Hosszabbított a Manchester United tinije, Van Gaal kapós lett

Hosszabbított a Manchester United tinije, Van Gaal kapós lett

, ktn

Napi krónika

Rafael még két évig marad a ManU-nál, az AZ sikeredzőjét Belgiumba várják. Az elmúlt két nap legfontosabb hírei a focitippen. Tömören.



Sérülés, hosszabbítás, kitüntetés

Kihagyja a május végi, Chelsea elleni FA-kupa döntőt Phil Jagielka, az Everton védője. A 26 éves futballistának a Manchester City elleni bajnokin repedt meg a térdszalagja, ami miatt szerdán meg is műtik.

Bokasérülése miatt a szezon hátralévő szakaszában már nem léphet pályára Niko Kranjcar, a Portsmouth horvát irányítója.

A Vannes ellen 4-0-ra megnyert Ligakupa-döntőben sérülést szenvedett Geraldo Wendel, a Bordeaux brazil középpályása. A 26 éves futballista térdszalag-szakadás miatt 6-8 hétig nem futballozhat, így a bajnokság utolsó 6 fordulójában sem léphet pályára.

Két évvel meghosszabbította szerződését a Manchester Uniteddel Rafael, a csapat 18 éves brazil jobbhátvédje. Rafael tavaly nyáron érkezett a klubhoz, és 13 mérkőzésen lépett pályára. Új kontraktusa 2013-ig köti a Unitedhez.

Ryan Giggset választották az év játékosának az angol profi labdarúgók. A 35 éves walesi szélső először kapta meg a kitüntetést (a fiatalok között 1992-ben és 1993-ban is győzött), megelőzve Vidicset, Ferdinandot, Rooneyt, Ronaldót (mind ManU) és Gerrardot (Pool). Giggs ezidáig 799 hivatalos mérkőzésen lépett pályára a Manchester mezében. A fiatalok között az Aston Villa 23 éves csatára, Ashley Young győzött. Az év csapata >>>

Edzőfront: Klinsmann, Munoz, Van Gaal

Menesztették Jürgen Klinsmannt, a Bayern München edzőjét. Utódja Jupp Heynckes lett, aki korábban már egyszer ült a bajorok kispadján. Bővebben a Klinsmann-Heynckes edzőcseréről >>>

A Reuters értesülései szerint az Alkmaarral bajnoki címet szerző Louis van Gaal a legesélyesebb a belga válogatott szövetségi kapitányi posztjára. A belgák zsinórban két vereséget szenvedtek Boszniától, így elszálltak a vb-re jutási reményeik, ami miatt a szövetség menesztette René Vandereyckent.

Menesztették a Getafe trénerét, Victor Munozt. Az 52 éves spanyol mester nyáron váltotta Michael Laudrupot a 2007-ben és 2008-ban is a Spanyol Kupa döntőjébe jutott madridi kiscsapatnál. A Getafe idén gyengén szerepel, és csak a 17. helyen áll a bajnokságban, 1 ponttal a kiesőzónától. A Getafe vasárnap a Villarrealtól kapott ki 2-1-re. A klub új edzője a 46 esztendős Míchel lett, aki játékosként 404 mérkőzést játszott a Real Madridban. Míchel utoljára a Real Madrid Castillát irányította, a 2006/07-es szezonban.

Kelet, Közel-Kelet

Megnyerte története 21. bajnoki címét Szerbiában a Partizan Belgrád, amely vasárnap 4-1-re verte az OFK Belgrádot. A Partizan előnye 5 fordulóval a zárás előtt 18 pont a Vojvodinával szemben.

Rekordot döntött Alon Harazi az izraeli bajnokságban. A Maccabi Haifa 38 éves védőjét tapsvihar fogadta, amikor a Hapoel Kirjat-Smona elleni bajnokin csereként beállt - Harazinak ez volt az 520. ligamérkőzése Izraelben, s ezzel átvette a vezetést a ranglistán. Harazi 1990-ben debütált a bajnokságban, és azóta egy szezont leszámítva végig a haifai csapatban futballozott.

(ktn)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább