Rózsa-Floresre emlékeztek a Hajduk Split drukkerei

Rózsa-Floresre emlékeztek a Hajduk Split drukkerei

, focitipp.hu

Keleti blokk

Botrányos volt a futballhétvége a keleti blokk országaiban: Prágában egymást verték a szurkolók, Bukarestben a Steaua autóbuszára támadtak. Splitben Chicóra emlékeztek, Kolozsváron pedig Porsche ütközött traktorral.



Rubin, arany?

Az orosz bajnokságban a 7. forduló után ismét átvette a vezetést a címvédő Rubin. A kazanyiak elsöprő győzelmet arattak az idén csak gyötrődő Szaturn Ramenszkoje Moszkva felett. Az 5-0-s idegenbeli sikerből Alejandro Domínguez mesterhármassal vette ki a részét. A támadó korábban már eltöltött négy idényt a kazanyi egyesületnél, ahonnan (akkori) orosz rekordnak számító 7 millió euróért szerződött 2007-ben a Zenithez.

"Domínguez csak elvesztegette az idejét Szentpéterváron" - nyilatkozta a csatárról az utóbbi évtizedek egyik legjobb orosz futballistája, Alekszander Mosztovoj. A 27 éves argentin csatár a 2007-es és 2008-as idényben csupán 7 bajnoki találatig jutott. Télen visszatért egykori csapatához, amelynél másodvirágzását éli, idei mérlege 5 meccs, 5 gól, s ezzel a góllövőlistát is vezeti.

Bár a tények között alighanem nincs összefüggés, jegyezzük fel: Huszti Szabolcs vasárnap először kapott kezdőként lehetőséget orosz bajnokin a Zenitben, és a csapat elveszítette veretlenségét, miután 2-1-re kikapott az újonc Rosztovtól.

Karambol a traktorral

A Kolozsvár már nem lehet bajnok. Pászkány Árpád csapata hétvégén 1-0-ra kikapott a Dinamótól a rangadón, ezzel a CFR hátránya 10 pontra nőtt a "vörös kutyákkal" szemben (ráadásul a hétközi forduló keddi játéknapján a Dinamo újra győzött, a CFR szerdán fogadja a Temesvárt). A parázs hangulatú, de alacsony színvonalú meccs Dinamo-fölényben zajlott, a hazaiak lőttek egy érvénytelen gólt, valamint kihagytak egy büntetőt is.

Pénteken Dinamo-Steaua meccs következik a ligában, és a Román Futballszövetség Luis Medina Cantalejót "kérte kölcsön" a spanyol társszervezettől. Cantalejo elvileg a szombati Sevilla-Mallorca meccsen sípol majd, így várhatóan a spanyolok Mejuto Gonzálezt küldik Bukarestbe. Külföldi bíró vezette egyébként a Dinamo-CFR meccset is, méghozzá az izraeli Asaf Kenan.

Ez a hét sem múlt el botrány nélkül. A keddi Gloria Buzau-Steaua (0-1) mérkőzés előtt Bukarest külterületén huligánok támadtak kövekkel a fővárosi csapat autóbuszára, az összes ablak mellett a lengyel Pawel Gólanski feje is betört - a 26 éves légióst azonnal kórházba kellett szállítani.

Kolozsvár mellett egy focista okozott kalamajkát. A CFR elefántcsontparti légiósa, Yssouf Koné abszurd balesetet szenvedett: Porschéjével hátulról belerohant egy traktor utánfutójába. A balesetben senki sem sérült meg.

A Porsche és a traktor találkozása >>>

Rózsa-Floresre emlékeztek Splitben

Bajba került Horvátországban a Hajduk Split. A dalmáciai csapat 1-0-ra kikapott hazai pályán a Vartekstől, így 4 pontos hátrányba került a Dinamo Zagrebbal szemben. A csapat hétvégi bajnokiján ráadásul a hazai szurkolók rasszista rigmusokat skandáltak a varasdiak egyik játékosát, a brazil Carlost gyalázva. A spliti csapat visszaesőnek számít, mivel hasonló okok (illetve füstbombák használata) miatt a Dinamo elleni mérkőzés után már megbüntették a klubot.

A Sportske Novosti szerint a történtek miatt a Sibenik elleni hazai meccset zárt kapuk előtt kell majd a spliti csapatnak megrendeznie. A lap beszámolója alapján a Horvátországban is sokak által hősként tisztelt, és Bolíviában vitatott körülmények között, kommandósok által megölt Eduardo Rózsa-Floresről a Torcida tagjai is megemlékeztek.

Szabadságot Santa Cruznak >>>

Tömegverekedés Csehországban

A Sparta-Baník cseh bajnoki előtt összeverekedtek a két csapat huligánjai. A mérkőzés hétfőn volt, a két kemény mag azonban már vasárnap összecsapott egy Prága melletti réten - a tömegverekedésben mintegy kétszázan vettek részt, s az ostravaiak oldalán feltűntek a lengyel GKS Katowice hooljai is. A rendőrség tudott a két tábor megbeszélt "randijáról", lefilmezte az egész akciót, de a kommandósok csak öt perc után avatkoztak közbe, s végül mintegy kéttucat huligánt állítottak elő.

"Balhé a réten" (Sparta vs Baník+GKS) >>>

(ktn, habarnam)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább