Védők és edzők fekete napja

Védők és edzők fekete napja

, hb

napi krónika

Elküldték a belga és a cseh szövetségi kapitányt, távozik a szezon végén a Bruges és a Salzburg edzője. Gallas és Evra lesérült, Jorge Andrade szerződését felbontották, Újfalusit kirúgták a válogatottból. A nap hírei, röviden.



Betegszoba

Két játékosát is elveszítette a Villarreal elleni BL-negyeddöntőben az Arsenal. Az Ágyúsok kapusa, Manuel Almunia a meccs 28. percében szenvedett bokasérülést, orvosai szerint néhány hétig biztosan pihennie kell. William Gallas problémája komolyabb, Arséne Wenger aggódva nyilatkozott játékosa állapotáról: "Gallas sérülése komolynak tűnik, az első vizsgálatok szerint a térdszalagja károsodott. Nem vagyok orvos, de az első jelek nem túl biztatóak."


A Manchester United védelméből is hiányozni fog egy ember a Porto elleni visszavágón, miután a tegnap esti mérkőzésen Jonny Evans lágyékhúzódást szenvedett. A 21 éves középhátvédnek két-három hetet kell kihagynia. Sir Alex Ferguson dolgát nehezíti, hogy másik belső védője, Rio Ferdinand hetek óta hasonló sérüléssel bajlódik.


Kispad

Elküldték a belga válogatott kispadjáról Rene Vandereyckent. A belga szövetség a Bosznia-Hercegovina elleni kettős vereséggel, (4-2, 2-1) és a gyenge szerepléssel indokolta döntését. A belga válogatott jelenleg 11 ponttal marad el a világbajnoki selejtezőcsoportot vezető spanyoloktól, és öttel a második helyezet bosnyákoktól. A kapitány utódját egyelőre nem nevezték meg, de a belgák a pletykák szerint, a Zenit trénerét, Dick Advocaatot látnák legszívesebben a válogatott élén.


Nem úszta meg a Szlovákia elleni hazai vereséget Petr Rada, a cseh válogatott kapitánya sem, a szövetség ma délután menesztette posztjáról az ötvenéves trénert. Rada mindössze kilenc hónapig irányíthatta a cseh nemzeti csapatot. A szövetség emellett felfüggesztette Milan Baros, Marek Matejovsky, Vaclav Sverkos, Martin Fenin, Radoslav Kovac, és Tomas Ujfalusi válogatottságát, mivel a játékosok az említett mérkőzés után örömlányok társaságában múlatták az időt egy cseh kocsmában. Tomas Ujfalusi már jelezte, többé nem kíván játszani a válogatottban.


Nyártól változások lesznek a Club Brugge kispadján is, a szezon végén távozó Jacky Mathijssen helyét Adrie Koster veszi át. A korábbi holland válogatott egyéves szerződést kötött a klubbal, amit megfelelő teljesítmény esetén további egy évvel toldanak meg. Az 54 éves tréner korábban az Ajax utánpótlás-csapatánál dolgozott edzőként, de a 2007/08-as szezonban beugróként az amszterdamiak első csapatánál is tevékenykedett.


A szezon végén távozik a Red Bull Salzburg edzője, Co Adriaanse is. A holland tréner nem tudott megegyezni az osztrák listavezetővel a hosszabbításról. Adriaanse tavaly márcisuban vette át a csapatot Giovanni Trapattonitól, azóta nyert egy bajnoki ezüstöt az együttessel, idén pedig ötpontos előnyhöz juttatta a salzburgiakat az üldöző Rapid Wiennel szemben. A holland utódját egyelőre nem nevezték meg.


Zöldasztal

Felbontotta brazil játékosa, Santos Mozart szerződését a Szpartak Moszkva, a 29 éves középpályás így ingyen igazolhatóvá vált. "Mozart szerződését olyan feltételekkel bontottunk fel, amellyel mindkét fél elégedett lehet" - nyilatkozta Valerij Karpin, a csapat sportigazgatója. Mozart 2005 óta szerepelt a fővárosiaknál, ezalatt begyűjtött 23 sárga és három piros lapot.


Szintén közös megegyezéssel bontott szerződést a Juventus Jorge Andradéval. A portugál közel két éve küzd térdsérülésével, 2007 augusztusa óta mindössze háromszor lépett pályára a torinóiaknál. A kontraktus felbontásával Andrade szabadon igazolhatóvá vált.


Ma délután a westminsteri bíróságon kezdetét vette Marlon King kihallgatása. A Middlesbrough játékosát azzal vádolják, hogy tavaly decemberben szexuálisan zaklatott, és megütött egy 20 éves nőt egy londoni éjszakai szórakozóhelyen. A bíróság egyelőre május 14-ig óvadék ellenében szabadlábra helyezte a 20-szoros jamaikai válogatott csatárt. 


(hb)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább