Anglia, 32. ford.: Norwich-Manchester Utd 2:0

Anglia, 32. ford.: Norwich-Manchester Utd 2:0

, focitipp.hu

Istenem, add, hogy a Norwich megverje, szétszedje, elemeire bontsa a Manchestert! - így fohászkodott szerkesztőségünk a szombat esti meccsre várva. És lőn! Csodát mívelt az Úr a mi szemeink előtt.



Zsinórban öt vereséggel a háta mögött, reménytelen sereghajtóként – így várta a Manchestert a Norwich.
Zsinórban húsz veretlen bajnokival a háta mögött, titkon talán még mindig bajnoki címben reménykedve – így várta a Norwichot a Manchester.
“Zöld-sárga, zöld-sárga, tollasgyík szemében áll egy kis leányka“ – a focitipp.hu ismét elkötelezte magát a meccs előtt, és ezúttal sem a Manchester mellett.

Bakot lőni
Tulajdonképpen azért nem lehet szeretni a Manchestert, mert játékosai nagyképűek és arrogánsak. De még a játékosoknál is arrogánsabb és nagyképűbb Alex Ferguson: az edzőguru a gyengécske, bicebócákkal kiálló Norwich ellen csak a kispadra ültette Van Nistelrooyt, Rooneyt és Ronaldót. Vesztére. Az edzőguru 4–5–1-es hadrendet szabott meg (Saha árván elől, Smith visszahúzódva). Ezzel is bakot lőtt. Az első félidőben ugyanis a Norwich veszélyesebben játszott, Huckerby felszántotta a pálya bal oldalát, hátul pedig a Fleming, Shackell, Drury hármast remekül kiegészítette a dán Helveg, aki tíz szezont húzott le a Serie A-ban (megfordult mindkét milánói klubban), de példás alázattal futballozik még most is. Ferguson eszmélt – fordulás után pályára küldte Rooneyt.
Ez volt a legnagyobb hibája azon a hétvégén.

Gólt lőni
Rooney bejött, és máris vérszemet kapott a Norwich: a hentesképű csodagyerek nyolc perce volt a pályán, amikor amolyan fegyelmezőleg odalépett Helvegnek: sárga lap, szabadrúgás a ManU ellen. Jött a csereként beállt Bentley (akit szerkesztőségünk a kezdőbe követelt), és beadásaa után Ashton védhetetlenül fejelt a jobb sarokba.
Dean Ashton a Crewe-ből érkezett Norwichba, s ez volt a 3. gólja. Utoljára éppen a Crewe Alexandra volt az a csapat, akit a Norwich több mint egy góllal meg tudott verni – még a 2003/2004-es idényben. Hogy ez a gyászos statisztika végérvényesen a múlté legyen, arról újfent Rooney gondoskodott: az ellenfél térfelén öncélú cselsorozatba kezdett, de könnyen olvasható húzogatós cselét csak egyszer vethette be, mert másodszorra bambán elvesztette a labdát, amivel a higanymozgású Huckerby iramodott meg, kiugratta Ashtont, és akkor ez történt:
Ashton felnézett.
Ashton ballal McKenzie elé tálalt (de nem találta el túl jól, a labda derékmagasságban repült).
McKenzie kapásból, belsővel lőtt: 2:0.
A Carrow Roadon mindenki üvöltött, és középkorú, zöld-sárga sálas nők kezdtek táncolni a tribünön.
A Norwich önkívületben fejezte be a meccset. Ekkora eufória-dózissal reggelig is kibekkelték volna, pedig amikor a Manchester megérezte a vesztét, akadt néhány visszataszító jelenet: ahogy Gary Neville tépte Fleminget, ahogy Shackell orrából ömleni kezdett a vér egy ütközés után, vagy ahogy Scholes elborult aggyal kaszálni kezdett a középpályán.

Summáját írni
Saha, Ronaldo, Van Nistelrooy, Smith, Rooney, Giggs – csatárokból és támadó középpályásokból nincs hiány az Old Traffordon, mégis ez volt a 9. meccs idén, amikor egyetlen árva gólt sem tudott lőni a ManU, amely ezzel a vereségével végleg lemondhat a bajnoki aranyról.
Tovább álmodhat viszont a Norwich: hátránya a 17., azaz bentmaradó helyen álló West Bromwichra már csak 5 pont. ”We are still alive“ – üzente a meccs után Nigel Worthington, a zöld-sárgák edzője. A bentmaradás szempontjából mindenesetre kulcsfontosságú lesz a hétvégi Crystal Palace–Norwich mérkőzés.

*****

NORWICH CITY vs MANCHESTER UTD. 2:0 (0:0)
Carrow Road, 25 522 néző, vezette: Webb.
Gólszerzők: 55. Ashton (1:0), 66. McKenzie (2:0)

Norwich:
Green – Helveg, Fleming, Shackell, Drury – Stuart (45. Bentley), Francis, Safri, Huckerby (86. Jonson) – McKenzie, Ashton (84. Svensson ).

Man Utd:
Howard – Gary Neville, Ferdinand, Silvestre, Heinze – Kleberson (63. van Nistelrooy), Scholes, Phil Neville, Fortune (45. Rooney), Saha (22. Ronaldo), Smith.

Labdatartás:
Norwich 43%
Man Utd 57%
Lövések:
Norwich 8
Man Utd 16
Szögletarány:
Norwich 3
Man Utd 4
Szabálytalanságok
Norwich 19
Man Utd 18

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább