A ManUnited Ferguson nélkül sem gyengül, Beckham már alig látszik

A ManUnited Ferguson nélkül sem gyengül, Beckham már alig látszik

, focitipp.hu

Napi krónika

Ferguson szerint nem változik távozása után a Manchester United, Roma-Lazio igazolási derbi egy kolozsvári játékosért, a Juventus BL-győzelmének örülne Platini.



Ferguson: távozásom után sem áll meg az élet az Old Traffordon
Alex Ferguson közel 23 éve irányítja a Manchester United edzéseit, nyert két Bajnokok Ligáját, jelenleg is címvédő hazája bajnokságában, nemrég hódította el a klubvilágbajnoki trófeát. A skót menedzser szerdán ünnepli 67. születésnapját, s mint elmondta, akkor se változik sok minden a klub háza táján, ha ő szögre akasztja rágógumiját. "Hetven évesen már nem szeretnék edzősködni. De az egyesület remek állapotban van és nagyon jó a személyzete. A folytonosság kiemelkedően fontos, a stábból néhányan már hosszú ideje velem dolgoznak. Az első igazolásom, Les Kershaw 1987-ből még mindig itt van, játékosmegfigyelőként dolgozik és talán a valaha volt legjobb szerzeményem. Mikor én távozom, a csapat marad és továbbra is keményen dolgozik majd a Unitedért."

A Lazio elviheti Dubarbiert a Roma orra elől
Sebastian Dubarbier ügynöke szerint nagyon közel került a Kolozsvár középpályásának leigazolásához a Lazio. Dubarbier remekelt az AS Roma elleni Bajnokok Ligája-találkozón, így a városi rivális is szemet vetett rá, a Lazio pedig mindent megtesz, hogy elhalássza előlük a játékost. Az argentin a rövid BL-szereplés után szeretne előrébb lépni, Delio Rossi szeretné csapatát megerősíteni a nemzetközi kupaszereplés érdekében, így az üzlet realizálódni látszik.

Platini a Juve BL-győzelmének örülne
Michel Platini, az UEFA elnöke azt szeretné, ha egykori csapatának adhatná át a Bajnokok Ligája-serleget a szezon végén. A Juventus eddig meggyőzően teljesít az európai színtéren, oda-vissza verte a Real Madridot és a csapatot sújtó sérüléshullám ellenére megnyerte a H csoportot. "Imádnám a Juventusnak adni a BL-trófát. Ott voltam Torinóban, mikor Del Piero gólt lőtt Iker Casillasnak. Talpra ugrottam, nem csak mert Juventino vagyok, hanem mert szerintem ez volt 2008 legszebb gólja" - így az UEFA-elnök. A Bianconeri februárban a Chelsea ellen folytatja BL-szereplését.


Mourinho az Interbe vinné Diegót
José Mourinho lassan végleg feladja a 4-3-3 erőltetését és visszaáll az elődje, Roberto Mancini által alkalmazott 4-4-2-re - írják az olasz lapok. Márpedig ebben a szisztémában az Internazionale mestere a Werder Bremen brazilját, Diegót szeretné irányítónak. A dél-amerikai kreatív, kiváló érzékkel teremt helyzeteket és maga is gólokat lő - márpedig ilyet nem sok játékosától látott a portugál edző az Interben. Legkorábban nyáron költözhet Milánóba Diegó, akiért azonban a Juventusszal is meg kell küzdenie a Nerazzurrinak.

Milito nem mozdul a Genoából
Diego Milito a nyári átigazolási időszak utolsó napján került Genovába, jelenleg 12 találattal vezeti a Serie A góllistáját, csapata az előkelő hatodik helyen áll. Az Inter és a Juventus máris tolong a kiváló támadóért, Enrico Preziosi, a Genoa elnöke ezért kijelentette: Milito nem eladó. "12 millió eurót költöttem rá és 30 millióért sem adnám el" - jelentette ki az elnök. Az argentinnak 2004/05-ben már tapsoltak a Marassiban, de akkor hiába jutott fel csapata az A ligába, bundázás miatt maradt a másodvonalban, így került Milito a Real Zaragozához.


Victoria szomorú Beckham új tetoválása miatt
David Beckhamből szeretne többet látni felesége, Victoria, ezért sem örül neki, hogy a jobbszélső bal karjára újabb varrás került. "Nem dohányzik, ritkán iszik és nagyon vigyáz a testére. De megszállottja a tetkóknak. Belül patyolat tiszta, kívül épp az ellenkezője" - reagált az egykori Spice Girl a férjére írt bibliai idézetre.


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább