Kérdőjelek Beckham, Toni és Nesta körül

Kérdőjelek Beckham, Toni és Nesta körül

, ktn

Napi krónika

Hol látjuk futballozni Beckhamet? Látjuk-e a BL-ben Tonit, és látjuk-e még futballozni Nestát? A kérdésekre válaszaink is vannak.



Beteglap Beckhammel és a többiekkel

Térdszalagsérülést szenvedett David Beckham, az AC Milan kölcsönközéppályása az Inter ellen 2-1-re elveszített vasárnapi derbin, a legfrissebb hírek szerint azonban a játékos pályára léphet a Werder Bremen elleni hétközi UEFA-kupa mérkőzésen. A SkySport szerint egyébként véget érhet a Beckham-saga is, mivel az AC Milan és a Los Angeles Galaxy megállapodott egymással arról, hogy az angol középpályás Milánóban marad.

Térdsérülést szenvedett a szombati Frankfurt-Wolfsburg (0-2) mérközésen a vendégek csatára, Grafite. A 29 éves brazil támadó három hétig nem léphet pályára. Grafite idei Bundesliga-mérlege parádés: 12 mérkőzés, 12 gól.

Várhatóan kihagyja a Sporting Lisszabon elleni, jövő heti BL-nyolcaddöntő odavágóját Luca Toni, a Bayern München csatára. A center achilles-ín sérülést szenvedett csapata Hertha elleni szombati bajnokiján.

Dean Ashton, a West Ham csatára bejelentette, hogy ebben az idényben már biztosan nem lép pályára. A 25 éves támadó szeptemberben szenvedett súlyos bokasérülést, de áprilisi visszatérése helyett újabb műtétet hajtottak végre rajta.

Nem javul Alessandro Nesta krónikus hátsérülése. A Milan védője a La Gazzetta dello Sport szerint tegnap találkozott az orvosával, Maurizio Fornarival, aki szerint a 32 éves játékos karrierje megmentése érdekében egy újabb műtétre lesz szükség. Nesta az idei szezonban még egyetlen tétmérkőzésen sem lépett pályára.

Visszavonul, huhog, sorsol

Bejelentette visszavonulását Lars Ricken, a Borussia Dortmund játékosa. A 32 éves futballista sorozatos sérülései miatt 2007 áprilisa óta a dortmundiak tartalékcsapatában szerepel. Ricken 301 mérkőzésen 49 gólt lőtt a Borussia színeiben. Az 1997-es BL-döntőben ő szerezte a BVB harmadik gólját a Juventus ellen - csereként beállva, első labdaérintéséből, negyven méterről.

A Lyon hétvégén 3-1-re verte a Le Havre-t hazai pályán, de a 70. percben a játékvezető kiállította a hazaiak játékosát, John Mensah-t. A Lyon elnöke szerint a kiállítás azért következett be, mert a vendégszurkolók egy csoportja (akik közül egy személyt a rendőrség le is tartóztatott) folyamatosan huhogással zavart a futballistát, aki olyan lelkiállapotba került emiatt, hogy már a szünetben a lecserélését kérte Claude Puel vezetőedzőtől. "Meg kell védenünk az értékeinket. Soha többé nem akarok ilyesmit átélni a stadionunkban" - fogalmazott az esetet követően Jean-Michel Aulas, a Lyon elnöke.

Március 2-tól lehet jegyeket rendelni a 2009-es BL-döntőre - közölte az uefa.com. Jelentkezni a nemzetközi szövetség honlapján lehet egy űrlap kitöltésével, március 16-ig. Az UEFA ezek után sorsolja ki, hogy ki lesz az a 10 ezer ember, aki jegyet nyer a május 27-én, a római Stadio Olimpicóban rendezendő fináléra. A legdrágább tikettek 200, a legolcsóbbak 70 euróba kerülnek majd.

A nap nyilatkozata: Massimiliano Allegri (Cagliari)

"Kiváló a helyezésünk a tabellán, közel vagyunk ahhoz, hogy elérjük célunkat, a bentmaradást. Előbb csak erre szabad gondolnunk, minden más ezután jöhet" - nyilatkozott a sajtónak a Cagliari mestere, Massimiliano Allegri, azok után, hogy csapata 2-0-ra legyőzte a Leccét az olasz bajnokság 24. fordulójában. Allegri annak ellenére szerénykedik, hogy a Cagliari 37 pontjával hetedik a táblázaton, és csupán öt pont a hátránya a BL-indulást jelentő 4. helyen álló Fiorentinával szemben. A szárdok az utolsó hat meccs mérlege alapján listavezetők a Serie A-ban.

(ktn)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább