A Juventus jövőbeli sztárjai

A Juventus jövőbeli sztárjai

, ktn

Paolo De Ceglie és Claudio Marchisio

Mindketten 22 évesek. Az előző idényt toszkán klubnál töltötték kölcsönben. A Milan elleni bajnoki derbin brillíroztak. Német klubok vadásznak rájuk. A Juventus ifjú reménységei sok mindenben hasonlítanak egymásra.



A Juventus december 14-én eliminálta a Milánt a Serie A-ban, és a Zebrák győzelme szimbolikus volt: a torinói csapat fiataljai szétfutották a milánóiakat. A mérkőzés után az olasz sajtó és Claudio Ranieri leggyakrabban két nevet emlegetett: Paolo De Ceglie-ét (kép) és Claudio Marchisióét. A két játékos pályafutása között párhuzamok egész sorát találjuk.

Paolo De Ceglie

leggyakrabban balhátvédként szerepel a Juventusban, de ez nem gátolja meg a góllövésben: a 2006-os Super Coppa Primaverán mesterhármast szerzett az Inter ellen (a végeredmény 5-1 a Juventusnak). A Juve Serie B-s idényében nyolc mérkőzésen egy gólt szerzett, majd a Sienánál töltött egy esztendőt. Olyannyira meggyőző volt a toszkánoknál, hogy a Juventus 3.5 millió eurót fizetett a teljes játékjogáért a Roburnak.

Régóta alapembere az olasz U21-es válogatottnak, részt vett a pekingi olimpián is. A hónapok óta Molinaro helyén a csapatba követelt 22 éves játékos Nedved sérülése után, bal oldali középpályásként került a pályára a Milan ellen, és lefutballozta a pályáról Zambrottát (akit ki is állítottak róla).

De Ceglie


Claudio Marchisio

végigjátszotta a Milan elleni meccset, megcsillogtatva összes erényét: a középpályán pontosan passzol, távoli lövései életveszélyesek, ráadásul szűrőnek sem utolsó. Az ugyancsak 22 éves Marchisio már 2006 novemberében bemutatkozott a Juventusban, és kulcsembere volt Didier Deschamps feljutást kiharcoló csapatának.

Akárcsak De Ceglie, a tavalyi idényt ő is Toszkánában töltötte kölcsönjátékosként, de neki pechje volt, az Empoli kiesett az élvonalból. Miután hazatért Pekingből, Marchisio is Torinóban kezdte a nyári felkészülést. Játékstílusát egyre gyakrabban hasonlítják Marco Tardelliéhez - Marchisio azonban ezt a párhuzamot udvariasan visszautasítja.

Egy további párhuzam azonban még mindig akad De Ceglie és Marchisio körül. December elején a mostanában az olasz piacon is aktív német klubok hadjáratot indítottak a Juventus két fiataljáért. A lapok szerint a Hoffenheim, a Bayern és a Wolfsburg is szívesen látná a Zebrák két ifjú reménységét.

Marchisio



NÉVJEGYKÁRTYA
Név: Paolo De Ceglie
Klub: Juventus
Poszt: balhátvéd, bal oldali középpályás
Állampolgárság: olasz
Születési dátum: 1986. szeptember 17.
Születési hely: Aosta, Olaszország
Magasság/testsúly: 184 cm/75 kg


Pályafutás (bajnoki meccs/gól):
2006-07: Juventus (8/1)
2007-08: Siena (29/2)
2008-: Juventus (11/0)


Válogatottság (meccs/gól)
U21: 15/0



Név: Claudio Marchisio
Klub: Juventus
Poszt: középpályás
Állampolgárság: olasz
Születési dátum: 1986. január 19.
Születési hely: Torinó, Olaszország
Magasság/testsúly: 179 cm/70 kg


Pályafutás (bajnoki meccs/gól):
2006-: Juventus (34/0)
2007-08: Empoli (26/0)


Válogatottság (meccs/gól)
U21: 13/1


(ktn)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább