Orosz tulaj az Arsenalnál, a Real Tévezzel tárgyal

Orosz tulaj az Arsenalnál, a Real Tévezzel tárgyal

, ui

Napi krónika

Többségi tulajdonrészt szerzett az Arsenalban Aliser Uszmanov, a Real Madrid tárgyal Tévezzel, hó miatt csúszik a szerb bajnokság.



Birtokviszonyok
Orosz üzletember lett az Arsenal többségi tulajdonosa. Aliser Uszmanov eddigi részesedése mellé hétfőn további 4,7 millió fontért vásárolt az Ágyúsok papírjaiból, így már 25 százaléknyi értékpapírral rendelkezik, s nagyobb szava van, mint az amerikai Daniel Fiszmannak (24,1).

A korábbi szóbeszédekkel ellentétben nem pályázza meg a Real Madrid elnöki posztját a korábbi spanyol miniszterelnök, Jose Maria Aznar. Noha az 56 éves politikus nagy rajongója az egyesületnek, elnökjelölt csak legalább tízéves pártolói tagsággal lehetne. Aznar még csak az út felénél jár, bár mint mondta, lehetne sokkal régebb óta is socio: "Hét éves koromban volt tagságim, de akkor nem hosszabbíttattam meg."

Aznar rutinos politikusként a nagy riválist is megdicsérte: "Guardiola tudja, hogyan rakjon össze egy jó csapatot, nagyon intelligens. Öröm nézni a Barcelona játékát, legjobban Lionel Messi nyűgöz le."

Tévez, Beckham és két ifjú bajor
A Real Madrid tárgyalásokat kezdett Carlos Tévezről. Az eset pikantériája, hogy az argentin nyáron költözhetne Madridba, mikor a jelenlegi vezetés mandátuma lejár. A Corriere Dello Sport úgy értesült, a csatár négy éven át szezononként 3,5 millió eurót kapna a Blancóktól.

Folyamatosan egyeztet Beckhamről a Los Angeles Galaxy és az AC Milan. Galliani, a Milan ügyvezetője szerint pénteken születhet végleges döntés a játékos jövőjéről. A héten egy egész milánói küldöttség repül Los Angelesbe a sikeres megbeszélések reményében.


Két 19 éves középpályását is az első csapatához terelte a Bayern München. Thomas Müller és Holger Badstuber rendszeresen kezdőként szerepel a tartalékok közt, a következő szezon elejétől pedig két és fél éven át a Ribéryék környezetében bizonyíthat. A bajorok néhány éve ugyanígy emelték ki Lahmot és Schweinsteigert is az utánpótlásból.

Felépült marseille-i csatár, tolódott belgrádi derbi
Pályára léphet a Marseille csütörtöki UEFA-kupa mérkőzésén Mamadou Niang. A december elején megsérült szenegáli csatár távollétében csupán tízből négy meccset nyert meg a kikötővárosi együttes.


Egy héttel később kezdődik a szerb bajnokság tavaszi idénye az országon átvonuló hózáporok miatt. A döntés azt is jelenti, hogy február 28-ig kell várnia a rajongóknak a Partizan-Crvena zvezda belgrádi derbire.


José Rojo Martin érkezik Sergi Kresic helyére a Numanciánál. A spanyol első osztályú csapat sorozatban öt mérkőzést veszített el, a táblázaton az utolsó előtti helyet foglalja el.


(ui)
*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább