Maláj túrára megy a ManUnited, távozik a marseille-i sikeredző

Maláj túrára megy a ManUnited, távozik a marseille-i sikeredző

, hb

Napi krónika

Szezon végén elhagyja a Marseille együttesét Eric Gerets, Steve Clarke viszont maradhat a West Hamnél. Malajziában kezdi meg ázsiai túráját a Manchester United. Reggeli hírcsokor.



Kispad: Gerets, Rahimov, Clarke

A szezon végén elhagyja a Marseille együttesét Eric Gerets. Az 54 éves belga edző annak ellenére távozik a klubtól, hogy csapata vezeti a francia bajnokságot, és nagy esélye van rá, hogy hét év után letaszítsa a trónról a Lyont. Gerets távozását a szakértők a Bayern München és a belga válogatott megüresedett kispadjával kötik össze. Helyét a pletykák szerint Didier Deschamps, vagy a szenegáli válogatottal reflektorfénybe kerülő Bruno Metsu veheti át.

Hat mérkőzéssel a szezon kezdete után menesztette edzőjét, Rasid Rahimovot a Lokomotiv Moszkva. Az orosz-iráni trénernek, aki 2007 decembere óta irányította a csapatot, a gyenge bajnoki rajt miatt mondtak fel. A Lokomotiv jelenleg 13. a táblázaton, és már a hazai kupától is elbúcsúzott. Rahimov helyét ideiglenesen a csapat korábbi középpályása, Vlagyimir Maminov veszi át.


Elégedettek a West Hamnél Steve Clarke munkájával, ezért a klub 2013-ig meghosszabbította a skót edző szerződését. A csapat menedzsere, Gianfranco Zola a hétvégén írt alá új kontraktust a klubnál, így várható volt, hogy asszisztense is hamarosan új szerződést kap. Clarke korábban Jose Mourinho mellett töltött be hasonló szerepet a Chelsea-nél.


Megsérült, visszatért: Morrison, Aranda

Valószínűleg kihagyja a szezonból hátralévő néhány hetet a West Brom középpályása, James Morrison. A skót válogatott a Sunderland elleni 3-0-s siker után kezdett sarokfájdalomra panaszkodni.


A Numanciánál tegnap teljes értékű munkát végzett a csapat támadója, Carlos Aranda. A Real Madridban nevelkedett csatár három fordulóval ezelőtt sérült meg, azóta a Numancia pontot sem szerzett, és visszacsúszott a táblázat utolsó helyére. Az idén 5 gólnál járó, 28 éves spanyol valószínűleg pályára léphet a hétvégi, Málaga elleni meccsen.


Zöldasztal: Beckham, Hearts, MU

Felbontotta litván játékosai kölcsönszerződését a skót Hearts. Saulius Mikoliunas és Deividas Cesnauskis az FBK Kaunas együttesétől érkezett Skóciába, és a litván klub sem tart igényt rájuk. Az edinburgh-i klub bejelentette, hogy görög védője, Krisztosz Karipidisz előszerződést kötött a ciprusi AC Omonia csapatával.


Carlo Ancelotti kijelentette, hogy az AC Milan hajlandó lenne végleg leigazolni David Beckhamet azután, hogy az angol középpályás szerződése lejár a Los Angeles Galaxy együttesénél. "Beckham visszatér az Egyesült Államokba, és novemberig, szerződése lejártáig ott is marad. A téli átigazolási időszakban azonban végleg megvásároljuk őt" - nyilatkozta az olasz tréner, alapot adva ezzel olyan pletykáknak, amelyek már az ő szerződéshosszabbításáról szólnak.


Július 18-án, Malajzia ellen kezdi meg ázsiai túráját a Manchester United. A Vörös Ördögöknek 1991 óta ez már a kilencedik fellépésük lesz a távol-keleti országban. Sir Alex Fergusonék további programjában egy Indonézia (július 20.), egy Dél-Korea (július 24.) és egy Kína (július 26.) elleni mérkőzés szerepel.


(hb)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább