Meghalt egy szurkoló, leszerepelt a Milan

Meghalt egy szurkoló, leszerepelt a Milan

, ktn

Olaszország, 31. forduló

Leszerepelt a Milan, tovább botladozik az aranyérem felé az Inter, a Roma balszerencsésen vesztett pontokat. De vajon fontos-e ez akkor, amikor ismét meghalt egy futballszurkoló Itáliában?



Szombaton este minden és mindenki az Inter kezére játszott. A Nerazzurrik 1-1-es döntetlent értek el az Olimpicóban a Lazio ellen, akárcsak az AS Roma Cagliariban, így a két csapat között maradt a négypontos különbség a bajnoki tabellán. Vegyük sorra, ki és mi segített az Interen.

Matteo Ferrari térde

Szardínián már a 3. percben vezetést szereztek a hazaiak a Roma ellen, Doni hiába nyújtózkodott, egy szöglet után Ferrari térdéről a kapujába pattant a labda, öngól. A védő akkor még fanyar mosollyal fogadta balszerencséjét, de a lefújás után már nem volt kedve nevetni, Totti szabadrúgásgólja csak az egyenlítéshez volt elég. Rossz hír a Roma-szurkolók számára, hogy Francesco Totti sérülése kiújult, így várhatóan a kedd esti, Manchester United elleni BL-meccsen sem játszhat.

Marco Storari bravúrjai

A gólon kívül a Farkasok még hétszer találták el a Cagliari kapuját, csakhogy Marco Storari lehúzta a rolót. Az ősember-kinézetű portás egyébként a Milan kapusa, de ősszel a Levante, most pedig a szárdok kölcsönjátékosaként szerepel.

Hernan Crespo gólja

Rómában az Inter az első félidőben jól futballozott, és Hernan Crespo révén a vezetést is megszerezte Mancini csapata. A többnyire a kispadon füstölgő Crespónak ez volt a negyedik gólja a szezonban, de ettől még nem lett boldog: az argentin az elmúlt tizenegy idénye során tíz alkalommal szerzett minimum tíz találatot.

Az Olimpico kapufái

Rómában az Inter a második félidőben rosszul futballozott, és Rocchi révén a Lazio ki is egyenlített. Sőt, az Égszínkékek simán győzhettek volna, azonban Behrami és Dabo lövése után is az Olimpico kapufája segített a vendégeken.

Leszerepelt a Milan, BL-re hajt az Udinese

Ismét leszerepelt az AC Milan. Az Atalanta az első félidőben bohócot csinált a Rossonerók védőiből, a második gól előtt Floccari és Langella öt Milan-játékos mellett táncolt el a kapuig. A szünet után Paloschi némi életet vitt a hazai csapatba, de csak a hajrára pörögtek fel az események. Igaz, akkor volt minden. Ambrosinitől elvett egy szabályos gólt Brighi játékvezető, majd a 85. percben Maldini fejelt a kapuba egy szöglet után. Sőt, a 90. percben akár a döntetlent is kiharcolhatta volna a Milan, azonban a hetek óta álomkórosan futballozó Andrea Pirlo tizenegyesét Coppola kivédte.

A Milan lemásolta a Sampdoria elleni hazai meccsét, így immár nemcsak a Fiorentinát, hanem az Udinesét is meg kell előznie Carlo Ancelotti csapatának ahhoz, hogy jövőre is a Bajnokok Ligájában indulhasson. Udinében ugyanis a forduló rangadóján a hazai gárda 3-1-re verte a Fiorentinát, Quagliarella a kilencedik, Di Natale pedig a tizenötödik idénybeli gólját szerezte - Alessandro Del Piero nagy bánatára.

Újabb tragédia

Ennél komolyabb volt a bánat a Juventus-Parma mérkőzés előtt, a mérkőzés ugyanis egy szurkolói haláleset miatt maradt el. Alessandria és Asti között egy autópálya-parkolóban Matteo Bagnaresi veszítette életét, miután elütötte őt egy Juventus-drukkereket szállító busz. Az első beszámolók szerint a pármai szurkolók megtámadták a járművet, és a busz sofőrje csak el szeretett volna menekülni a szorult helyzetből. Amikor néhány kilométerrel odébb megállították az autópályán, fogalma sem volt arról, hogy elütötte a 27 éves pármai drukkert, aki a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe. Ez a tragédiák fordulója: ősszel az Inter-Lazio mérkőzés előtt ugyancsak egy autópálya-pihenőben hunyt el Gabriele Sandri, a Lazio fanatikusa.

Meglógott a Torino

Végezetül vessünk egy pillantást a kiesőjelöltekre. A listáról kihúzhatjuk a Torino nevét, amely értékes győzelmet aratott Cataniában, így öt ponttal elhúzott az alsóházban tülekedőktől. A szicíliaiak formája egyébként gyalázatos: a Catania a legutóbbi 14 bajnokijából mindössze egyet tudott megnyerni. A Massiminóban füttykoncerttel fogadták az újabb kudarcot, Silvio Baldinit pedig ma egy erős feketével fogadja Pulvirenti klubelnök az irodájában, a téma: hogyan tovább és kivel?

Jelenleg hat csapatot fenyeget a kiesés réme, és csak három helyen lélegezhetnek majd fel az idény végén.

(ktn)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább