Ki fog kiesni?

Ki fog kiesni?

, focitipp.hu

Olaszország, 33. forduló, Lazio–Juventus 0:1

Nedved és a Lazio. A cseh és a klub együtt élték legszebb éveiket. Nedved most a Juventus-szal ment Rómába és három pontot érő gólt szerzett a Lazio ellen.



Itt az ideje, hogy mielőbb véget érjen ez az idény és a Juventus hívei elfeledhessék ezt az évet. Ha még tovább tart a torinói szenvedés, még a focitipp.hu is elfordul egyik kedvencétől. Habár újabb sikert arattak a zebrák, mégsem szabad a homokba dugni a fejünket, hanem ki kell mondani: ez a Juventus nem játszik szépen, nem játszik könnyedén, ráadásul van egy bunkó csatára, egyedül a küzdőszellem az, ami még szimpatikus benne.

Ami pozitív
Azért ne bántsuk a Juventust, mert ennek a keretnek valahol a harmadik-negyedik hely környékén a Milan és az Inter mögött tízpontos hátrányban kéne lennie. Hogy mégsem így van az az Inter –eddigi – 17 döntetlenjének és Capello zsenialitásának köszönhető. Az öreg Fabio ugyanis már eddig is 110 százalékot hozott ki a zebrákból és a csúcs a Real Madrid kiejtése volt a BL-ből. Most már nyugodtan bevallhatjuk, ha az első meccsen 3-4 gólos hazai győzelemmel végződik, senki sem szólhat egy szót sem…

A szokásos kínlódás
Ibrahimovic eltiltása miatt Zalayeta a kezdőbe került. (A „csodagyerek” lassan megöregszik, és úgysem lesz belőle semmi, nemsokára eligazol a Zaragozába vagy valami hasonló kaliberű csapatba és elfelejtjük.) A másik csatár Del Piero volt, de az ötödik percben hátba rúgták, majd 10 perc további ténfergés után lecserélték. A helyére a közben „stand by” állapotba (copyright Fülöp László) került Olivera állt – támadónak…
Ezzel a vendégek gyakorlatilag csatár nélkül játszottak. A játékosok közben nekiláttak szétrúgni egymást, mindent elkövetve, hogy rossz hírét keltsék az olasz futballnak. Durva belépők, anyázás, sárga lapok, miegymás. Állítólag Di Canio és Capello egyszer régen össze is verekedtek.

…és még mindig nem történik semmi…
A második félidő is gyalázatos volt, semmi futball, csak a birkózás. Előfordult, hogy a tudósító inkább átkapcsolt az orosz-német küzdelemre – a második világháborúban. Ott legalább tényleg volt „ellenség a kapuknál”…
De hát mégiscsak fociról kéne írni – ami nem volt. A Lazio védekezett, a Juve harcolt, Capello dühöngött. Tényleg rossz ezt nézni, amikor két jobb sorsra érdemes csapat kínlódik. Szörnyű. És, hogy mégis a Juventus nyert, az Nedved nagyszerű megmozdulásának köszönhető. Mostanában ő sem villog, de legalább nem alibizik, nem lődörög, hanem küzd a végsőkig és gólokat lő.

Ki lesz a bajnok?
Két éve az akkoriban még csak alakulgató focitipp.hu szerkesztősége sajnálta, hogy a Juventus elveszítette a Milan elleni BL-döntőt. Mára megfordult a helyzet. Ez a Milan sokkal inkább megérdemel bármilyen címet, mint torinói vetélytársa. A Juventusnak azonban van még egy esélye, hogy visszanyerje szimpátiánkat. Két hét múlva el kell menni Milánóba, szembenézni nyolcvanezer fanatikus Milan-hívővel – és tizenegy játékossal – és meg kell verni a San Siro-ban a piros-feketéket. Nem alibivel, nem szerencsével, nem kamu-tizenegyessel, hanem focival.

Alsósok
Hitte volna, hogy az utolsó helyezett Atalanta a tavaszi eredmények alapján a negyedik helyen áll? Belegondolt abba, hogy a Roma az elmúlt 8 forduló 24 megszerezhető pontjából mindössze 1-et (egyet!) tudhat magáénak? Látta Di Michele megint mekkora gólt rúgott a Sienának? Még mindig nem hisz nekünk? Az lehet, hogy a Lecce 100 helyzetet csinál Livornóban és mégis kikap egy utolsó percben kapott góllal? A Livorno nagy szerencséje Donadoni, és, hogy politikailag balosok. Amúgy ránézett már a tabella aljára? Hát ki fog kiesni? Ebben az évben nincs akkora lúzer, mint tavaly az Ancona volt. Tavaly a Brescia a középmezőny masszív tagja volt – mára a kiesés szélén. Aki nem hitt Roby Baggio tudásában már, most láthatja, mit ért az öreg buddhista. A bergamóiak roppant szimpatikusan küzdenek, a Parma ne essen ki, meg a Brescia sem, a Fiorentináról nem is beszélve. Inkább a Bologna, mert az egy unalmas csapat. Mancini pedig beletörődött abba, hogy ebben az évben már mindenről lemaradtak és talán jobban örült az utolsó percben esett Messina-gólnak, mintha újabb döntetlen miatt kéne magyarázkodnia…

- kislaci -

*****

Siena–Udinese 2:3 (1:1)
Gólszerzők: Di Michele 6. (0:1), Maccarone 9. (1:1), Di Michele 53. (1:2), Taddei 57. (2:2), Iaquinta 66. (2:3)

AC Milan–Parma 3:0 (1:0)
Gólszerzők: Kaká 34. (1:0), Tomasson 62. (2:0), Cafu 70. (3:0)

Chievo–Cagliari 1:1 (1:0)
Gólszerzők: Pellissier 32. (1:0), Gobbi 72. (1:1)

Bologna–Fiorentina 0:0

Messina–Internazionale 2:1 (0:0)
Gólszerzők: Cruz 46. (0:1), Di Napoli 59. (1:1), Rafael 90. (2:1)

Livorno–Lecce 1:0 (0:0)
Gólszerző: Lucarelli 90. (1:0)

Atalanta–Palermo 1:0 (0:0)
Gólszerző: Sala 88. (1:0)

Brescia–Reggina 2:0 (0:0)
Gólszerzők: Di Biagio 48. (1:0), Stankevicius 75. (2:0)

Sampdoria–Roma 2:1 (1:0)
Gólszerzők: Tonetto 33. (1:0), Flachi 79. 11-es (2:0), Montella 90. 11-es (2:1)

Lazio–Juventus 0:1 (0:0)
Gólszerző: Nedved 85. (0:1)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább