Ibrahimovic eladó - 100 millió euróért

Ibrahimovic eladó - 100 millió euróért

, ktn

Napi krónika

Massimo Moratti szerint az Inter nem létezik Ibrahimovic nélkül. Hétköznap sem létezhet focitippes hírösszegzés nélkül, íme.



Napi sérültek: King, Handanovic, Armand

Elhagyta az angol válogatott edzőtáborát Ledley King, a Tottenham védője, akit Fabio Capello váratlanul hívott meg a szlovákok elleni barátságos meccsre, és az ukránok elleni vb-selejtezőre. A hosszabb ideje térdsérüléssel bajlódó 28 éves védő utoljára 2007 júniusában szerepelt az angol válogatottban.

Egy hónapra kidőlt a sorból bokasérülése miatt Samir Handanovic, az Udinese szlovén kapusa. A 24 éves Handanovicot honfitársa, a 20 esztendős Jan Koprivec helyettesítheti.

Bő egy hónapig nem futballozhat Sylvain Armand, a PSG 28 éves balhátvédje, aki a Toulouse elleni 4-1-es vereséggel záruló mérkőzésen szenvedett térdsérülést.

A nap ítéletei: Friedel kegyelmet kapott, a NEC nem

Folytathatja sorozatát Brad Friedel, az Aston Villa amerikai kapusa, akit a hétvégi Pool-Villa mérkőzésen jogtalanul állítottak ki. A birminghami klub fellebbezését elfogadta az angol szövetség, Friedel nem kapott eltiltást, így április 5-én a Chelsea ellen zsinórban a 183. Premier League-mérkőzésén állhat a kapuban.

Egy nemzetközi kupamérkőzésre betiltották a NEC Nijmegen stadionját, miután a február 18-i Nijmegen-Hamburg UEFA-kupa mérkőzésen egy szurkoló öngyújtót dobott a játékvezető felé. Az ítéletet három évre felfüggesztették, azonban az 50 ezer eurós büntetést a holland klubnak ki kell fizetnie.

Kitüntették, kimentették, kifizetnék

2008-ban Petr Cech lett az Év Labdarúgója Csehországban. A Chelsea kapusa másodszor kapta meg a rangos elismerést, és ezúttal Pavel Nedvedet előzte meg a szavazáson.

Menesztették a dél-afrikai Mamelodi Sundowns éléről Henri Michelt. A 61 éves francia trénert azok után küldték el a klubtól, hogy a csapat a bajnokságban és a kupában is vereséget szenvedett, így biztossá vált, hogy idén egyetlen trófeát sem nyer majd. Michelt a Platinum Stars elleni 1-0-s vasárnapi kupavereség után a rendőröknek kellett kimenekíteniük a stadionból a dühöngő Mamelodi-drukkerek haragja elől.

Humaid bin Rashid Al-Nuaimi sejk hivatalosan is bejelentkezett a Betis Sevilla megvásárlásáért. A spanyol AS szerint a sejk képviselői már meg is kezdték a tárgyalásokat a sevillai klub elnökével. A lap szerint Al-Nuaimi sejk korábban már kínált a klub részvényeinek 52 százalékáért 90 millió eurót a jelenlegi elnöknek, Manuel Luiz de Loperának, emellett azt is megígérte, hogy 600 millió eurót fektet be az egyesületbe. A sejk képviselője szerint a felek akár már áprilisban nyélbe üthetik az üzletet.

A nap nyilatkozata

"Nem zavarna, ha elvinnék Ibrahimovicot - 100 millió euróért. Sokat adott a klubnak, sokat is kapott a klubtól, amelynek a jövőjét azért nélküle nehezen tudom elképzelni" - fogalmazott Massimo Moratti Zlatan Ibrahimoviccsal kapcsolatban az Il Corriere dello Sportban. Olasz lapok szerint felmerült, hogy a játékos elhagyná az Intert, a legtöbb írás a Barcelonát jelölte meg a svéd lehetséges új állomáshelyeként.

(ktn)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább