Sérüléshullám Olaszországban, tragédia Franciaországban

Sérüléshullám Olaszországban, tragédia Franciaországban

, ktn

Napi krónika

Hétvégi és hétfői futballhírek, szerte a nagyvilágból.



Beteglap - olaszokkal

A hétvégi, Genoa elleni mérkőzésen Marco Materazzit és Nicolas Burdissót is sérülés miatt kellett lecserélnie José Mourinhónak. A vasárnapi tesztek során kiderült, hogy mindkét játékos hetekig az oldalvonal mellé kényszerül, Materazzi combizom-, Burdisso combizom- és térdsérülés miatt. A Manchester United elleni BL-visszavágón rajtuk kívül az Inter harmadik belső védőjére, Cristian Chivura sem számíthat José Mourinho.

Lábujjtörést szenvedett Mohamed Sissoko, a Juventus középpályása a hétvégi, Torino elleni mérkőzésen. A 24 éves futballistát kedden műtik, és várhatóan három hónapig lesz harcképtelen.

Hétfőn délután került a kés alá Cicero Cicinho, a Roma jobbhátvédje. A 28 éves játékos hosszú térdszalag-sérüléssel bajlódik, és a szezonban már nem léphet pályára. A legfrissebb jelentések szerint a Farkasok hat hónapig nem számíthatnak a brazilra.

A Lazio elleni mérkőzésen térdszalag-sérülést szenvedő Christian Maggio sorsa is ugyanaz, mint Cicinhoé: a Napoli 27 éves szélsőjére műtét, és a szezon további részének kihagyása vár.

Térdsérülést szenvedett a Liverpool edzésén Yossi Benayoun, így kérdésessé vált a futballista játéka a csapat keddi, Real Madrid elleni BL-mérkőzésén. Az Arsenalnál Emmanuel Adebayor játékára nem számíthat Arsene Wenger a Roma elleni visszavágón - a togói csatár ugyancsak térdín-sérüléssel bajlódik.

Kihagyja a Sporting elleni BL-visszavágót Hamit Altintop, a Bayern török középpályása, aki a Hannover elleni szombati bajnokin szenvedett bokasérülést. A 26 éves játékos várhatóan három hétig nem futballozhat.

Bokaszalag-szakadás miatt egy hónap kihagyásra kényszerül Georg Niedermeier, a VfB Stuttgart 23 éves hátvédje, aki a szombati, Borussia Dortmund elleni mérkőzésen sérült meg.

A holland bajnokság negyedik helyén álló Heerenveen két kulcsemberére nem számíthat a Sparta Rotterdam elleni bajnokin: a 15 gólos Danijel Pranjic ágyék-, a cseh Michal Svec térdsérülés miatt kényszerülhet pihenőre.

A Schalke vezetői menesztették Andreas Müllert, a klub általános igazgatóját, ugyanakkor megerősítették állásában Fred Rutten edzőt. A Schalke a bajnokságban csak a nyolcadik, múlt héten pedig a Német kupából is kiesett, a második ligás Mainztól vereséget szenvedve.

A hétvége tragédiája

A Lille négy napon belül kétszer győzte le a Lyont: a Francia kupában (3-2) és a bajnokságban (2-0). A Ligue 1-mérkőzést a párizsi Stade de France-ban rendezték, és a lefújás után tragédia vetett árnyékot a lille-iek sikerére. Az észak-párizsi Aubervilliers mellett egy vonat két drukkert gázolt halálra (egyikük egy 10 éves kisfiú volt). A Francia Államvasutak szerint a tragédiát az okozta, hogy a Lille-drukkerek a vasúti sínek mentén gyalogoltak.

A nap pletykája

A torinói Tuttosport szerint a keddi Juventus-Chelsea BL-mérkőzés után Alessio Secco, a Zebrák sportigazgatója David Silva ügynökével, José Seguival tárgyal majd a játékos lehetséges átigazolásáról. A 23 éves szélsőt a nyáron visszavonuló Pavel Nedved utódjának tekintik a torinói egyesületnél. Silvát a csőd felé robogó Valencia 15 millió euróra taksálja. A lap szerint Silván kívül a Juventus a cseh aranylabdás helyén el tudná képzelni Franck Ribéryt (Bayern München), Antonio Cassanót (Sampdoria) vagy Ivan Rakiticet (Schalke).

(ktn)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább