ambrosini, Pirlo, Gattuso; Kaka; Pato, Inzaghi
Arsenal (4-5-1): Almunia; Sagna, Senderos, Gallas, Clichy; Eboué, Hleb, Fabregas, Diaby, Flamini; Adebayor

(ktn)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább