Ámokfutást rendez a ManCity a játékospiacon, autóbalesetet szenvedett Cristiano Ronaldo

Ámokfutást rendez a ManCity a játékospiacon, autóbalesetet szenvedett Cristiano Ronaldo

, hb

napi krónika

Beindult a futballélet Németországban, senkinek sem kell a Manchester City pénze, leendő és ex-interesekről pletykálnak Olaszországban. Napi hírösszefoglaló.



Jövés-menés Németországban

A Bayer Leverkusenből kap csapattársat Szabics Imre, mivel a német másodosztályban szereplő Augsburg másfél évre kölcsönvette a Gyógyszertáriak 20 éves védőjét, Jens Hegelert. A Leverkusen saját nevelésű játékosa az elmúlt idényben mindössze kétszer lépett pályára a Bundesligában, akkor is csupán csereként.

Jochen Seitz, a listavezető Hoffenheim 32 éves középpályása szintén a Bundesliga B-ben folytatja, miután másfél évre szóló szerződést írt alá az Alemannia Aachen csapatával. Seitz azután döntött a távozás mellett, hogy a Hoffenheim őszi menetelése során egyetlen alkalommal sem kapott játéklehetőséget. A játékos holnap, Cipruson, felkészülési mérkőzésen mutatkozhat be új csapatában.


Közös megegyezéssel szerződést bontott Peter Lovenkrands és a Schalke. A 21-szeres dán válogatott ingyen távozhat Gelsenkirchéből, miután sorozatos sérülései miatt az elmúlt fél évben nem tudott pályára lépni a csapatban. Lovenkrands 2006 nyarán érkezett Németországba, azóta 44 Bundesliga mérkőzésén hat gólt szerzett. A hírek szerint korábbi csapata, a skót Rangers, és a Fulham is érdeklődik a játékos iránt.


További hír Gelsenkirchéből, hogy a csapat sportigazgatója, Andreas Müller hivatalosan is cáfolta Andrej Voronyin érkezésének lehetőségét. Az angol lapok pár nappal ezelőtt arról cikkeztek, hogy a Liverpool már meg is egyezett a Schalkével a 29 éves ukrán támadó átigazolásáról.
"Voronyin remek futballista, de a hírnek semmi valóság alapja nincs. Valaki megpróbálja még piacképesebbé tenni a játékost azzal, hogy kapcsolatba hozza velünk"- nyilatkozta a sportigazgató. Voronyin jelenleg kölcsönben szerepel a Hertha csapatánál és saját elmondása szerint remekül érzi magát Berlinben.


Tovább vadászgat a Manchester City

A brit Daily Mail szerint 8 millió fontot is hajlandó fizetni a Manchester City a Newcastle kapusáért, Shay Givenért. A 91-szeres ír válogatott hálóőr többször is említette, szívesen távozna a Szarkáktól, de a hírek szerint csapat menedzsere, Joe Kinnear mindent megtenne annak érdekében, hogy maradásra bírja a játékost.


Visszautasította a City 15 millió fontos ajánlatát a Blackburn is, ezt maga Mark Hughes jelentette be ma délelőtt. A manchesteriek a paraguayi támadóért, Roque Santa Cruzért fizették volna ki a horribilis összeget.


Nem kellett a 20 millió a West Hamnek sem, a londoniak inkább megtartanák Craig Bellamyt és Scott Parkert, a City legújabb kiszemeltjeit.


Olasz pletykák

A Tuttosport beszámolója szerint, az Inter 40 millió eurót ajánlott a Napolinak Marek Hamsikért. Bár a dél-olasz egyesület korábban már elzárkózott a szlovák középpályás eladásától, José Mourinho nem tett le róla, hogy a 21 éves tehetséget nyáron a San Siróba vigye.


Visszatérhet a Lazio együtteséhez egy korábbi Inter-sztár, Juan Sebastian Veron. A 33 esztendős, 60-szoros argentin válogatott középpályás az Ill Corriere dello Sport c. olasz lapnak adott nyilatkozatában pozitívan reagált a hírre, miszerint a Lazio vezetősége érdeklődik iránta, de hozzátette, jelenleg érvényes szerződése van az Estudiantesnél. Veron 1999 és 2001 között 53 bajnokin lépett pályára a fővárosiaknál.


A nap túlélője: Cristiano Ronaldo

Szerencsés kimenetelű autóbalesetet szenvedett a Manchester United sztárja, Cristiano Ronaldo. A portugál aranylabdás reggel 10 óra környékén csapódott Ferrarijával egy alagút falának a manchesteri reptér közelében. Ronaldo sértetlenül szállt ki az összeroncsolódott járműből, és délután már részt vett a Vörös Ördögök edzésén.


(hb)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább