Riquelme hoppon maradt, a németek megelőzték az olaszokat

Riquelme hoppon maradt, a németek megelőzték az olaszokat

, hb

Napi krónika

Diego Maradona nem számít Riquelmére a válogatottban, Németország megelőzte a világranglistán Olaszországot. Napi hírösszefoglaló a focitippen.



Búcsúzott a kupától a Lyon

Hazai pályán kapott ki 3-1-re az Olympique Lyon a másodosztályban szereplő Metz együttesétől a francia Ligakupa tegnap esti fordulójában. A bajnok pontosan egy év után veszítette el hazai veretlenségét.


Lahm újra a fedélzeten
Három hét kihagyás után újra játékra kész a Bayernnél Philipp Lahm. A védő az október 21-i Fiorentina elleni BL-meccsen sérült meg. Lahm előreláthatólag a hétvégi Borussia Mönchengladbach elleni találkozón már pályára léphet.


Carew nélkül az Aston Villa
John Carew sérülés miatt kihagyja az Aston Villa Arsenal és Manchester United elleni mérkőzését. A norvég csatár az elmúlt napokban hát- és combfájdalomra panaszkodott. Carew sérülése a legrosszabbkor jött a bajnokság ötödik helyén álló Villának, a csatár ugyanis idei kilenc fellépésén már öt gólt szerzett.


Riquelme kimaradt az argentin válogatottból
Nem kapott meghívást Juan Roman Riquelme Diego Maradonától az argentin válogatott Skócia elleni barátságos mérkőzésére. Az argentin bajnokságban szereplő játékosok közül az új kapitány ezúttal csak Daniel Montenegrónak (Independiente), Emiliano Papának (Velez Sarsfield) és Cristian Villagrának (River Plate) adott lehetőséget. Riquelmét legutóbb a pekingi olimpián láthattuk nemzeti mezben, ahol győzelemre vezette a csapatot. Riquelme és Maradon aegyébként közeli barátságban állnak egymással.


Változások a FIFA-ranglistán
Az elmúlt hetekben lejátszott válogatott mérkőzések komoly változásokat hoztak a FIFA ranglistán. A korábban második helyen álló olaszok, és a harmadik helyezett németek helyet cseréltek, ahogy Brazília Hollandiával és Argentína Horvátországgal. Az angolok hosszú idő után, négy helyet előre lépve ismét a legjobb tíz közé kerültek. A rangsorban továbbra is Spanyolország az első.


FIFA-rangsor, 2008. november 12.
1. Spanyolország
2. Németország
3. Olaszország
4. Hollandia
5. Brazília
6. Argentína
7. Horvátország
8. Oroszország
9. Csehország
10. Portugália és Anglia


19 éves csatár a cseh válogatottban
Meghívást kapott a cseh nagyválogatottba Tomasz Necid, a Slavia Praha 19 éves csatára. Az ifjú tehetség a bajnokságban 13 forduló alatt szerzett kilenc találatával hívta fel magára Petr Rada figyelmét. Necid november 19-én San Marino ellen mutatkozhat be a válogatottban.


(hb)



*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább