Szorul a hurok!

Szorul a hurok!

, focitipp.hu

Premier League, 37., utolsó előtti forduló

A zöld-sárga Norwich megelőzte a zöldfülűeket, s egyelőre a Southampton és a két magyar érdekeltségű újonc (Palace, WBA) süllyed. Király, Gera és Németh Szili játszott, Torghelle nem.



Premier League, 37., utolsó előtti forduló:
A zöld-sárga Norwich újabb győzelmével megelőzte a zöldfülűeket, s egyelőre a Southampton és a két magyar érdekeltségű újonc (Palace, WBA) süllyed. Király, Gera és Németh Szili játszott, Torghelle nem.

Mivel a bajnoki cím sorsa már az előző fordulóban eldőlt (a Cheslea bajnoki menetelését részletesen elemző sorozatunkat holnaptól folytatásokban olvashatják), hétvégi angliai szemlénket kezdjük az alsóbb régiókban.

Bentmaradás, földindulás
A focitipp.hu ragyog: titkos szerelme, a szezon közben szinte végig az utolsó helyen alvó Norwich City ugyanis április 9-én felébredt, fogat mosott, és azóta tolja maga előtt a hegyeket: a Manchester United elleni felejthetetlen győzelmet (2:0) a Crystal Palace otthonában elért 3:3-as döntetlen, majd újabb két hazai győzelem (Newcastle 2:1, Charlton 1:0) követte.
A múlt heti, peches kimenetelű southamptoni lövöldözés (3:4) ugyan rontott a hangulaton, de szombaton 16.45-kor Dean Ashton tizenegyesből betalált a Birmingham ellen, és a Norwich ezzel a győzelmével feljött a bentmaradást jelentő 17. helyre! A meccs persze nem volt ilyen egyértelmű, s a focitipp.hu is csak csendben jegyzi meg, hogy a szögletaránytól (1:7) már csak a lövések aránya volt rosszabb (8:22).

A tabella vége így fest (három csapat esik ki):
17. Norwich 33 pont
18. Southampton 32
19. Crystal Palace 32
20. WBA 31 pont.

A Norwichnak kapóra jött a Crystal Palce–Southampton ütközet harcias döntetlenje (2:2 és két kiállítás), s mivel az utolsó fordulóban a Fulham vendége lesz, minden ász a Norwich kezében van.

A Crystal Palace is reménykedik, mert a Charlton otthonába látogat. Alaposan meglepődnénk, ha a hazaiak odafigyelnének a meccsre. A Charlton ugyanis – régi jó szokásához híven – idén is csak a szezon közepéig összpontosított: a masszív középcsapat (Rommedahl, Murphy, El Karkouri, Holland, Kisisev) addigra elegendő pontot gyűjtött a bentmaradáshoz. Onnantól kezdve kezitcsókolom: az utóbbi 8 meccsen például 0 győzelem.

A Southamptonnak a Manchester Unitedet kellene megvernie, ami nem lehetetlen, de nem is valószínű. Mivel azonban más út nem vezet a bentmaradáshoz, a focitipp.hu szerint vér folyik majd a pályán (a még mindig szabadlábon lévő Le Saux-n és Crouchon nem múlik majd, az biztos).

Ott van még Gera Zoltán és a West Brom, s hogy még ők is kalkulálnak, az a csodának köszönhető: Gera imái ugyanis meghallgattattak a hétvégén, és a WBA döntetlent játszott az Old Traffordon a Manchester United vendégeként (szögletarány 13:0, lövések száma: 29:2). S ha jobban belegondolunk, nem is olyan reménytelen a helyzetük, hiszen az utolsó meccsen a Portsmouthot fogadják.

A többiek
A Chelsea úgy tett, mintha szerdán nem a BL-döntő kapujában hasalt volna el, és a Charlton elleni győzelem után boldogan és széles vigyorral ünnepeltette magát.
A Blackburn egy minden-mindegy meccsen kikapott a Fulhamtól, amely a vége felé sikerélményekre vadászik, eredményesen.
Németh Szilárd ezúttal nem lőtt gólt, de végig a pályán volt a Tottenham ellen, s csapata, a Middlesbrough még az 5. helyre is befuthat a végén. A Tottenham már nem, s ezt annak is köszönheti, hogy zsinórban a 9. idegenbeli meccsén maradt nyeretlen.
Fontos, BL-t érő győzelmet artott az Everton a Newcastle ellen; a focitipp.hu sohan nem szívlelte a Goodison Park frusztrált balekjeit, ezért most sem tudjuk ünnepelni a hírt.
A Portsmouth még leikszelt a Boltonnal, de ez nálunk is iksz.


A 37. forduló eredményei:


Arsenal-Liverpool 3:1
25. Pires (1:0), 29. Reyes (2:0), 51. Gerrard (2:1), 93. Fabregas (3:1)
Chelsea-Charlton 1:0
91. Makelele (1:0)
Portsmouth-Bolton 1:1
11. Diouf (0:1), 72. Yakubu (1:1)
Aston Villa-Manchester City 1:2
5. Wright-Phillips (0:1), 12. Musampa (0:2), 61. Angel (1:2)
Blackburn-Fulham 1:3
6. Neill (1:0), 20. Malbranque (1:1), 53. McBride( 1:2), 77. Malbranque (1:3)
Crystal Palace-Southampton 2:2
34. Hall (1:0), 37. Crouch (1:1, 11-esből), 72. Ventola (2:1), 92. Higginbotham (2:2)
Everton - Newcastle 2:0
43. Weir (1:0), 59. Cahill (2:0)
Middlesbrough - Tottenham 1:0
11. Boateng (1:0)
Norwich - Birmingham 1:0
45. Ashton (1:0, 11-esből)
Manchester United-West Bromwich 1:1
21. Giggs (1:0), 63. Earnshaw (1:1, 11-esből)

Az utolsó fordulóban (május 14-én):
Birmingham–Arsenal, Bolton–Everton, Charlton–Crystal Palace, Fulham–Norwich, Liverpool–Aston Villa, Man. City–Middlesbrough, Southampton–Manchester Utd., Tottenham–Blackburn, West Bromwich–Portsmouth, Newcastle–Chelsea.

focitipp.gj

*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább