Owen nem vén - körkapcsolás

Owen nem vén - körkapcsolás

, gj

Premier League, 16. forduló

Lemaradtak valamiről? Áramkiesés volt szombat délután? Csak semmi pánik. Rekonstruáljuk a nap legfontosabb pillanatait. Ahogy a BBC látta.



13:11 A Fulham ugyanazzal a csapattal lép pályára a ManCity ellen, mint egy hete a Villa Parkban, vagyis Gera Zoltán ismét csak csere.

13:25 Kisorsolják a Ligakupa elődöntőjének párosításait. Az erőviszonyok egyértelműnek tűnnek: Tottenham-Burnley, Derby County-ManUtd. A csapatok oda-vissza mérkőznek egymással januárban.

13:28 Olvasói hozzászólás a BBC-n. "Kisorsolták a Ligakupa döntőjének párosítását: Tottenham-ManUtd."

13:45 Kellemesen napsütéses decemberi délutánon Nyugat-Londonban a Fulham-ManCity mérkőzéssel elkezdődik a Premier League 16. fordulója. Egy érdekes statisztika: a ManCity szerezte a második legtöbb gólt a bajnokságban (29-et), de ezek közül egy sem volt fejesgól.

13:53 Ennyit a statisztikákról: Mwaruwari fejesével Fulham-ManCity 0-1.

14:14 Jimmy Bullard élesen bevágta a hosszú sarokba, Fulham-ManCity 1-1.

15:10 Robbie Keane csak csere lesz a Liverpoolban, a Chelsea kezdőcsapatában pedig Ivanovics helyett Alex lép pályára a középhátvéd posztján. Florent Malouda viszont eltűnt, nincs a kezdőbe jelölve, és nincs a cserék között sem. Látta őt valaki?

15:36 Florent Malouda nem tűnt el, csak megsérült - olvasható a Chelsea weboldalán.

15:38 Végeredmény: Fulham-ManCity 1-1, Gera Zoltán nem kapott játéklehetőséget.

15:43 Az Arsenalban egyetlen változás van az egy héttel ezelőtti, Chelsea elleni rangadón pályára lépő csapathoz képest, a sérült Gallas helyett Kolo Touré a középhátvéd.

16:00 Egyszerre öt meccs kezdődik el a Premier League-ben:
Arsenal-Wigan
Blackburn-Liverpool
Bolton-Chelsea
Hull City-Middlesbrough
Newcastle-Stoke City

16:01 A Chelsea kispadja nem olyan erős, mint a Mourinho-érában volt, amikor bármelyik cserejátékos eldönthette a meccset. Nevek az oldalvonal mellől: Ferreira, Ivanovics, Sinclair, Mineiro, Stoch, Woods.

16:09 Nem kellenek ide cserejátékosok, ha Nicolas Anelka a pályán van. A francia csatár idénybeli 13. bajnoki góljával (fejes) Bolton-Chelsea 0-1. Anelka egykori csapata ellen volt eredményes, a 2006/07-es idényben például a Bolton házi gólkirálya volt 11 találattal.

16:16 A Wigan öt mérkőzés óta nem kapott ki, de a sorozat megszakadni látszik az Emirates stadionban: Adebayor lép ki a védők mögül, és laposan a bal alsóba lő, Arsenal-Wigan 1-0.

16:22 A Chelsea hamar eldöntötte a meccset: Deco félfordulatból, kapásból, a levegőben úszva lő gólt, Bolton-Chelsea ezzel már 0-2. Augusztus óta ez volt Deco első gólja.

16:25 Owen nem vénember: szűk félóra alatt duplázott a Stoke ellen, ezzel Newcastle-Stoke City 2-0. Owen mérlege bajnoki meccseken: 258/155.

16:29 Mi újság Blackburnben? A Liverpool csapatkapitánya, Steve Gerrard eladja a labdát a félpályán, Morten Gamst Pedersen pedig mintegy 40 méterről váratlanul lő, és a felső lécet találja el. Olvasói hozzászólás a BBC-n: az iram olyan, mintha kiesési rangadó lenne. Pedig a listavezető játszik...

16:48 Félidei eredmények:
Arsenal-Wigan 1-0
Blackburn-Liverpool 0-0
Bolton-Chelsea 0-2
Hull City-Middlesbrough 0-0
Newcastle-Stoke 2-0

17:18 Sokat kellett várni a következő gólra, szerzője pedig - közel 50 ezer néző bánatára - Ricardo Fuller: ismét nyílt a meccs a St. James' Parkban, Newcastle-Stoke City 2-1.

17:24 Gól helyett majdnem-gól, az Arsenal másodszor is kapufát lő a Wigan ellen, Adebayor után ezúttal Denilson. Pech, marad az 1-0.

17:25 "The-Boys-Are-Back-In-Town!" A liverpooli Xabi Alonso az első ziccerét még kihagyta, a másodikat már nem, Blackburn-Liverpool 0-1.

17:35 Paul Ince, a Blackburn edzője tizenhetedszer ül edzőként a kispadon a Premier League-ben, s úgy tűnik, eddigi három győzelméhez nem sikerül megszerezni a negyediket: Benayoun helyzetet teremt magának a jobbszélen és belövi a hosszú sarokba, Blackburn-Liverpool 0-2.

17:39 Tuncay találatával két percig vezetett a Boro a Hull City ellen, de Turnbull kapus szerencsétlen öngóljával (a labda a kapufáról pattant rá, onnan a kapuba) Hull City-Middlesbrough 1-1.

17:42 Még egy utolsó esélyt kapott a Rovers, miután Roque Santa Cruz közeli fejessel szépít, Blackburn-Liverpool 1-2. Hét és fél óra játék után kapott gólt bajnoki meccsen a Liverpool (ezt megelőzően november 1-jén Pavljucsenko járt túl Reina eszén).

17:44 Szegény Boro: a hátvéd David Wheater párharca Geovannival, amit piros lap (Wheater kiszáll) és büntető követ. Marlon King belövi, Hull-Middlesbrough 2-1.

17:50 Drámai hajrá Newcastle-ben is, ahol az újonc Stoke City 0-2-ről áll talpra, Amdy Faye utolsó utáni pillanatban szerzett góljával NUFC-Stoke 2-2.

17:52 - Gerrardnak már egy ideje nem megy, a West Ham ellen például lyukat rúgott a tizenhatoson, de a ziccereket azért belövi, pláne tíz méterről az üres kapuba. Blackburn-Liverpool 1-3.

17:55 - Végeredmények:
Arsenal-Wigan 1-0
Blackburn-Liverpool 1-3
Bolton-Chelsea 0-2
Hull City-Middlesbrough 2-1
Newcastle-Stoke 2-2

17:56 A Liverpool utóbbi hat idegenbeli bajnokijából ötöt megnyert, s blackburni győzelmével továbbra is vezeti a tabellát.

18:30 Elkezdődik a Manchester United-Sunderland mérkőzés. Carlos Tévez, a ManUtd argentin csatára a hétközi Ligakupameccsen 4 gólt lőtt (ManUtd-Blackburn 5-3), de ez is kevésnek bizonyult, Tévez ezúttal a kispadra szorult!

18:55 A Sunderland úgy játszik, mint egy amatőr csapat az FA-kupában - írja a BBC tudósítója. Technikailag jóval kevésbé képzett, mint ellenfele, viszont küzd, hajt, harciasan védekezik. Annak ellenére, hogy hétközben távozott a csapat éléről Roy Keane.

19:19 Félidei eredmény: ManUtd-Sunderland 0-0.

19:56 Fülöp Mártonnal az élen remekül védekezik a Sunderland. Cristiano Ronaldo megsérül (borda?), kirúgja a labdát, jelzi, hogy cserét kér, és azonnal az öltözőbe vonul. Sir Alex a lelátón ülve (eltiltás) intézkedik, Anderson készül beállni a friss aranylabdás helyére.

20:22 Gól a 91. percben. Carrick lövése irányt változtat egy lábon, a labda a kapufáról pattan az érkező Vidics elé, Fülöp tehetetlen: ManUtd-Sunderland 1-0. Vége a meccsnek. A Sunderland utolsó nyolc bajnokijából hetet elveszített. Wayne Rooney megkapta ötödik sárga lapját, ezért ki kell hagynia a Tottenham elleni bajnokit. Itt a vége, fuss el véle.

(gj)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább