Huszti a kispadon akklimatizálódik, Van Nistelrooy hamarosan visszatér

Huszti a kispadon akklimatizálódik,  Van Nistelrooy hamarosan visszatér

, hb

Napi krónika

Kongói védővel erősített a West Ham, ötmeccses eltiltást kapott a Hoffenheim brazilja. Advocaat szerint a Zenit nem a Hannover.  Rövid híreink.



Üzleti negyed: Zarate, Ilunga

A Liverpool együttese hivatalosan is bejelentkezett a Lazio csapatánál kölcsönben futballozó Mauro Zaratéért. A katari Al Sadd argentin csatárát jelenlegi klubja is szívesen megtartaná, de az olaszok egyelőre nem tudnak versenyezni a Vörösök ajánlatával. Az olasz sajtó szerint a 22 éves támadó ára 10 millió font körül van.

Végleg megszerezte Herita Ilunga játékjogát a West Ham United a Toulouse együttesétől. A 27 éves kongói válogatott védő 2013- ig írt alá a Kalapácsosoknál. Ilunga tavaly nyáron érkezett a West Hamhez, és az idei szezonban a csapat minden mérkőzésén pályára lépett. Gólt csak az FA-kupában tudott szerezni, igaz ott kétszer is betalált, a Barnsley és a Middlesbrough elleni meccseken.


Hiányzók: Saha, Rodriguez, Zenden

David Moyes hazaküldte az Everton tegnapi edzéséről Luis Sahát. A francia támadót egy vírusos megbetegedés döntötte le a lábáról, ami miatt nagy valószínűséggel nem léphet pályára vasárnap az FA-kupa elődöntőjében, korábbi csapata, a Manchester United ellen. A liverpooli csapatnál csak remélni tudják, hogy Saha senkit sem fertőzött meg az influenza-szerű betegséggel.


Nem játszhat a csütörtöki, Sahtar Donyeck elleni UEFA-kupa visszavágón a Marseille védője, Julien Rodriguez, miután a csapat tegnapi edzésén kificamította bokáját. A sérült játékost Renato Civelli helyettesítheti.


Ugyancsak kétséges a játéka a középpályán Boudewijn Zendennek és Benoit Cheyrou-nak is. Előbbi még mindig combhúzódással küzd, míg utóbbi a vasárnapi Grenoble elleni bajnokin szenvedett bokasérülést. A Marseille 2-0-s hátrányból várja a visszavágót.


Visszatérők: Julio Cesar, Nistelrooy

Felépült izomsérüléséből Julio Cesar az Inter portása. A Nerazzurrik kapusedzője, Silvio Soares szerint a brazil válogatott akár pályára is léphet a hétvégi, Juventus elleni derbin. Cesar két héttel ezelőtt, az Udinese elleni győztes bajnokin (1-0) sérült meg.


Vége ért Ruud van Nistelrooy hosszú kényszerpihenője is. A Real Madrid térdműtéten átesett csatára a napokban megkezdheti a könnyített edzést, de a Marcának adott interjújában elmondta, a visszatéréssel vár a 2009/10-es szezon kezdetéig. Nistelrooy 2008 novemberében döntött úgy, hogy 2000 után ismét megműtteti problémás jobb térdét.


Zöldasztal: Carlos Eduardo, Voronyin

Ötmeccses eltiltással sújtotta a Német Labdarúgó Szövetség Carlos Eduardót, a Hoffenheim brazil középpályását. A 21 éves játékos a Bochum elleni 3-0-ra elveszített mérkőzésen könyökkel ütötte meg Philipp Böniget, a vendégek szélsőjét. Eduardo így már csak két meccsen léphet pályára az idényben.


Andrej Voronyin is hosszabb pihenőt kapott a szövetségtől, a Hertha ukrán játékosát a Hannover elleni mérkőzésen elkövetett szabálytalanságáért, és a kiállítását követő sportszerűtlen magatartásáért három mérkőzésre tiltották el.


A nap nyilatkozata

A Zenit edzője, Dick Advocaat egy tegnapi interjúban elmondta, miért nem szerepelteti Huszti Szabolcsot rendszeresen az együttesben: "Husztinak időre van szüksége, hogy alkalmazkodjon az itteni körülményekhez. Tisztelem korábbi klubját, a Hannovert, de mi itt a Zenitben komolyabb követelményeket állítunk a játékosaink elé."


(hb)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább