Giggs hosszabbított, Beckham 48 órát kapott

Giggs hosszabbított, Beckham 48 órát kapott

, hb

napi krónika

Ryan Giggs bevállalt még egy évet, a Milan ultimátumot kapott az MLS-től, szexuális zaklatással is vádolják Marlon Kinget.



Papírmunka: Giggs, Beckham és a többiek

2010 júniusáig még biztosan láthatjuk Ryan Giggset a Manchester Unitedben, a walesi középpályás ugyanis egy évvel meghosszabbította idén lejáró szerződését. Giggs 1987 óta szolgálja a Vörös Ördögöket, és rekordmennyiségű, 787 fellépése alatt 147 gólt szerzett.

Egy másik manchesteri legendának még két napig vesződnie kell a papírügyekkel, ennyi időt kapott ugyanis az AC Milan az MLS-től, hogy pontot tegyen David Beckham szerződtetésére. Don Garber a szervezet megbízottja felszólította a milánóiakat, tegyenek hivatalos ajánlatot a Los Angeles Galaxy csapatának a játékosért, mert legkésőbb péntekig hajlandóak regisztrálni Beckham átigazolását. A Milan korábban 7 millió eurót ajánlott, de a Galaxy 15 millió alatt nem volt hajlandó tárgyalni a 108-szoros angol válogatott eladásáról.


Megtoldotta két évvel sportigazgatója kontraktusát a Juventus. Alessio Secco így 2011-ig marad a klub átigazolásokért felelős embere. Secco korábban olyan játékosokat vitt Torinóba, mint Tiago Mendes, Sergio Almiron, Amauri és Mohamed Sissoko.


Két időntúli szerződésre is pont került a Premier League-ben az elmúlt 24 órában. A Middlesbrough kölcsönben lepasszolta Seb Hines-t az Oldhamnek, míg a West Ham szerződést kötött a csapat nélküli Terry Dixonnal.


Betegszoba, rehab: Hamsík, Keita

Megsérült Marek Hamsík, a Napoli középpályása. A 21 éves szlovák játékos a ciprusi tornán, Ukrajna ellen szenvedett izomhúzódást. Hamsik jelenleg még kivizsgáláson tartózkodik a Nápolytól 35 km-re fekvő Castelvolturnóban.


Felépült három hete tartó sérüléséből Seydou Keita, a Barcelona mali középpályása. A 29 éves játékos még az Espanyol elleni első kupamérkőzésen sérült meg, mikor összeütközött a városi rivális kapusával, Carlos Kamenivel. Keita tegnap már a részt vett a Barcelona délutáni tréningjén.


Pályán kívül: Marlon King, Valencia

Nem sikerült tisztáznia magát a testi sértés vádja alól Marlon Kingnek, a Wigan futballistájának, sőt a 28 éves csatárt már szexuális zaklatással is gyanúsítják. Kinget 2008. december 10-én azért tartóztatták le, mivel egy londoni szórakozóhelyen megütött egy 20 éves nőt. A játékos 2009. február 25-én áll bíróság elé Londonban. King az incidens alatt a Hull Cityben focizott kölcsönben, jelenleg pedig a Middlesbrough csapatánál vendégszerepel.


Januári fizetésüknek csupán egy részét kapták meg a pénzügyi gondokkal küzdő Valencia labdarúgói, akik ezúttal meglepően jól fogadták a klub bejelentését. A játékosok nevében a csapat olasz hátvédje, Emiliano Moretti nyilatkozott: "Ha egy kis csúszás van a fizetésekben, az még nem ok arra, hogy lógassuk a lábunkat, ahogy azt korábban tettük."


(hb)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább