Ronaldo lefogyott, a bíró elaludt

Ronaldo lefogyott, a bíró elaludt

, gj

Heti összefoglaló

Az elmúlt hét nap történései a futballpályák környékén.



Hétfő

Két és fél órás műtétet hajtottak végre Dragóner Attilán, a Ferencváros védőjén, akinek hat helyen tört el az arccsontja. Nem kapott licenszet a svájci szövetségtől a 2009/10-es szezonra a Grasshoppers Zürich. Argentínában elmaradt egy harmadosztályú bajnoki, mert a mérkőzésre nevezett játékvezető elaludt - adta hírül az MTI. Az angol ötödosztályban 64 méterről szerzett szabadrúgásgólt az Altrincham játékosa a Crawley Town ellen. Németh Krisztián és Simon András is szerepelt a Liverpool tartalékcsapatában, amely 4-3-ra kikapott a Boltontól. A játékos kérésére az AC Milan szerződést bontott a brazil Emersonnal. Németországban megműtötték a súlyos térdsérülést szenvedett Torghelle Sándort.

Kedd

A magyar élvonalbeli klubok nem támogatják az MLSZ javaslatát, hogy a 2010/11-es szezontól 16-ról 12-re csökkenjen az NB1 létszáma. Nyolc gól esett a Liverpool-Arsenal (4-4) bajnokin; Andrij Arsavin, az Arsenal orosz játékosa az első futballista a Premier League-ben, aki négy gólt lőtt az Anfield Roadon. Emberhátrányban győzött a Real Madrid a Getafe ellen.

Szerda

Piros lapot kapott Vadócz Krisztián, az Osasuna magyar középpályása a Malaga elleni bajnokin. A Stade Rennes 38 év után jutott be a Francia Kupa döntőjébe, ellenfele a másodosztályú Guingamp lesz. Gálameccsen a Puskás-stadionban: Magyar Ligaválogatott-AC Milan 2-5. A horvát Zlatko Kranjcar lett a DAC vezetőedzője.

Csütörtök

Öt gólt kapott Santanderben az Atlético Madrid. Lazio-Sampdoria kupadöntő lesz Olaszországban. Térdműtét miatt négy hónapot ki kell hagynia Mehmet Aureliónak, a Betis török középpályásának.

Péntek

Roy Keane lett az angol másodosztályú Ipswich Town edzője. Kokaint találtak a Palermo védőjének, Moris Carrozzierinek a szervezetében. Brazíliai hírek szerint a Corinthiansban szereplő Ronaldo testsúlya 90 kiló alá csökkent. Az NB1-ben: Újpest-Honvéd 3-0. Az Internazionale közleményben tudatta, hogy közös megegyezéssel felbontja Adriano szerződését.

Szombat

A ManUnited 0-2-ről fordított 5-2-re a Tottenham ellen. Bajnoki mérkőzésen: DAC-Kassa 2-1. Tízmeccses eltiltást kapott Pepe, a Real Madrid portugál hátvédje, aki a Getafe elleni hétközi bajnokin belerúgott a földön fekvő Casqueróba, majd megütötte Albínt is. Bodor Boldizsár, a Roda Kerkrade magyar légiósa gólt lőtt a Volendam ellen, majd kiállították. Priskin Tamás, a Watford magyar csatára gólt lőtt a Coventrynek.

Vasárnap

16 lapot (közte 5 pirosat) mutatott fel a játékvezető a Bilbao-Santander mérkőzésen. Az APOEL Nicosia lett a ciprusi bajnok. Tíz győzelem után kikapott a Wolfsburg a Bundesligában. Az NB2-ben: ESMTK-Ferencváros 0-3, a Fradi mindhárom gólt emberhátrányban lőtte.

(gj)

*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább