Huligánellenes törvények, letartóztatott rasszista szurkolók

Huligánellenes törvények, letartóztatott rasszista szurkolók

, focitipp.hu

Napi krónika

Szigorodnak a huliganizmus elleni törvények Olaszországban, előzetesben a Sol Campbellt sértegető szurkolók, elindult a klub-vb. A nap krónikái Torinótól Tokióig.



Szigorú huliganizmus elleni törvények Olaszországban

Antonio Manganelli olasz rendőrfőnök védelmébe vette a stadionok biztonságáról szóló, sokak által túl szigorúnak tartott törvényt. A hatóságok az új törvényekkel próbálnak úrrá lenni a Calcióval folyamatosan együtt járó erőszakon. "Nem azért vezettünk be ilyen szigorú biztonsági előírásokat, hogy leszoktassuk a rajongókat a sportról, hanem hogy jobb hangulat uralkodjon a stadionokban" - mondta Manganelli. "A büntetések azt jelzik, hogy az erőszaknak nincs helye." A további tervek között szurkolói azonosító kártya és a vendégszurkolók különösen alapos ellenőrzése szerepel. Sokak szerint a hatóságok fellépése túl szigorú, de Manganelli szerint az intézkedésekre szükség van.


Letartóztatták Campbell rasszista sértegetőit
Egy 16 fős kórus rasszista és homofób sorokat énekelt Sol Campbellnek a szeptember 28-i Portsmouth-Tottenham bajnokin. A rendőrség nyomozni kezdett, s a kínai CCTV e héten nyilvánosságra hozott felvételei alapján ketten feladták magukat. "A Fratton Parkban történtek ügyében 16 embert azonosítottunk, akiket szeretnénk kihallgatni. Nyomozásunk célja, hogy azonosítsuk és bíróság elé állítsuk azokat, akik egy nyilvános eseményen elfogadhatatlan viselkedést tanúsítottak" - közölte Neil Sherrington, a hampshire-i rendőrség felügyelője a korábbi válogatott védő esetével kapcsolatban.


Thiago Silva a Milané
Brazil védővel erősített a Milan. A Fluminense fiatal játékosa szóban már megállapodott a Rossonerókkal nyári csatlakozásáról. Thiago Silvára már januárban is szüksége lenne a milánóiaknak, de a klub EU-n kívüli játékosainak száma jelenleg kimeríti a keretet. A védőt, akiért az Inter, a Villarreal és a Chelsea is harcban volt, a hírek szerint tízmillió euróért vette meg a Milan.


Lippi számol Amaurival, gyors gyógyulást kíván Gattusónak
Marcello Lippi, az olaszok szövetségi kapitányba elárulta: amennyiben a Juventus brazil származású csatára megkapja olasz útlevelét, felhúzhatja az Azzurrik mezét jövő júniusban a Konföderációs-kupán. "Amauri? Minden a folyamatban lévő honosítástól függ. Amikor véget ér a procedúra, elgondolkodom a behívásán" - gördítette tovább az Amauri válogatottságáról folyó hosszú vitát Lippi. A volt Juventus-edző ezen kívül Gennaro Gattuso mielőbbi felépülésében reménykedik. "Kivételes játékos és vezető. Pszichológiai szempontból az egész csapatnak lökést ad és nagy példakép a fiatalabb játékosoknak" - így Lippi.


Carew: operáció helyett rehabilitáció
Nem kell megműteni az Aston Villa hátfájásra panaszkodó csatárát, John Carew-t, de még nem is tudni, mikor lépet újra pályára. A norvég már három hete nem játszik, klubja mégis úgy döntött, operáció helyett inkább időt ad a rehabilitációra. A hórihorgas center visszatérésével kapcsolatban Martin O\'Neill menedzser is türelemmel viseltetik.


Az Adelaide győzelmével indult a klub-vb
Szenvedett, harcolt és végül győzött a bátran játszó Waitakere United ellen az ausztrál Adelaide a klub-világbajnokság nyitómérkőzésén. Az új-zélandiak ellen 0-1-ről fordító ausztrálok a következő körben a japán Gamba Oszakával mérkőznek. A torna két favoritja, a Bajnokok Ligája-győztes Manchester United és a Libertadores-kupa-címvédő LDU Quito csak a következő körben, az elődöntőkben csatlakozik a küzdelmekbe.


Klub-vb, Tokió
Adelaide United-Waitakere United 2-1 (1-1)
Gól: 39. Mullen, 83. Dodd, illetve 34. Seaman



*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább