Ancelotti: fáradt és öreg a Milan

Ancelotti: fáradt és öreg a Milan

, ktn

Olaszország, 29. forduló

A tabella első öt helyezettje közül egyedül az Inter és a Juventus volt képes pontot szerezni. Egy koszovói döntötte el a római derbit, Ancelotti és Spalletti füstölög.



Öregek és fáradtak

"A csapat mentalitás tekintetében egyre fáradtabbnak és öregebbnek tűnik, de ezt majd a szezon végén érdemes megvitatni." Nem nehéz kitalálni, hogy a nyilatkozat az AC Milant érinti. Az azonban már sokkal meglepőbb, hogy mindezt Carlo Ancelotti ismerte be a Sampdoria elleni 2-1-es hazai vereség után. Ha már a gyakran gerontofilnek csúfolt Ancelotti is így véli a dolgot, akkor talán bekövetkezhet a rendszerváltás a Milannál idén nyáron.

Ősszel a Milan 5-0-ra győzött Genovában a két csapat meccsén, és a visszavágón az eltiltott Cassano nélkül felálló Sampnak kevesen adtak esélyt. A genovaiak azonban újra bebizonyították, hogy - Cassano ide vagy oda - nem véletlenül tartják őket évek óta a Serie A egyik legszervezettebb alakulatának. Az első félidőben két elemi védelmi bakit kihasználva elhúztak, de akár 3-4 gólos előnyt is szerezhettek volna. A fordulás után aztán felborult a pálya, Pato csillogott, Paloschi minden megmozdulása életveszély volt, Pirlo robotolt és kapufát lőtt - csakhogy a 10. percben lecserélt Kaká hiányát és Seedorf bűnrossz játékát nem viselte el a csapat, így a Rossonerók csak szépíteni tudtak.

Sevcsenko, Lavezzi

A lefújás után Berlusconi elnök első gondolata ismét Sevcsenko volt, de a másodikkal már diktálta is a köszönőtáviratot Nápolyba. A San Paolóban a Napoli ugyanis 2-0-ra verte a Fiorentinát, így a BL-indulást érő negyedik helyen álló firenzeiek előnye továbbra is négy pont a Milannal szemben. A meccs hőse Ezequiel Lavezzi volt, a mokány argentin duplázott, így már hét gólnál jár a ligában. Nem is késett a klubvezetés válasza, Pierpaolo Marino, a Napoli sportigazgatója a meccs után bejelentette, hogy szeretnék 2013-ig meghosszabbítani a 22 éves csatár szerződését.

Spalletti és a csend

"A legjobb, ha csendben maradunk, és elfogadjuk Morganti játékvezető döntését" - ezek már Luciano Spalletti szavai. A Roma 3-2-re kikapott a római derbin a Laziótól, így óriási esélyt szalasztott el, mivel az ismét emberhátrányban futballozó Inter csak 1-1-es döntetlent játszott a Genoával szemben. Spalletti joggal háborgott: Juan és Bianchi ölelkezése után a bíró elég váratlanul mutatott a tizenegyespontra. A római edzőnek azonban a saját játékosaihoz is lehetne egy-két szava: Tottiék a második félidő elejét leszámítva mintha tartalékoltak volna, pedig számukra a Derby della Capitalénál fontosabb csata nem létezik. Vagy mégis: két hét múlva a Roma a Manchester Unitedet fogadja a BL-ben.

A Lazio győztes gólját egy koszovói születésű svájci futballista, Valon Behrami lőtte. A 22 éves játékos nevét az első félidőben még átkozták a szurkolók: a 31. percben olyan szerencsétlenül találta el a labdát, hogy az Taddei válláról a Lazio kapujának jobb alsó sarkába hullott. Ha a BL-negyeddöntők párosításának eltalálására 1:105-höz volt az esély, akkor egy ilyen gólra 1:105 ezerhez. A 92. percben aztán a hibája után kettőzött erővel küzdő focista bekerült a történelemkönyvekbe. Az ábrándozó Juan és Doni mellett 3 méterről passzolta be a rövid sarokba Pandev löbbölését, Lotito elnök pedig dörzsölgette a tenyerét a lelátón. Joggal: a téli átigazolási időszakban 12 millió euróban rögzítette Behrami kivásárlási árát.

Cúper, szuperrajt

Jól kezdett egy régi ismerős, Héctor Cúper a Livorno elleni idegenbeli 1-1 után hazai pályán győzelemre vezette a kiesés ellen küzdő Parmát az ismét pehelysúlyúnak bizonyuló Palermo ellen. Mivel azonban a Cagliari ismét három pontot szerzett, legyőzve a legutóbbi kilenc idegenbeli meccséből hetet elveszítő Atalantát, az alsóházban hatalmas izgalmak várhatók a hátralévő kilenc fordulóban. A bentmaradásért nyolc csapat küzd: a 13. helyen álló Sienának 32 pontja van, a sereghajtó Cagliarinak 24. Itt aztán lesz még dráma, nem is kevés.

(ktn)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább