Robbie Fowler a Kenguruk Földjén, Buffon nem bír egy vírussal

Robbie Fowler a Kenguruk Földjén, Buffon nem bír egy vírussal

, hb

napi krónika

Robbie Fowler nyártól Ausztráliában focizik, Vieira és Camoranesi bevetésre kész, a Premier League csapatai szerint szabálytalan volt Arsavin szerződtetése. A nap hírei röviden.



Üzleti negyed: Arsavin, Fowler

Zúgolódnak a riválisok Andrej Arsavin leigazolása miatt, miután az Arsenal csak 24 órával az átigazolási finis után jelentette be a játékos megszerzését. A 27 éves középpályás klubváltását igazoló iratok ráadásul késve érkeztek meg az angol szövetséghez Szentpétervárról. Az FA és a Premier League illetékesei megvitatták a kérdést, és megállapították, Arsavin átigazolása szabályos volt, a papírokat a határidő lejárta előtt írták alá felek, így az orosz játékos pályára léphet az Arsenal következő bajnokiján.

Robbie Fowler Ausztráliába igazolt. A korábbi angol válogatott csatárt a North Queensland Fury szerződtette két évre. Az ausztrál együttes ingyen szerezte meg a játékost, mivel az 2008 decembere óta nem rendelkezett érvényes szerződéssel. A 33 éves támadó 1993 és 2001 között élte fénykorát a Liverpool együttesében, de megfordult a Manchester City, a Leeds United, a Cardiff City és a Blackburn csapataiban is. Fowler júniusban szállhat be az A-League küzdelmeibe.


Betegszoba és Rehab Osztály

Megsérült Jay Simpson a West Bromwich tegnapi, Burnley elleni mérkőzésén. A 20 éves játékos a nemrégiben rendbejött térdszalagját húzta meg ismét a találkozón. Simpson előreláthatólag két mérkőzést lesz kénytelen kihagyni.


Komolyabb a probléma a Fiorentina argentin játékosánál, Mario Alberto Santanánál, aki kettős lábszártörést szenvedett a Bologna elleni, 3-1-re megnyert bajnokin. Az orvosok egyelőre vizsgálják, szükséges-e a műtét, mivel a röntgen csak mikrotöréseket mutatott Santana lábában. Ha az argentin középpályás kés alá fekszik, a Fiorentina az egész szezonban kénytelen lesz nélkülözni őt.


Ismét lebetegedett Gianluigi Buffon. A Juventus kapusa az elmúlt héten tért vissza a pályára egy, a fél csapaton végigsöprő influenzafertőzés után, de úgy tűnik a vírus ismét ledöntötte a lábáról. A Juventus portugál középpályása, Tiago Mendes hasonló problémákkal küzd.


Jó hír azonban a Juve híveinek, hogy Mauro Camoranesi hosszú kihagyás után, ma este már játszhat a Napoli elleni kupameccsen. Az argentin középpályás első mérkőzésére készül a 2009-es esztendőben.


Felépült az Inter játékosa, Patrick Vieira is. A francia középpályás 2006 óta szenved kisebb-nagyobb sérülésektől, legutóbb az achillesével kényszerült több hónapos pihenőre. Vieira tegnap már edzett is, igaz még nem a csapattal, hanem a szintén hosszú ideje hiányzó Chivu-Samuel-Materazzi trióval.


Új elnöke van a PSG-nek

Sébastien Bazin foglalhatja el a január 23-án távozott Charles Villeneuve helyét a PSG elnöki székében. A 48 éves üzletember munkáját új vezérigazgató segíti Philippe Boindrieux személyében. Bazin bejelentette, hat héten belül kinevezi az új sportigazgatót is.


A nap pletykája és idézete: Fabregas visszavágyik Barcelonába

A Marca szerint Cesc Fabregas decemberben üzent a Barcelonának, miután a klub közölte, csak akkor hajlandó tárgyalni a játékossal, ha az teszi meg az első lépéseket. A meg nem nevezett postás szerint az üzenetben az állt, Fabregas megőrül azért, hogy a következő szezonban a Barcában játszhasson. A Real Madridhoz közel álló napilap a következőképpen kommentálta a történeteket:


"A Barcelona nem fog több mint 20 millió eurót fizetni érte, mivel senki sem értené meg miért ad ki egy klub ennyi pénz egy olyan játékosért, akit ő nevelt ki az ificsapatban."


Fabregas árát jelenleg 26 millió euróra tartja az Arsenal, amely 2014-ig kötötte magához a játékost.


(hb)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább