Eladó a West Ham United, újabb Diarra érkezik Madridba

Eladó a West Ham United, újabb Diarra érkezik Madridba

, hb

napi krónika

A gazdasági világválság leterítette lábáról a West Ham Unitedet, egy vírusos fertőzés pedig Dimitar Berbatovot. Ecuadori csapat jutott a klub-vb döntőjébe. A nap hírei röviden, a focitippen.



Még egy Diarra Madridban

Elfogadta a Portsmouth a Real Madrid ajánlatát Lassana Diarráért. A 23 éves francia válogatott játékosnak három év alatt a Real lesz a negyedik klubja. Korábban, a Portsmouth-on kívül megfordult a Chelsea-ben és az Arsenalban is.

Eduardo ismét pályán

Felépült sérüléséből Eduardo da Silva, az Arsenal játékosa. A brazil középpályás még februárban szenvedett súlyos lábtörést, a Birmingham City elleni mérkőzésen. Eduardo tegnap délután már pályára is lépett, és egy félidőt végigjátszott a tartalékcsapat Portsmouth elleni meccsén.


Weindenfeller hosszabbított a Dortmundnál

2011-ig meghosszabbította szerződését Roman Weindenfeller, a Borussia Dortmund kapusa. A 28 éves hálóőr 2002-ben a FC Kaiserslauterntől került a Westfalen Stadionba, és azóta 141 Bundesliga mérkőzésen védte a dortmundiak kapuját.


Eladó a West Ham United

Valószínűleg megválik csapatától Bjorgolfur Gudmundsson, a West Ham United tulajdonosa. Az izlandi üzletember azután döntött így, hogy hazájában tönkrement a Landsbanki nevű pénzintézet, amelyben 41%-os tulajdonrésze volt. Gudmundsson 2006. novemberében vásárolta meg az egyesületet 86 millió fontért, és jelenleg 250 millióért szeretné továbbadni. A klub elnöke, Asgeir Fridgeirsson szerint sok az érdeklődő, de az ajánlatok fényében még átgondolják a klub eladását.


A Quito már döntős

Kétgólos győzelmet aratott az ecuadori Liga de Quito a mexikói Pachuca ellen, a Japánban zajló klub-világbajnokságon, és ezzel bejutott a vasárnapi döntőbe. Az ecuadoriak Claudio Bieler és Luis Bolanos góljaival már a 26. percben kialakították a 2-0-s végeredményt. A Quito ellenfele a vasárnapi döntőben a Gamba Oszaka-Manchester United mérkőzés győztese lesz.


Berbatov beteg, Rooney sérült

A Manchester United Berbatov és Rooney nélkül lesz kénytelen megvívni a fent említett Oszaka elleni mérkőzését. Sir Alex Ferguson elmondása szerint a bolgár támadó vírusos betegségben szenved, és jelenleg nagyon rosszul érzi magát, míg Rooney a tegnap esti edzésen szedett össze kisebb sérülést.


Nedved, a vezéráldozat

Az idén már valószínűleg nem léphet pályára Pavel Nedved, a Juventus játékosa. A cseh középpályást a hétvégi Milan elleni 4-2 megnyert bajnokin már a 30. percében le kellett cserélni. A vizsgálatok szerint Nedved bal combjában begyulladt egy izom, ezért az orvosok hosszabb pihenőt írtak elő számára.


(hb)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább