'Hol a csapatunk?'

'Hol a csapatunk?'

, focitipp.hu

helyszíni riport

DAC-Artmedia 0-4

Február közepén előkészületi mérkőzésen a DAC 4-4-es döntetlent játszott az Artmediával. Az Artmedia 4 gólja a bajnokin is megvolt, a DAC-drukkerek pedig már nemcsak Attilát, hanem az egész csapatot keresték.



Nehéz megfelelő kifejezést találni arra, amit a DAC szombaton produkált. Értékelhetetlen teljesítmény, nem létező hátvédsor, csak egy csapat volt a pályán - ezt mind elmondták már sokkal, de sokkal jobb játék után is. Novota a DAC kapujában akkor sem lehetett volna kiszolgáltatottabb helyzetben, ha a tíz mezőnyjátékos helyett tíz fát kellett volna kerülgetniük a ligeti futballistáknak.

Pedig minden adott volt egy ideális focidélutánhoz - tavaszias napsütés, hun lovasok, helikopteren érkező sárga-kék DAC-sas, tomboló szurkolótábor, micsoda álom, micsoda mámor, s a meccset ráadásul egy ország láthatja a tévéközvetítésnek köszönhetően...

Hát most egy ország értetlenkedhet, mit is keres a DAC a Corgon Ligában. (A labdát - mondanák a cinikusok.)

Kapura tartó lövések aránya: 1-10, mellé: 2-7, végeredmény: 0-4. És lehetett volna 0-5, 0-6 vagy 0-7 is, ha az Artmedia úgy akarta volna.

"Elvehetitek a jelképeinket, de sosem vehetitek el a magyar büszkeséget! Barroso, csinálj valamit" - állt a DAC-drukkerek angol nyelvű transzparensén. A csapatra viszont senki nem lehet büszke, és kérdés, tud-e ezzel csinálni valamit Werner Lorant.

drukkerek.jpg
DAC-szurkolók (Fotó: Somogyi Tibor, Új Szó)

A DAC edzője szerint nem ennyire rossz ez a gárda, csak néhány játékos könnyelműen állt a meccshez. "Azt hiszik, elég csak kimenni a pályára, és azzal már nyertek is! Azt hiszik, nem kell futni, elég csak egy helyben állni! Ilyen még egyszer nem fordul elő!" - csattant fel Lorant, majd a Pinte Attilát érintő kérdésekre ugyanilyen kemény hangon folytatta: "Mindig csak Pintével jönnek! Pintét már el kell felejteni!"

Csakhogy Pintét még nagyon sokszor fogják emlegetni Dunaszerdahelyen, ha a DAC-védelem így folytatja. Ne kisebbítsük az Artmedia érdemeit, remekül felkészültek a meccsre, jól kihasználták ellenfelük gyenge pontjait, fiatal, gyors csapatuk van, Czinege pedig remek játékmester - de ezt a DAC-ot úgy verték meg, hogy meg sem izzadtak. Majtán két méterről rúgott gólt, Sylvestr egyről, Czinege háromszor megnézhette, hová lő Mráz beadása után, és Mráz ötméteres körzetében sem volt hátvéd, amikor egy gyönyörű kapáslövéssel megszerezte élete első bajnoki gólját.

"Pinte Atti! Pinte Atti!" - skandálták a drukkerek. "Hol a csapatunk? Hol a csapatunk?" - kérdezték később, aztán Lorantnak köszönték az élményt: "Werner Lorant, danke schön!"

werner.jpg
Werner Lorant (Fotó: Somogyi Tibor, Új Szó)

Végül kínjukban elkezdték biztatni azt a csapatot, amelyik futballozott: az Artmediát. A negyedik vendéggólt állva tapsolta meg a dunaszerdahelyi közönség, s vastaps kísérte le a pályáról a ligetieket.

Egy hét múlva Zsolnára utazik a DAC - nem mernénk fogadni rá, hogy megússzák egy ötössel.

(bőd titanilla)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább