rémes éjszakák, mosolygós délutánok

rémes éjszakák, mosolygós délutánok

, focitipp.hu

Serie A, 35. forduló: AC Milan-Juventus 0:1

Két vereséggel zárta a hetet a "Magico Milan", amire ritkán akad példa. A bajnoki döntőt és a Juventus okkultista praktikáit elemezzük. Tartson velünk.



Juve: azok a rémes éjszakák
Esti meccset akartak Milánóban, de a Juventus ebbe nem ment bele. Állítólag azért, hogy ennyivel is kevesebb pihenője legyen az ellenfélnek, de a focitipp.hu tudja, merről fúj a szél: a sötét éjszakák felől: a Vecchia Signora tudniillik babonából nem játszik esti meccset. Érdemes visszakeresni: a Juve este játszott Palermóban és kikapott, este játszott az Inter ellen és kikapott, este fogadta a Sampdoriát és kikapott, este ment Regginába és kikapott...

Alessandro Del Pierót
1997-ben szerettük meg, amikor 4 egymást követő Bajnokok Ligája mérkőzésen 4 gólt szerzett úgy, hogy a tizenhatos sarkánál átvette a lasztit és betekerte a hosszú felsőbe. A szenvedő alanyok: Dortmund, Rangers, Steaua.
Azóta már volt Isten, volt sérült, volt nyűgös, volt, hogy doppingolt (ezt mondják, de nem hisszük), aztán meghízott, most pedig itt van. Küzd, szenved, de valahogy nem megy neki.
Aztán elérkezett a 28. perc… Ekkor Nedvìdet felkenték reklámtáblára, de hősünk a kapu felé igyekezett: ifj. Maldini (Paolo) először megkajált két cselt, de a nehézkes Juve-csatár annyira lelassult, hogy a védő könnyedén blokkolta a beadást és a labda magasra pattant: már éppen elfordultunk, káromkodtunk, amikor hősünk valószerűtlen, ám annál gyönyörűbb mozdulattal ollózott; az arra járó Trezeguet pedig befejelte, de ez már mellékes volt.

A második félidőben
Cannavaro zseniális volt, Thuram magabiztos, Pessotto megbízható, Zambrotta pedig a szokásos. Volt ugyan néhány helyzete a Milannak, de igazából nem sikerült komoly veszélyt kialakítani. Egyszer mondjuk Inzaghi bekotorhatta volna, de túl szép lett volna az első labdaérintésből gólt szerezni. Aztán volt két „meg nem adott” tizenegyes. Szerkesztőségünk sem jutott egységes álláspontra az üggyel kapcsolatban, úgyhogy nem kommentáljuk az eseményeket.

Magico Milan?
A Milan nincs jó passzban. Szerdán „Deportivo-formában” játszottak, Pirlo hetek óta nem csinál semmit, Gattuso fárad, Crespo nem játszik, Sevcsenko kevés, Dida pedig megérett a cserére. És akkor nem beszéltünk Seedorfról, aki állítólag végigjátszotta a Juventus elleni meccset – kár, hogy ez nem tűnt fel a nézőknek. Ha Ancelottinak van egy kis esze – mi már csak jobban tudjuk :) – a hátralévő fordulókban a juniorokat küldi pályára és elküldi a csapatot egy kéthetes pihenőre, mert kénytelen lesz valahogy felrázni a csapatát a BL-döntőre.

ésatöbbi
A Fiorentinának úgy kellet a három pont, mint egy falat kenyér, az Inter persze akkor nyer, amikor már nem kéne (főleg nem a Brescia ellen), a Lecce megint sokgólos meccset játszott, az Atalanta kétségbeesetten menekül – és még van reménye, úgyhogy drukkolunk nekik, a Roma hamarosan a kiesőzónában találja magát, a Livorno pedig 12 gólt kapott két forduló alatt, valószínűleg nem véletlenül.

- kislaci -

*****

Reggina–Bologna 1:1 (1:1)
Gólszerzők: Bellucci 16. (0:1), Estevez 32. (1:1)

Chievo–Fiorentina 1:2 (0:1)
Gólszerzők: Miccoli 43. (0:1), Bozsinov 79. (0:2), Mandelli 86. (1:2)

Brescia–Internazionale 0:3 (0:0)
Gólszerzők: Martins 55. (0:1), 66. (0:2), Vieri 90. (0:3)

Milan–Juventus 0:1 (0:1)
Gólszerző: Trezeguet 28. (0:1)

Cagliari–Palermo 0:0

Parma–Roma 2:1 (0:1)
Gólszerzők: Cassano 4. (0:1), Morfeo 63. (1:1), Gilardino 79. 11-es (2:1)

Sampdoria–Lecce 3:0 (2:0)
Gólszerzők: Diana 23. (1:0), Kutuzov 32. (2:0), Edusei 87. (3:0)

Atalanta–Messina 2:1 (0:1)
Gólszerzők: Zampagna 37. (0:1), Adriano S. 48. (1:1), Bernardini 53. (2:1)

Lazio–Udinese 0:1 (0:0)
Gólszerző: Iaquinta 65. (0:1)

Livorno–Siena 3:6 (1:2)
Gólszerzők: Argilli 15. (0:1), Lucarelli 35. 11-es (1:1), Chiesa 38. (1:2), Vergassola 53. (1:3), Lucarelli 55. (2:3), Vergassola 60. (2:4), Maccarone 62. (2:5), Colombo 72. (3:5), Maccarone 81. (3:6).
Kiállítva: Galante 15. (Livorno)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább