Játékvezetői ajándék az Inter születésnapjára

Játékvezetői ajándék az Inter születésnapjára

, ktn

Olaszország, 27. forduló

Brighi játékvezető együtt ünnepelt az Internazionaléval, a Milan a hajrában győzött az Empoli ellen, Genovában pedig egy cseh focista és egy kisegér volt a sztár.



Ki a legjobb? Vratislav Gresko!

A századik születésnapját ünneplő Inter illedelmes vendégeket kapott szombaton. A Reggina játékosai minden ziccert elrontottak, az Inter pedig négy nyeretlen meccs után félgőzzel nyerni tudott. A lélegzetelállító ünnepségbe másnap Lillo Foti, a Reggina elnöke rondított bele, amikor kijelentette, hogy Brighi játékvezető "születésnapi ajándékkal kedveskedett" az Internek, amikor tizenegyest adott Cambiasso (tizenhatoson kívül történt) elhasalása után.

Más támadások is érték a Nerazzurrikat. A klub honlapján meghirdetett szavazásokon alaposan beindultak a rivális klubok drukkerei, így jó darabig a 2002-es Lazio-Inter meccs (4-2) vezette a "legjobb mérkőzés" toplistáját - a milánóiak akkor ezzel a híres vereséggel bukták el a bajnoki címet. Az ellenfelek szurkolóinak humorérzékét azonban dicséret illeti: Vratislav Gresko sokáig az élbolyban szerepelt az "Inter legjobb játékosa" címért folytatott versenyben. Vasárnap estére aztán már helyreállt a világ rendje: a tavalyi Milan-Inter (3-4) és Javier Zanetti állt az élen.

Remekel a Roma

Tartja a hatpontos követési távolságot az Interrel szemben a Roma, amely abban a San Paolóban győzött 2-0-ra, ahol egy hete az Inter elveszítette 31 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát. A Farkasok már a második percben vezetést szereztek Perrotta góljával - a középpályás már az első félidőben mesterhármasig juthatott volna. A Napoli nem tudta megismételni az Inter elleni kitűnő játékát, a Roma viszont parádés formában: a Farkasok a Serie A-ban sorban legyőzték a Fiorentinát, a Památ és a Napolit, ráadásul közben kétszer még a Real Madridot is megverték.

Ambrosini, a megmentő

A Milan formája már korántsem ilyen biztató: a legutóbbi öt bajnokijából négyszer csak ikszelni tudott a csapat. Sokáig úgy tűnt, hogy az Empoli ellen is meg kell elégedniük egy remivel Ancelottiéknak, ám a hajrában a fontos fejesgólok mestere, Massimo Ambrosini megmentette a blamázstól a Rossonerókat (Kaká zseniális kontragólja már csak hab volt a tortán). A Milanban végigjátszotta a meccset Paolo Maldini, aki a héten bejelentette, hogy valószínűleg mégsem akasztja nyáron szögre a futballcipőjét. Ne is tegye: vasárnap is többször sarokkal állította meg az Empoli akcióit.

Firenze: hatból csak öt

A Milan győzelmével egy pontra megközelítette a negyedik helyen álló Fiorentinát, a Violák ugyanis az Everton elleni UEFA-kupa diadal után elbukták az idei utolsó toszkán derbijüket a Sienával szemben. A Fiorentina korábban az összes mérkőzését megnyerte tartományi riválisaival szemben - a pontot mégsem tudták feltenni az i-re Pazziniék. Érdekesség, hogy a négy toszkán gárda közül egyedül az Empoli nyeretlen a szezon egymás elleni meccsein.

Toszkán derbik a 2007/08-as szezonban

Fiorentina-Empoli 3-1, 2-0
Fiorentina-Livorno 1-0, 3-0
Fiorentina-Siena 3-0, 0-1
Livorno-Empoli 1-0, ?-?
Siena-Livorno 2-3, ?-?
Siena-Empoli 2-0, 3-0


Genovai hősök: Grygera és a kisegér

A Juventus három nyeretlen meccs után ismét megszerezte a három pontot, a Zebrák 2-0-ra nyertek a Marassiban a Genoa ellen. A Juve hőse a cseh Zdenek Grygera volt, aki előbb lőtt egy bombagólt, majd adott egy finom gólpasszt David Trezeguet-nek. A 27 éves cseh védő Molinaro helyén játszott balhátvédet, és messze jobban futballozott, mint az olasz válogatottba vágyó bekk. A meccsen közel harmincezer genovai szurkoló biztatta kedvenceit - a hidegvérét csak az a kisegér őrizte meg, akit az első félidőben kaptak rajta a kamerák, amint kedélyesen majszol valamit az oldalvonal mellett.

Jókedvű Elefántok

Az egér után jöjjenek az Elefántok, örüljünk együtt, győzött a Catania. A szicíliai csapat utoljára december közepén győzött (Udinese 2-0), az azóta lejátszott tíz meccsén pedig mindössze három döntetlent tudott csak összekaparni. Az előző forduló után Spinesiék visszacsúsztak a kiesők közé, ám a Cagliari legyőzésével mindjárt három helyet is előreléptek a piros-kékek.


(ktn)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább