Abidal fohásza: 'Csak nehogy lerúgjam Messit'

Abidal fohásza: 'Csak nehogy lerúgjam Messit'

, ktn

Napi krónika

A kilencvenes évek két nagy védőegyénisége fuccsolt be edzőként: Tony Adamset menesztették a Portsmouth-tól, Alessandro Costacurta maga hagyta ott a Mantovát. Rövid hírek a focitippen.



Edzőkeringő: exvédők lapáton

Utolsó kilenc bajnokiján csak két pontot gyűjtött a Portsmouth - a klub vezetősége menesztette a csapat éléről Tony Adams menedzsert. Az egykori kemény bekk októberben vette át a Pompeyt a Tottenhamhoz távozó Harry Redknapptól, de 16 bajnokiból csupán kétszer szerzett három pontot a csapattal. Angol lapok szerint Adams utódja Alan Curbishley vagy Avram Grant lehet.

Lemondott posztjáról Alessandro Costacurta, a Mantova trénere. A Milan egykori legendás bekkje nyáron debütált edzőként a Mantovánál, amellyel az elmúlt tíz forduló során mindössze egy győzelmet szerzett. A klub vezetői már ki is nevezték az utódját, az egykori Brescia-tréner, Mario Somma személyében.

Luiz Felipe Scolarinak is kitelt az ideje a Chelsea-nél, részletek itt.

Védők a beteglapon

Szombaton este megműtötték Marcelo Bordont, a Schalke brazil védőjét, aki a Werder elleni mérkőzés hajrájában szenvedett kézközépcsont-törést. A 33 éves bekk biztosan kihagyja majd a csapat szombati, Bochum elleni bajnokiját.

Izomsérülése miatt kihagyja az angolok elleni válogatott mérkőzést, és csapata hétvégi bajnokiját is Carles Puyol, a Barcelona (és a nemzeti tizenegy) csapatkapitánya. Puyol a Gijón elleni tegnapi mérkőzésen szenvedett kisebb sérülést, ami miatt tíz napig nem léphet pályára.

Súlyos térdsérülést szenvedett a Dinamo Kijev hátvédje, Papa Diakhite. A 24 éves szenegáli bekk az ukránok pénteki, Rubin Kazany elleni felkészülési meccsén járt szerencsétlenül. Ha minden a tervek szerint alakul, Diakhite, legközelebb négy hónap múlva térhet vissza a pályára.

Kihagyja a szezon hátralévő részét Ricardo Fuller, a Stoke City jamaikai csatára. A játékos kificamította a vállát csapata hétvégi, Sunderland elleni bajnokiján. Fuller várhatóan három hónap múlva állhat edzésbe.

Casillas befogta Buyót

A Racing elleni hétvégi bajnokin 454. alkalommal őrizte a Real Madrid kapuját Iker Casillas, aki ezzel beérte a klub örökranglistáján Paco Buyót, a csapat egykori kapusát. A 27 éves kapus 1999. szeptember 12-én, egy Bilbao elleni mérkőzésen debütált a La Ligában.

SWP: 3 meccs a lelátón

Három mérkőzésre szóló eltiltást kapott Shaun Wright-Phillips, a Manchester City szélsője. Wright-Phillips a januárban játszott, Stoke City elleni mérkőzésen vágott vissza az őt megrúgó Rory Delapnak, de csak a Stoke játékosa kapott piros lapot. Martin Atikonson a tévéfelvételeket látva később úgy nyilatkozott, hogy a City szélsőjének is járt volna a piros - ezt a fegyelmi bizottság rótta ki a futballistára, aki így a Portsmouth, a Liverpool és a West Ham elleni bajnokin nem áll Mark Hughes rendelkezésére.

Kínai játékost igazolt a PSV Eindhoven együttese. A hollandok a válogatottban is szereplő, 23 éves Zhou Haibint ingyen szerezték meg az FC Shandong Lundeng Taishan csapatától. Haibin 12 hónapos szerződést kötött a PSV-vel.

A nap nyilatkozata: Messi hihetetlen

Szerdán Franciaország-Argentína barátságos mérkőzést rendeznek, és a meccs kapcsán Eric Abidal, a Barcelona balhátvédje nyilatkozott - csapattársáról, Lionel Messiről, aki ezúttal az ellenfelet erősíti majd. "Messi hihetetlen futballista. Egyetlen célom lesz vele szemben: semmiképpen sem szeretnék neki sérülést okozni, különben a Barcelona felbontja a szerződésemet" - árulta el taktikáját a francia hátvéd.

(ktn)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább