Nem hagyja szétesni a Valenciát az elnök, Defoe a Tottenhamé

Nem hagyja szétesni a Valenciát az elnök, Defoe a Tottenhamé

, focitipp.hu

Napi krónika

Defoe harmadszor is együtt dolgozhat Redknapp-pel, David Villát és David Silvát nem engedi az elnök, Walcott potom pénzért távozhat az Arsenalból.



Defoe a ismét Redknapp-pel dolgozik
A Tottenham Hotspur leigazolta Jermain Defoe-t a Portsmouth-ból, a SkySports szerint a Pompey 15 millió fontért engedte el a 26 éves játékost. A csatár Harry Redknappnél, a Spurs jelenlegi menedzserénél debütált a Premier League-ben, még a West Ham United színeiben. A 61 éves szakvezető múlt januárban vitte Portsmouthba Defoe-t, így immár harmadszor igazolja le a bajnokságban hét gólnál járó támadót.

David Villa és David Silva, az elnök emberei
Vicente Soriano, a Valencia elnöke garantálja, hogy két klasszis csatáruk nem hagyja el a Mestallát. A Denevérek bizonytalan anyagi helyzete kimeríthetetlen táptalaját kínálja a legjobbak távozásáról szóló pletykáknak. "Továbbra is topcsapatot szeretnénk, amihez Villa és Silva elengedhetetlen. Mindkettőjük maradása garantált" - jelentette ki az elnök a Canal9 televíziónak.

Walcott apróért hagyhatja el az Arsenalt
Bár Theo Walcott szerződése csak 2010 nyarán jár le az Ágyúsoknál, a klub nem kínált neki új szerződést. A 19 éves csatár egyre elégedetlenebb helyzetével, így egy FIFA-szabály értelmében négyszázezer fontért leigazolható. A hírre a focitipp mellett a Chelsea, a Manchester City és a Real Madrid vezetői is felfigyeltek. A Marca szerint a Realnál különösen alaposan böngészik a szabálykönyveket.

Carlos Tévez: imádnám a Real Madridot
Tévez jövője még mindig bizonytalan a Manchester Unitednél, így sorban állnak érte Európa klubjai. A sor elején a Real Madrid áll, a 24 éves argentin pedig maga is igencsak szeretné a Bernabéu gyepét taposni. "Ki ne akarna a Real játékosa lenni?" - tette fel Tévez a költői kérdést spanyol lapokban.

Totti igazolási limitet szeretne a Serie A-ban
Az elmúlt két évben rendre második lett az Inter mögött a Roma az olasz bajnokságban, idén azonban év eleji hullámvölgyük miatt messze vannak a kék-feketéktől. Francesco Totti José Mourinho csapatáról kijelentette: "Nagyon-nagyon versenyképesek. Minden évben a legjobb játékosokból vásárolnak be. Mikor 30-35 játékosuk van, nagyon nehezen tarthatják velük a lépést mások. Talán vásárlási limitet kellene bevezetni az erőviszonyok kiegyenlítése érdekében."

Hat hétre kidőlt a dortmundi tehetség
Másfél hónapig nélkülözni lesz kénytelen a Borussia Dortmund U21-es válogatott játékosát, Mats Hummelst. A védő jobb bokájában meghúzódott egy szalag egy vasárnapi teremfocizáson. Hummels második szezonját tölti a BVB-nél kölcsönben a Bayern Münchentől, jelen szezonban 12 Bundesliga mérkőzésen egy gólt lőtt.

Három klub is üldözőbe vette Saviót
Hirtelen Savio Nsereko lett az átigazolási időszak egyik slágere Olaszországban. Az ugandai születésű német csatárt az Internazionale és a Napoli szeretné elvinni Bresciából, de ügynöke állítása szerint sokkal gazdagabb a kérők köre. "Saviót olasz, angol, spanyol és német klubok is keresik. Ne feledjük, ő lett az U19-es Eb legjobb játékosa, miután a döntőben Németországgal legyőzte Olaszországot" - mondta Patrick Bastianelli. A fent említett két klub mellett a Genoát, a Romát és a West Hamet nevezte meg a kérők között az ügynök.

Donovan: Hollywoodból az FC Hollywoodba

Három hónapra kölcsönvette Landon Donovant a Bayern München a Los Angeles Galaxyből. A 105-szörös amerikai válogatott játékost a Bundesligában és német kupa-mérkőzéseken tervezi szerepeltetni Jürgen Klinsmann.

*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább