Santa Cruz kés alatt, Vieri a pókerasztalnál

Santa Cruz kés alatt, Vieri a pókerasztalnál

, hb

Napi krónika

Lemondott az albán szövetségi kapitány, három hét után menesztették a Chivas edzőjét. Bobo Vieri és Tomas Brolin a pókerasztalnál csaphat össze.



Kispad: Arie Haan, Omar Arellano

Lemondott a magyar csapattal egy világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő albán válogatott szövetségi kapitánya, Arie Haan. A holland edző a selejtezőkön produkált gyenge szereplés miatt távozott a kispadról. Az albán válogatott hét mérkőzésen szerzett hat pontjával jelenleg ötödik az első számú európai selejtezőcsoportban, és gyakorlatilag minden esélyét elveszítette arra, hogy ott legyen a 2010-es világbajnokságon. Haan tavaly január óta irányította az albán csapatot.

Három hetet kapott a Chivas Guadalajara kispadján Omar Arellano. A tréner mindössze három mérkőzésen irányította a mexikói csapatot, ebből egyszer nyertek, kétszer pedig ikszeltek a piros-fehérek. Úgy tűnik a második, Lanus elleni Copa Libertadores-remi sok volt a Chivas vezetésének, ezért megvált az edzőtől. A hírek szerint Arellanót a korábbi mexikói szövetségi kapitány, Sven-Goran Eriksson asszisztense, Francisco "Paco" Ramirez követi a csapatnál.


Játéktér: Salgado, Ferguson, McGregor

A nyáron távozik a Real Madridtól Michel Salgado. A Blancók jobbhátvédje hároméves szerződést írt alá a katari Al-Rayyan csapatával. Az AS információi szerint, a 33 éves védő ez idő alatt 10 millió euróval lesz gazdagabb. Salgado nem az egyetlen Madrid-játékos, aki a katari klubnál kötött ki, 2003-ban Fernando Hierrót is az Al-Rayyan csábította a Közel-Keletre. Salgado 1999-ben 11 millió euróért került a Celta Vigótól a Realhoz, azóta 245 mérkőzésen robotolt a jobb oldalon.


Kegyelmet kapott a Rangers trénerétől Barry Ferguson és Allan McGregor. Walter Smith azután száműzte kapusát és csapatkapitányát a keretből, miután bebizonyosodott, a páros lerészegedett a skót válogatott Hollandiától elszenvedett veresége után. A skót szövetség mindkét labdarúgót örökre eltiltotta a válogatott szerepléstől, de az incidensben résztvevő, a lebukás előtt néhány perccel távozó, további négy játékos megúszta büntetést. Smith ezek után nem érezte korrektnek, hogy elküldje Fergusont és McGregort a csapattól. "Úgy tűnik, ha időben lelépsz, megúszod a büntetést" - kommentálta a történteket.


Betegszoba: Senna, Maccarone, Santa Cruz

A Villarreal hivatalosan is megerősítette, középpályása, Marcos Senna legalább három hetet lesz kénytelen kihagyni térdsérülése miatt. A 32 éves játékos a Malaga elleni bajnokin dőlt ki a sorból, de az eset az első vizsgálatok alapján nem tűnt ennyire súlyosnak.


Rosszabbul járt a Siena csatára, Massimo Maccarone. A támadó a hétvégi Bologna elleni 4-1-es győzelem alkalmával szenvedett súlyos combhúzódást. Az előzetes vizsgálatok szerint az egykori Middlesbrough-játékosnak az egész idényt ki kell hagynia. Maccarone a szezonban 27 meccsen hét góljával segítette a Sienát.


Valószínűleg az idényben már Roque Santa Cruz sem szerepelhet klubcsapatában, a Blackburn Roversben. A 27 éves paraguayi csatár térdén a napokban feltáró műtétet kellett végezni. Santa Cruz március eleje óta szenvedett súlyos íngyulladástól (tendonitis), a műtétre azért volt szükség, mert állapota a kezelések ellenére semmit sem javult.


Vieri sportágat váltott

Néhány héttel azután, hogy felbontotta szerződését az Atalantával, és visszautasította a Los Angeles Galaxy ajánlatát, Christian Vieri ideiglenesen sportágat váltott. A 35 éves csatár részt vesz az április végén Monte Carlóban megrendezésre kerülő European Pokerstars jótékonysági pókerversenyen. "Továbbra is a futballpályán képzelem el a jövőmet. Akkor fogok felhagyni a focival, ha elegem lett abból, hogy a labda után rohangálok. Egyszer úgyis elérem a nyugdíjas kor, és ki tudja, talán profi pókeresnek állok" - kommentálta viccesen döntését Vieri. Az idei Pokerstars versenyen nem Vieri lesz egyetlen egykori élsportoló, a nevezők között ott találjuk Boris Beckert (tenisz), Vikash Dhorasoót (futball), Sebastien Chabalt (rögbi), és Tomas Brolint (futball) is. A nevezésekből befolyt teljes összeget Szudán legszegényebb tartománya, Dárfúr kapja.


(hb)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább