Robinho megkerült, ingyen tenne szert Ballack-utódra a Bayern

Robinho megkerült, ingyen tenne szert Ballack-utódra a Bayern

, focitipp.hu

Napi krónika

Kommunikációs hiba a Manchester Cityben, Ballack-utódot szemelt ki a Bayern München, két hónap után újabb edzőváltás az Espanyolnál, Balogh végleg Skóciában. Napi krónika.



Robinho előkerült
Nem sikerült leigazolnia Kakát, az AC Milan ászát a Manchester Citynek. Másnap reggel Robinho, a City brazilja eltűnt a csapat tenerifei edzőtáborából. A brit lapok rögtön összefüggésbe hozták a két eseményt, noha állítólag csak kommunikációs hiba történt. "Robinho már múlt héten engedélyt kért a távozásra, családi ügyei miatt. Hétfőn elutazott, de jövő szerdán pályára lép a Newcastle elleni bajnokin" - írja a klub honlapja.

Ismét edzőt vált az Espanyol
Röpke nyolc hét után kirúgta José Manuel Esnalt az Espanyol. Az új edző a korábbi argentin válogatott védő, Mauricio Pochettino lesz. Esnal csapata az elmúlt két hónap során idegenben lőtt gólokkal kiejtette a harmadosztályú Poli Ejidót a Király kupából, más sikert nem tudott felmutatni. Hétvégén a barcelonai klub 4-0-ra kikapott a Malagától, és már csak 18. a húszcsapatos bajnokságban. Pochettino épp a Barcelonával vívja majd első meccsét, szerdán hazai pályán a kupa negyeddöntőjében.

Kupameccsek hiányzókkal
Legjobbja nélkül próbál túljutni az Udinesén a Sampdoria az olasz kupa negyeddöntőjében. Antonio Cassano nyaka és háta fáj, az irányítón kívül Dessena eltiltás miatt nem léphet a Friuli gyepére, míg Belluccinak a térdével akad gondja, ezért erőnléti problémái lehetnek. A továbbjutó az Inter-Roma párharc győztesével elődöntőzik.

Kevés kivétellel a Valencia és a Sevilla is teljes kerettel várja a spanyol kupa negyeddöntőjét. A Valencia első számú kapusa, Renan izomsérülést szenvedett hétvégén, a Bilbao elleni, ezért egy hónapig nem védhet. A vendégeknél Frédéric Kanouté válla ugyan fáj, ám Manolo Jiménez nevezte a 19-es utazó keretbe, így csak Duscher és Dragutinovics marad otthon.


Megsérült a Real Betis egyik alapembere, Capi is. A középpályás a Mallorca elleni csütörtöki kupameccs után még öt hétig nem játszhat, miután a bal bokájában meghúzódott egy szalag.


Sorsoltak a portugál ligakupában, a címvédő Sporting CP a Portót kapta, a Benfica a Vitóriát. Az elődöntőkre február 4-én, a döntőre március 22-én, a lisszaboni Fény stadionjában kerül sor.

Kikosarazott Arsavin, Bayernbe tartó Ballack-utód
Andrej Arsavin ügynöke, Dennis Lachter több klubnál is házalt a Zenit csatárával, de úgy tűnik, sehol sem kérnek belőle. A Real Madrid és az Arsenal után múlt héten az Inter és a Juventus embereivel tárgyalt, de a szentpétervári támadó csak nem kell senkinek. "A Zenit elutasította az Arsenal ajánlatát, tehát még várnunk kell" - mondta Lachter.


Több német lap beszámolója szerint a Bayern München nyáron szerződést köt Alexander Baumjohann-nal. Bár a Mönchengladbach 21 éves középpályása csupán hat mérkőzésen játszott kezdőként ősszel, a szakemberek nagy tehetségnek tartják, s a fiatal Michael Ballackhoz hasonlítják. Baumjohann bevitt egy 'év gólja' címre is esélyes találatot a Werder Bremennek.


Ahol az üzletek nyélbeüttetnek

Belga válogatott balszélsővel erősített a KRC Genk. A 26 éves Stein Huysegems a holland FC Twentéből igazolt Belgiumba, 2013 nyaráig.

Megállapodott a Heart of Midlothian a Debrecennel Balogh Jánosról. A hajdúságiak 25 éves kapusa újabb fél évig marad kölcsönben a skót egyesületnél, ahol egyúttal előkészítenek számára egy hároméves szerződést a 2009/10-es idénytől.


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább